Przycielam graby. Cisy tez chciałam ale uznałam ze nie ma potrzeby.
Chciałam robić oprysk miedzianej ale nie dość ze wieje to zaczęło padać. Zatem czekam.
Za to udało się pokopać. Jakieś 2/3 pod Serby przekopane
No to wracając do tego niwaki (bo nie wierzę, że zmienisz linie faliste na proste) wystarczyłoby samo to drzewko jako soliter i w nogach carex Evergold lub sesleria jesienna a może niższa rozplenica? Minimalistycznie
A tu troszkę zdjęć, które udało mi się zrobić wczoraj, więc świeże
tu widać tę część działki ze skarpą na której jest warzywnik i którą chcę zasłonić żywopłotem
Przemroziło mi igły cisa, przynajmniej tak myślę ponieważ gałązki są żywe. Te wysokie na ok 1m cisy były sadzone jesienią.
Nie zaszkodzi im jak takie osłabione je poprzycinam, od góry po 20cm z wysokości i po 2-3cm każdego przyrostu? Czy czekać rok.
Hi hi hi, nie jest taki zły a pomysł będę próbowała jeszcze forsować. Podobno kropla drąży skałę więc zobaczymy...
Świerki są najzwyklejsze
w tym miejscu też bym dosadziła (ps nie patrzcie na deski, są tam tylko chwilowo )
Tu jest część przed altanką w stronę drogi i tu chyba wystarczy na żywopłot? Chociaż muszę dosadzić jeszcze jednego w tej luce.
Troszkę niewyraźnie widać ale między placem zabaw a skarpą posadziłam dwie wierzby mandżurskie.
Nie mam pojęcia, ale całkiem możliwe.
Kupiłam 2 lata temu na ryneczku w moim mieście 4 szt, każdy w innym kolorze, jak przekwitły wsadziłam do ogrodu, dwa wyginęły a ten różowy i jeszcze taki żółty sobie rosną
Żywopłot grabowy posadziłam praktycznie zaraz za dużą rabatą z werbeną, jeżówkami, trawami. Od rabaty w kształcie nerki z brzozami, irysami, liliowcami, rozchodnikami itd. do żywopłotu jest ok, 2,5 metra. Mniej więcej wygląda to tak - zielone linie to żywopłot grabowy.
Nie wiem czy widać, ale po obu brzegach są 1,5 metrowe "dziury" na furtki. Na środku żywopłot jest posadzony 5 metrów dalej w formie ekranu. W ten sposób stworzyłam jakby bramę. Zależało mi na zachowaniu jednostajnego tła przy możliwości jeżdżenia traktorkiem, czy ewentualnie jakimś cięższym sprzętem - nie wiadomo co mnie jeszcze czeka
Wysiałam ubiorek wiecznie zielony i drżączkę większą. nic na razie nie wschodzi Myślisz jak długo mam czekać?
Ta drżączka, którą dostałam w ubiegłym roku od Ciebie to jaka?