Kasia,
a byłaś już w Ogrodzie z Lustrem oraz w Stylu Angielskim (ten jest na stronie Gardenarium)? Jeśli interesują Cie takie zaokrąglone linie rabat, myślę, że znalazłabyś tam inspiracje dla siebie.
Może też: Zimozielony, Roztoczański, Ogród Dominiki? Te też z zaokrąglonymi rabatami.
Jeśli chodzi o cisy pomyśl z czym chciałabyś je zestawić. Zostawiłabym im sporo miejsca, żeby się ładnie prezentowały.
Pierwszy raz biorę udział w konkursie , trochę się obawiam , bo tu sami spece , a ja ...no cóż grunt to odwaga no nie ? Wysłałam odpowiedzi na priv do Gardenarium ....
Następne liście jak będą dodatnie temperatury wyjdą normalne, a te stare usuniesz. Chroń przed przymrozkami, włókniną albo kartonami odwróconymi przykryj.
Witam Ukrywającą się Faktycznie długo, ale pewnie nadrobisz "gadanie" teraz?
Jest spotkanie Ogrodowiska na Gardenii w sobotę. Zajrzyj w dział spotkania.
Jeśli na herbatę to nie pieprzowa na pewno Najlepsza jest zwykła i do tego plasterek normalnej cytryny i dużo lodu oczywiście jeśli woda z cytryną i miętą dla ochłody.
Najlepiej jest ładnie poprzycinać. Wrzosy we wrzosowisku rozrastają się i łączą się w jednolite pola, więc usuwamy tylko brązowe i chore egzemplarze a na ich miejsce uzupełniamy nowe w tym samym kolorze.