Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 20:14, 03 mar 2017

Do góry
...uDany ogród 20:14, 03 mar 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Tu trzeba się zgodzić. A do tego piękne fotki robisz, fajnie chwytasz wszystkie detale.

Aniu, dziękuję bardzo za miłe słowo
Staram się, ale różnie z tym bywa. Lubię biegać z aparatem i uwieczniać chwile sprawia mi to wiele radości, a jak jeszcze Komuś się podoba

Ogrodowe przygody 20:12, 03 mar 2017

Do góry
Iwonko, obiecane zdjęcia cinderelki
Usuń jeśli za dużo - dwa pierwsze robione były w okropny upał, a krzaczek był mlodziutki więc chyba jest wytrzymała. Zresztą jak oglądałam u Janki to u niej krzak chyba 2-3 letni wygląda wspaniale.

...uDany ogród 20:01, 03 mar 2017

Do góry
roma2 napisał(a)
Sylwia już dawno mnie do Ciebie wysłała . Doczłapałam niemrawo, ale teraz biegam po Twoim ogrodzie. Na razie chaotycznie, to tu to tam. Bosko masz! Przepraszam, z wrażenia się nie przywitałam...dobry wieczór i... do zobaczenia (koniecznie)

Dobry wieczór
Witam serdecznie w wiosennym już ogrodzie.
Bardzo dziękuję za serdeczny komentarz i zapraszam ponownie!
To miłe, że Komuś podoba się efekt naszej pracy

...uDany ogród 19:52, 03 mar 2017

Do góry
Dzisiaj sprzątając pozostałości po zeszłym sezonie znalazłam takie cudo, nie mogłam się powstrzymać żeby tego nie uwiecznić.
Sami zobaczcie

Chciałabym taki naszyjnik, dla mnie małe naturalne dzieło sztuki

To teraz zagadka , co to
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 19:52, 03 mar 2017

Do góry
W zeszłym roku posadziłam Nigrę, wiem, że powinnam ją przyciąć, podpowiedzcie jak, każdą długą gałązkę o parę cm? czy inaczej, może bardziej skrócić?
zdjęcie z dzisiaj

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 19:52, 03 mar 2017

Do góry
Tak to trzeba zrobić:

Rozrywasz worek i rozciągasz ziemię po trawniku

Następnie tymi grabiami jak na zdjęciu rozprowadzasz aby przykryć gołe placki, ale aby zielone wyszło na wierzch

Tak to powinno wyglądać, na to nasiona. Przegrabić bez zębów, tylko grzbietem.

Na to nawóz i woda i ciepło musi być, Co najmniej 15 stopni albo lepiej. Wtedy trawnik zacznie rosnąć.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:51, 03 mar 2017

Do góry
Tak to trzeba zrobić:

Rozrywasz worek i rozciągasz ziemię po trawniku

Następnie tymi grabiami jak na zdjęciu rozprowadzasz aby przykryć gołe placki, ale aby zielone wyszło na wierzch

Tak to powinno wyglądać, na to nasiona. Przegrabić bez zębów, tylko grzbietem.

Na to nawóz i woda i ciepło musi być, Co najmniej 15 stopni albo lepiej. Wtedy trawnik zacznie rosnąć.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:48, 03 mar 2017

Do góry
Odpowiedziałam tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/526-zakladanie-trawnika-z-siewu?page=248#post_6

Paewa napisał(a)

pomozcie bo nie wiem co teraz robic na zdjeciach stan obecny trawy - czy uzywac jakis inych nawozow ?czy powinnam dosiac ?jesli tak to jak ?czy moze teraz jakis nawoz a np za 3 tyg dosiac ?

Nie wiem co robic marzy mi sie ladny trawnik pomozcie

Kupić ziemię w workach, dużo, worek na 2 m2 albo na 3m2 - posypać po całości trawnik, przegrabić wachlarzem plastikowym, rozprowadzić równo po trawniku.

Zrobić dosiewki, lekko przegrabić odwrotną stroną grabi.

Następnie równomiernie rozsypać nawóz chyba bym dała wieloskładnikowy a nie saletrę. I włączyć nawadnianie ze 3 razy.
A jak nie masz nawadniania, to zrób, bo tak dużej powierzchni bez nawadniania nie utrzymasz w doskonałym stanie

Moim zdaniem trawnik wyniszczał na skutek suszy. Jest rzadki i zagłodzony.
Sytuacja się poprawi gdy odżywisz go i będzie się podlewał tyle ile trzeba. Ja bym go w dwa tygodnie doprowadziła do doskonałości, ale nie mój rejon zapewne.

Zrobić to gdzieś pod koniec marca, jak już będzie widać że trawa rusza.
...uDany ogród 19:45, 03 mar 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
I to jakie, fiu fiu

Kasiu wreszcie zielone

I kolorki się zaczynają, pierwsza Przylaszczka nieco obgryziona przez jakiegoś głodomora, ale i tak jest niezwykła

Ogródkowe rewolucje 19:44, 03 mar 2017

Do góry
Dziewczyny Toszka w zeszłym roku mi pisała, żebym skróciła cisy o połowę, czyli po prostu ciachnąć w połowie? czy jakoś inaczej się za to zabrać. Powiem szczerze, że ja miałam zamiar obcinać troszkę z każdej gałązeczki.

boję się, że im krzywdę zrobię

i jeszcze pomóżcie. Mam w jednym miejscu posadzone 5 rodków, teraz bedzie już 3 sezon jak u mnie rosną, ale przyznam się, że tak idealnie podłoża nie przygotowywałam, tylko wsadziłam do kwaśnej ziemi.
Zastanawiam się, czy je teraz nie wykopać, przygotować ziemię ze wszystkimi dobrociami i je wsadzić, czy wystarczy teraz podlewać koktajlami?

przepraszam za jakość zdjęć, ale bardzo słońce świeciło

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 19:44, 03 mar 2017

Do góry
admete napisał(a)
Rozchodniki

piękne te rozchodniki !!!!!
...uDany ogród 19:44, 03 mar 2017

Do góry
Dzisiaj była cudowna pogoda. Trochę posprzątałam ...od razu lepiej

Przebiśniegi wreszcie się rozwinęły kocham ten widok

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 19:43, 03 mar 2017

Do góry
Paewa napisał(a)

pomozcie bo nie wiem co teraz robic na zdjeciach stan obecny trawy - czy uzywac jakis inych nawozow ?czy powinnam dosiac ?jesli tak to jak ?czy moze teraz jakis nawoz a np za 3 tyg dosiac ?

Nie wiem co robic marzy mi sie ladny trawnik pomozcie

Kupić ziemię w workach, dużo, worek na 2 m2 albo na 3m2 - posypać po całości trawnik, przegrabić wachlarzem plastikowym, rozprowadzić równo po trawniku.

Zrobić dosiewki, lekko przegrabić odwrotną stroną grabi.

Następnie równomiernie rozsypać nawóz chyba bym dała wieloskładnikowy a nie saletrę. I włączyć nawadnianie ze 3 razy.
A jak nie masz nawadniania, to zrób, bo tak dużej powierzchni bez nawadniania nie utrzymasz w doskonałym stanie

Moim zdaniem trawnik wyniszczał na skutek suszy. Jest rzadki i zagłodzony.
Sytuacja się poprawi gdy odżywisz go i będzie się podlewał tyle ile trzeba. Ja bym go w dwa tygodnie doprowadziła do doskonałości, ale nie mój rejon zapewne.

Zrobić to gdzieś pod koniec marca, jak już będzie widać że trawa rusza.
...uDany ogród 19:38, 03 mar 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Dana, podpisuj roślinki, PLEASE. Ja tu m.in. na naukę zaglądam

Kasiu staram się o tym pamiętać
Co znam będę podpisywała. Obiecuję

Mamy liście

Tawlina jarzębolistna

Ogród Nety- moje marzenie 19:37, 03 mar 2017

Do góry

Romciu kochana, specjalnie dla Ciebie- Rudzielce

...uDany ogród 19:36, 03 mar 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
co to za cudo?

Gosiu leszczyna
Tu z bliska

Ogrodowe przygody 19:35, 03 mar 2017

Do góry
Ogłaszam, że kopczyki zostały rozgarnięte stan róż ok, tz. żadna nie wyleciała. Ciekawe jak będzie wyglądał ten sezon
Czekam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:33, 03 mar 2017

Do góry
Jest to jakis pomysł wczoraj sobie próbowałam wyrysowac jakieś rabaty, ale tak z doskoku, muszę jakos konkretniej podzialac w temacie

A tam widać narożnik, gdzie na płot chcę dać jakąś długo kwitnącą pnącą. Oprócz tego pergola tez jest do obsadzenia. Muszę jakoś je zróżnicować, żeby nie było zbyt nudno.

Typografia ogrodu 19:31, 03 mar 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Właśnie wyładowały krawężniki pod osłona nocy

nigdy nie masz dośc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies