Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

Marga 22:41, 06 kwi 2017

katel napisał(a)

Chamedafne północna

oraz baaaardzo wyczekiwana lilia od Gobasi - pokazała sie, ciekawe czy zakwitnie .

Kasiu, u Ciebie to zawsze można spotkać jakieś rarytasy
A lilia może nieśmiała jest.
anabuko1 23:25, 06 kwi 2017

katel napisał(a)
)
Fajnie mieć swoją imienniczkę w ogrodzie i dobrze, że późniejsza to jest mniej narażona na przemarzanie kwiatów.

To fakt imienniczki ogrodzie uważam jak najbardziej wskazane.
A z tym przymarzaniem to jest rożnie, bo początkowe majowe ją łapały niekiedy
Lilia jak już rośnie to na pewno zakwitnie.Ale iloma kwiatami,,, to sama zobaczysz
gobasia 06:59, 07 kwi 2017

Kasiu uważam .że zakwitnie ....pewnie nie mega kwiatem,ale już następny powinien być lepszy
KasiaWB 16:30, 09 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Kasia, chyba wszystkie powojniki przeżyły Nawet ten podkopany przez nornicę Najgorzej chyba wygląda Pink Dream

mi Pink Dream padł po posadzeniu trudno

Kasia, pokaż clematisy
katel 22:01, 09 kwi 2017

rozajerycha napisał(a)
Hey Katel
byłaś może na Targach w tym roku ?
Pozdrawiam ciepło
Martek

Byłam ale do oglądania za wiele nie było, za to spotkanie się udało , mam nadzieję że jeszcze się w tym roku zobaczymy .

jolanka napisał(a)
Kasia, chyba wszystkie powojniki przeżyły Nawet ten podkopany przez nornicę Najgorzej chyba wygląda Pink Dream

To dobrze że sobie poradziły .

Marga napisał(a)

Kasiu, u Ciebie to zawsze można spotkać jakieś rarytasy
A lilia może nieśmiała jest.

No, lilia to niesamowity rarytasik .

anabuko1 napisał(a)

To fakt imienniczki ogrodzie uważam jak najbardziej wskazane.
A z tym przymarzaniem to jest rożnie, bo początkowe majowe ją łapały niekiedy
Lilia jak już rośnie to na pewno zakwitnie.Ale iloma kwiatami,,, to sama zobaczysz

Ja sobie na jesieni sprawiłam tulipany Catherina . Lilia była z małej cebulki ale najważniejsze że jest .

gobasia napisał(a)
Kasiu uważam .że zakwitnie ....pewnie nie mega kwiatem,ale już następny powinien być lepszy

Basiu najważniejsze że zimę przetrwała jak w tym roku nie zakwitnie to w przyszłym już napewno .

KasiaWB napisał(a)

mi Pink Dream padł po posadzeniu trudno

Kasia, pokaż clematisy

Mi nie wystartował po którejś zimie Purple Dream . Moich clematisków to jeszcze nie za bardzo jest co pokazywać, kilka jest już w pączkach ale jeszcze chwilę zanim wystartują .
gosika67 23:06, 09 kwi 2017

Kasia zgłaszam się też mam kruszynę to jesteśmy na razie 3, a teraz wracam do Twojego wątku i szukam kruszyny i oczywiście oglądam Twoje rabaty.
gosika67 23:11, 09 kwi 2017

Kasia ten judaszowiec widziałam na necie, czy on kwitnie na różowo,najpierw ma kwiaty tak jak forsycja, bo wydawało mi się ,że kwiaty wychodzą bezpośrednio z gałązek i nie było liści. Twoje clematisy jak się mają, będą znów nas czarować? Czekam na nie z niecierpliwością.
katel 21:59, 10 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Kasia zgłaszam się też mam kruszynę to jesteśmy na razie 3, a teraz wracam do Twojego wątku i szukam kruszyny i oczywiście oglądam Twoje rabaty.

Gosiu jest na ostatniej stronie w wizytówce w wątku pewnie też gdzieś jest ale nie wiem gdzie .

gosika67 napisał(a)
Kasia ten judaszowiec widziałam na necie, czy on kwitnie na różowo,najpierw ma kwiaty tak jak forsycja, bo wydawało mi się ,że kwiaty wychodzą bezpośrednio z gałązek i nie było liści. Twoje clematisy jak się mają, będą znów nas czarować? Czekam na nie z niecierpliwością.

U mnie judaszowiec będzie kwitł po raz pierwszy i raczej niezbyt obficie, nie widziałam pączków na pniu ale nie miał lekko w zeszłym roku bo mu tuje wodę podbierają i podsychał. Ja też czekam na clematisy i ciekawa jestem jak będą kwitły .

Judaszowiec, czeremcha Colorata, clematis Atragene.

Kasya 22:02, 10 kwi 2017

fajny ten powojnik pewnie zaraz otworzy pąki
gosika67 22:10, 10 kwi 2017

Kasia tak właśnie kwiatki wyglądały na judaszowcu, jak na Twoim. Co prawda są to pąki ale poczekam na efekty.
Czeremchy takiej nie widziałam.Powojnik Twój ma dużo pąków.
U nas teraz leje jak z cebra.
Dostałam clematis markhams pink, co o nim sądzisz?