Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 18:39, 03 mar 2017

Do góry
To widok kiedy siedzi sie na tarasie. Nie patrzymy na bajzelnik bo to wszystko dziewiczy teren Altana jest planowana na wysokości tych gałęzi sosnowych leżących pod ogrodzeniem. Do tego miejsca od rogu działki z platanem jest 20 metrów.

To zdjęcie bardziej z bliska pokazuje sam róg platanowy

Od lewej jest posadzonych 7 szmaragdów, 3 serby. Po prawej stronie na tle lasy choiny kanadyjskie, są 3 "idą" kolejne, będzie razem 7, potem jest sosna himalajska. No i pryzma żyznej ziemi, która kupiona jesienią ubywa w zastraszającym tempie

Sezon 2017 u Hanusi 18:38, 03 mar 2017

Do góry
Szczęśliwy początek sezonu, no bo ranniki, przebiśniegi i te wspaniałe żurawie!

hanka_andrus napisał(a)

Świetna fotka!
Hortensjada 18:25, 03 mar 2017

Do góry
Przy okazji cięcia pięknie jak co roku widać skąd najkorzystniej wziąć sadzonki Anabelek- czekamy na rozłogi w sąsiedztwie rośliny matecznej, zero wkładu własnego i piękne ukorzenione sadzonki co roku, tak ogólnie dopóki chcemy mieć nowe krzaczki ( odciąć sekatorem i gotowe), ja już zostawiam bo w ten sposób krzak po prostu nabiera masy a ostatecznie o to chodzi

W rozmnażanie berberysów się nie bawię ale może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami Pozdrawiam i lecę na imprezę imieninową

Pracowitego a zarazem satysfakcjonującego weekendu życzę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:24, 03 mar 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Takie mam.
Chyba jednak szału nie ma,co?

Jak je wyskubiesz tak jak ja to zostanie parę ździbeł na krzyż, ale widziałaś co Marzenka pisała, żeby się nie certolić tylko wyrywać
Zresztą jak się boisz to spróbuj jedną wyskubać, drugą przyciąć i zdecydujesz co lepiej się prezentuje.
Ogród Ani :) 18:23, 03 mar 2017

Do góry
Mira ja nie wierzę w prognozy długoterminowe Wiarygodne prognozy to takie na 3-4 dni a potem to wróżenie z fusów

Ja będę pryskać RT tak jak pisałam a promanalem tylko Wiąza gdy pąki zaczną pękać, potem mospilanem i czymś tam jeszcze. Na moją logikę nie zaczną pękać gdy będzie zimno, ale ja się nie znam
Amanogawy też w okresie białego pąka miedzianem najpierw.

Wszystko inne RT.

Po drugie zawsze trzeba mieć plan B gdy nie da się zrealizować planu A Specjalnie się nie spinam, wrzucam na luz i dobrze mi z tymi moimi aktualnymi pracami ogrodowymi Będzie dobrze

O doniczkach na miskanty nie wiedziałam, że tak można

Byłam dziś w ogrodniczym i kupiłam se wiadra na gnojówkę i patyki do hortek. Szalonego ogrodnika nawet takie zakupasy cieszą hi hi

Zaczęłam też dziś ciachać choiny, gałązka po gałązce - jest zabawa, powiem Wam

Hortensjada 18:14, 03 mar 2017

Do góry
Pogoda sprzyja pracom ogrodowym, ja akurat weekend mam zajęty więc na maxa wykorzystałam dzisiejsze popołudnie, Na pierwszy ogień poszedł mój szpaler. Szybka fotograficzna instrukcja cięcia dla przypomnienia ( żeby uniknąć śmiecenia najpierw ścinam główki kwiatowe)

Ogród za grosze 18:13, 03 mar 2017

Do góry
Szefowa odtrąbiła rozpoczęcie sezonu 2017.
Nie ma to tamto, trzeba się było wziąć do roboty.
Mały kancik zrobiony, taki najmniejszy na rozgrzewkę

malutka rabatka przy wejściu - trawki mają obcięte suche czuprynki . Jak bedzie cieplej to je podzielę i oczyszczę z suchych ździebeł.

sasanki ogolone z zeszłorocznych liści, musiały zrobić miejsce, bo nowe już się pokazują
Mirkowy ogród (początki) 18:13, 03 mar 2017

Do góry
Bogusiu dla mnie to też niespodzianka Może to Trzęślica być bo też wysiewałam Okaże się jak podrośnie
Masowa produkcja poziomki Takie to maleństwo do pikowania
Sezon 2017 u Hanusi 18:10, 03 mar 2017

Do góry
Aach, nie będę biadolić! Widocznie były w życiowej potrzebie! Ja na krokuski chciałam tylko popatrzeć, a one zapchać żołądek! Niech im na zdrowie będzie.
Trochę te skłony teraz czuj e w kolanach, ale wieczorna kąpiel gorąca, po psim spacerze, chyba pozwoli mi spokojnie noc przespać.
Jutro i w niedzielę odpoczynek!

Dziś za towarzystwo miałam krzyki żurawi! Nie widziałam ich, ale nawoływały się długo! I sikorki już dzwonią jak nagody, wróble i mazurki ganiają się po krzakach, a i gołębie grzywacze, też sposobią się do założenia gniazda. Leszczyna swoje bazie już na wiatr puściła i mlecze zaczęły kiełkować. Ale to wszystko zapewne na południu już macie, albo miałyście, a u mnie cieszy i taki widok!
Ruch w przyrodzie!

Rododendronowy ogród II. 18:05, 03 mar 2017

Do góry

Rododendronowy ogród II. 18:03, 03 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
To i ja się podepnę pod pytania:
Bogdziu, czy Ty tniesz swoje rodki? A jeśli tak - to kiedy? Po kwitnieniu czy w zimie?

Muszę zagęścić swojego rodka, który zamiast tworzyć jednolitą kulę, ma dosłownie pojedyncze gałązki. Zamierzałam po prostu skrócić najdłuższe gałęzie po kwitnieniu, ale czytam, że cięcie formujące powinno się robić w zimie.
Co Ty sądzisz na ten temat?

Cięc formujacych nie robię , tnę w sezonie kiedy mi gdzies gałązki przeszkadzaja np na ścieżkę wchodzą. Nie bardzo tez wierze w efekt zagęszczenia. Zrobiłam kilka zdjec z których wynika ze żadnego zysku w zagęszczaniu nie ma a niektóre gałązki wogóle nie puszczą nowych pędów. zobacz sama. W kółka wzięte cięte gałązki a ,,ptaszkiem" zaznaczone wypuszczone nowe pędy.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:58, 03 mar 2017

Do góry
I taki dziwny stwór w warzywniku...............rabarbar

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:58, 03 mar 2017

Do góry
Rozchodniki

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:57, 03 mar 2017

Do góry
I jeszcze taka wiosna - tulipany pod oknami salonu - tam najcieplej

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:56, 03 mar 2017

Do góry
Evergold na żółtej

żółta pusta.......będzie rewolucja

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:55, 03 mar 2017

Do góry
Naparstnicowe przedszkole

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:54, 03 mar 2017

Do góry
Kilka takich tam z suchymi trawami i hortensjami............

Ogród za grosze 17:54, 03 mar 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
U mnie też rano było biało ale na szczęście szybko zrobiło się ciepło i wiosennie.

Już jest wiosennie. Dziś zaczęłam kantować
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:53, 03 mar 2017

Do góry
Wycięłam trzcinniki pod lasem , 2 musze wyjąć widłami (jak ziemia rozmarznie ) bo wlazł mi w nie taki chwaścior trawiasty z grubymi rurkowatymi źdźbłami

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:51, 03 mar 2017

Do góry
Trawko frosted i bronz form na pomarańczowej i czerwonej wyglądają całkiem nieźle, nie musze ich bardzo ścinać.....na razie wybieram tylko liście....jeszcze nie tnę.........choć kusiło mnie dziś bardzo oj bardzo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies