To fakt imienniczki ogrodzie uważam jak najbardziej wskazane.
A z tym przymarzaniem to jest rożnie, bo początkowe majowe ją łapały niekiedy
Lilia jak już rośnie to na pewno zakwitnie.Ale iloma kwiatami,,, to sama zobaczysz
Byłam ale do oglądania za wiele nie było, za to spotkanie się udało , mam nadzieję że jeszcze się w tym roku zobaczymy .
To dobrze że sobie poradziły .
No, lilia to niesamowity rarytasik .
Ja sobie na jesieni sprawiłam tulipany Catherina . Lilia była z małej cebulki ale najważniejsze że jest .
Basiu najważniejsze że zimę przetrwała jak w tym roku nie zakwitnie to w przyszłym już napewno .
Mi nie wystartował po którejś zimie Purple Dream . Moich clematisków to jeszcze nie za bardzo jest co pokazywać, kilka jest już w pączkach ale jeszcze chwilę zanim wystartują .
Kasia ten judaszowiec widziałam na necie, czy on kwitnie na różowo,najpierw ma kwiaty tak jak forsycja, bo wydawało mi się ,że kwiaty wychodzą bezpośrednio z gałązek i nie było liści. Twoje clematisy jak się mają, będą znów nas czarować? Czekam na nie z niecierpliwością.
Gosiu jest na ostatniej stronie w wizytówce w wątku pewnie też gdzieś jest ale nie wiem gdzie .
U mnie judaszowiec będzie kwitł po raz pierwszy i raczej niezbyt obficie, nie widziałam pączków na pniu ale nie miał lekko w zeszłym roku bo mu tuje wodę podbierają i podsychał. Ja też czekam na clematisy i ciekawa jestem jak będą kwitły .
Kasia tak właśnie kwiatki wyglądały na judaszowcu, jak na Twoim. Co prawda są to pąki ale poczekam na efekty.
Czeremchy takiej nie widziałam.Powojnik Twój ma dużo pąków.
U nas teraz leje jak z cebra.
Dostałam clematis markhams pink, co o nim sądzisz?