Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:17, 13 sty 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Gabrysiu, z naszą filharmonią to prawda niestety, ale jak już nic nie ma to co zrobić
Z klarnetem jest tak, że jak się gra na nim to i saksofon nie jest straszny. Ja uwielbiam jej słuchać, ale już ćwiczenia to inna bajka
Moja córa chce być lekarzem klarnet to dodatek
Mirka wybacz wątek muzyczny

Ależ w to mi graj ! Co prawda staram się bardziej ogrodowo no ale jak w karnawale nie pomuzykować
A ponadto muza i róża to jakoś jedno.

Nadawajcie muzycznie - kto był w Szczecinie w filharmonii? marzy mi się.

baryton może być ?

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:14, 13 sty 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

Mam nadzieję, że Dorota tu zagląda.
Nasiona wysieję oczywiście w swoim czasie i podzielę się, mam już zgłoszenia, od Ciebie żadnego na razie. Nie mogę się doczekać wizyty w ogrodniczym, w cynie się muszę zaopatrzyć i niektóre warzywa.
Mam nadzieję że w maju nie zdezerterujesz, pamiętaj że do TML ciągle nie jesteś zapisana.

Co do koncertów - bardzo, najbardziej polecam NOSPR w Katowicach, mimo trudności z zakupem biletów. Tam jest wspaniała, przepiękna sala koncertowa, z rewelacyjnymi warunkami akustycznymi, polecam wybieranie miejsc wysoko, nad orkiestrą, jedna z nielicznych okazji kiedy można zobaczyć orkiestrę z góry, a tym samym wszystkie instrumenty. Muzycy przychodzą po prostu do pracy i jeżeli jakieś instrumenty nie grają w jakieś części koncertu, tylko ich partie wchodzą później, to i muzycy wchodzą sobie z boku na salę, w trakcie koncertu, tuż przed tym jak mają odgrywać swoje partie, niektórzy sobie rozmawiają między sobą, jak nie grają no i natchnienia artystycznego nie widać, bo ono jest tylko z przodu sceny. Nie sposób tego dostrzec, siedząc tradycyjnie, przed orkiestrą, która w dodatku jest wyżej usadowiona niż publiczność.
Mam doświadczenia koncertowe jeszcze z filharmonii z Warszawy, Katowic, Krakowa, Monachium i Neapolu.
W Krakowie marnie jest z wyciszeniem sali, kiedyś przed wojną to było kino i teraz jak jedzie karetka, albo nawet głośniejszy tramwaj, a orkiestra gra ciszej, to te niepożądane dźwięki słychać.

Dorota zagląda czyta, pozdrawia i się cieszy zapewne choć uważa że fotki swoje robią a real jest inaczej - no nie do końca tak.

Po nasiona zaraz lecę.

A do do TML należę !!!!!! jako jedna z pierwszych się zapisywałam.A że nie mogłam jechać przez koleje 2 razy no trudno sa priorytety bo jak odmówić wręczenia bukiecika solenizantce Zofii?

W tym roku już zapowiedziałam że terminy ustalimy uwzględniając mój wyjazd.
Co prawda w Wojsławicach byłam już kilka razy ale nie w maju. Najlepsze mi przepadło - te 2 lata poprzednie.

A jeśli chodzi w filharmonie to polecam Rzeszów ! Bardzo prężnie tam działają i sala zawsze pełna.

Nie wiem co to był z trynd ale operetka na Lubicz w Krakowie to dopiero byl pisk tramwajów nawet słychać było w partii sopranu i w Gdańsku też jest opera na skrzyżowaniu i tam jeszcze lepiej piszczy - dawno nie byłam a tramwaje teraz lepsze.

A to moje basy

Ogród Cioci cz. 3 15:06, 13 sty 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Oj była niezła Do drzwi nie można było wejść

Uroczo wygląda to miejsce, poprostu jak w bajce.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:03, 13 sty 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Jej Mira, wreszcie nadrobiłam zaległości u Ciebie
Co tutaj powtarzać, Ogród Vivy zna każdy Doroty nie znałam, urzekły mnie hosty i hortensje Ja również różana jestem, zresztą tak mam na drugie i upycham je gdzie mogę w moim małym miejscu
Niesamowite, że miałaś możliwość być na koncercie w Wiedniu To ciągle moje marzenie, nie ważne czy są kwiaty, czy nie- akustyka robi swoje A tam nawet w przejściu do H. jest cudna akustyka
Ja za to na razie bywam w naszej filharmonii, bo moja córa gra na klarnecie, o zgrozo i czekam aż kiedyś do opery wiedeńskiej zawitam

Mam bardzo podobne obserwacje co róż jak Ty, ale krzaczki masz cudne
Z przyjemnością poczytam o innych.

Róże będę bo muszę je przeglądnąć wszystkie z Wami i zdecydować w końcu co i kiedy kupuję i gdzie posadzę.

Różyczko nie o zgrozo!!! a kto ją zaprowadził na lekcje ?
Gratuluję tak zdolnej córki - filharmonia nie z gumy i tam wszyscy nie grają
Jak nie będziesz miała z kim iść daj mi mailem znać i z przyjemnością pójdę posłuchać Twojej klarnecistki - piękny instrument, piękny.

Moje ulubienice dla Was

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:57, 13 sty 2017

Do góry
Wpadłam tylko na chwilkę odpisać na miłe i ciekawe Wasze posty.

Wiem że różane dni mają być ale to musi być na spokojnie i dalsze moje róże opiszę w niedzielę na spokojnie jak mam nadzieję.

Nie wiem jak Wy ale u mnie głowa już dymi - no ogrodowo rzecz jasna.
Oglądam odcinki z Montym i uwielbiam ten styl ogrodowania - znaczy patrzę się .

Czytam tez sekretne życie drzew. No to jest lektura. To się nie wertuje to się czyta i wiem że będę czytać jeszcze kolejny raz.

U mnie zima jest brzydka to nie fotkuję

a w ub roku w lutym takie już miałam - no w domu

Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:49, 13 sty 2017

Do góry
Ania!
Wspominam ten czas zimowy i pamiętam jak podczytywałam Twój wątek zanim się zarejestrowałam.
Nawet mi się nie śniło że będę w Twoim ogrodzie - a tu latem już było spotkanie - niezapomniane

Oby kolejne 5 lat było i tu i wszędzie dla Ciebie piękne.
I żeby Ci się ogrodowisko nie przejadło - możesz zwalniać ale bądź ! !

Pogubiłam się po drodze... 14:42, 13 sty 2017

Do góry
Ostatnio zaczęłam myśleć nad czymś takim, tylko umbry trzeba sobie wyobrazić bo mam tylko stare zdjęcie. chodnik z płyt czy tam krawężników poziomo położonych w trawniku lub żwirze ( tylko żwiru by już było trochę za dużo) i od tych płyt do drogi trawy i kule, nawet mogła by być i tuje donica, na cis mnie nie stać, z bukszpanem sporo zachodu jest mimo że ładnie wygląda jak już po zimie wydobrzeje i puści młode listki z drugiej strony drogi tzn na prawo same kule i umbry bez trawy, albo tylko odrobinę dla akcentu

to tylko pomysł jest na razie
Tonący w bieli 14:22, 13 sty 2017

Do góry
Już są
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 13:44, 13 sty 2017

Do góry
W poszukiwaniu informacji o różach znalazłam super stronkę o różach
A tutaj na temat cięcia róż okrywowych

I jeszcze wyszperałam taką wskazówkę: od przycinania zależy jaka ona będzie, czy rabatowa czy okrywowa. Przycinana mocno będzie się bardziej ścielić po gruncie i nie wyrośnie tak jak ta nie cięta. Słabo cięta będzie bardziej wzniesiona czyli rabatowa.

Czekam jeszcze na informacje od Miry - wtedy uzupełnię
Ogród w Alei Lipowej... 13:14, 13 sty 2017

Do góry
rodki chyba daja radę zimą...

hortki w zimowych czapkach...

i kuleczki...

i rojniki na płocie

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 12:57, 13 sty 2017

Do góry
Czytam na niektórych wątkach, że zaczynają się zakupy nasion i planowanie warzywników. U mnie już po pierwszych "siewach" i plony już gotowe do konsumpcji

a tu już kiełkują następne
Anulajda w raju 12:55, 13 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ulala takie coś to ja lubię Pięknie
A donice są betonowe?
Ozdoby świąteczne już schowałaś? Ja nie kupuje jeszcze do domu cebulowych, bo mi się gryzą z dekoracjami świątecznymi, które nadal mam
Chyba mam takie same płytki w biurze, albo bardzo podobne

Donice są betonowe ostatnie dwie pałętały się w Obi to pani dała upust duży to je przygarnęłam ja świątki już dawno schowałam to mogłam sobie pozwolićpłytki są super spełniają swoją rolę doskonale nie wymagają częstego mycia
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:39, 13 sty 2017

Do góry
hihi
ale aureoli chyba nie bedzie, bo jakos mi sie nie chce, juz i tak ladnie wygladaja

Za oknem szaleje wiatr. Na podworzu na srodku lodowisko i mam nadzieje, ze zdazy stopniec zanim mroz wroci, bo na lyzwach mozna jezdzic

a mi sie chce wiosny

tak bylo w 2010
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:37, 13 sty 2017
Do góry
kasiek napisał(a)

Zeszyt jest założony w celu gromadzenia metek z roslin - by potem łatwo było odszukać nazwę i odmianę. A metek trochę mam
Grupuję gatunkami ot coś takiego

a ja za leniwa jestem ...na zeszyt ....założyłam folder ....w którym mam właśnie zdjęcia metek pogrupowanych gatunkami ....i plik w excelu w którym mam to wszystko pospisywane ...ale i tak nie udało mi się wszystkiego skatalogować....choć widzę ze takie notatki sa przydatne ....ile nie ma w nich bałaganu

najłatwiej mi poszło z tulipanami na jesieni ...bo jak kupowałam to wpisywałam ...najgorzej z azaliami ...bo dawno posadzone ...a metki juz dawno odfrunęły i nie wiem która jaka.

byliny w odległej przyszłości...bo to wyzwanie ...udało mi się tylko spisać jeżówki
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:10, 13 sty 2017

Do góry
kasiek napisał(a)

świetne, bo i wiosna, zima i nawet ozdobione na czubku, wielkanocne jajo
karmnik po metamorfozie super, zdrowiej, chociaż gdyby nie choroba, uczty by nie było
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:48, 13 sty 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Irenka to jak będziesz testować-to chętnie pośledzę. A gdzie Ty jeszcze brzozę u siebie będziesz upychać?Podziwiam gumowatość ogrodu

Kasia, sama jestem ciekawa, jak z ziemniakiem mi pójdzie, będę składać meldunki
miejsca jeszcze mam, ale na wszelki wypadek nie ruszane, gdyby dzieci w przyszłości chciały sie budować.

koło laurowiśni wypatrzyłam taki krzew, cięte i formowane , śliczne, zimozielone, podejrzewam, że jakaś odmiana mahonii chyba, bo jeden owocek wypatrzyłam; wiosna udam się tam na szaber, muszę ją mieć, w realu bajka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies