Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Iwk4 09:18, 05 kwi 2017

Dziewczyny, dziękuję za wskazówki co do trawy wokół plyt.
aleksandra_g 09:33, 05 kwi 2017

malkul napisał(a)
Czyż to nie szczęśliwe dziecko

jeeeny jaka ona cudna! i duża już! szok! i te perły i ta umorsana buzia! cud miód i orzeszki!

przyćmiła wszystkie złe i dobre wieści jak dla mnie
09:37, 05 kwi 2017
wklejam o sasankach

sasanki mam od zawsze jakby szpeciły to bym ich nie miała i myśle dokupić nowe bo jednak się nie rozrastają tak szybko jak bym chciała ...wiec muszę zagęścić poletko

nie przemarzają, powtarzają kwitnienie ale juz słabiej w sierpniu.

literatura podaje ze odczyn obojetny lub zasadowy ...ale ja sie tym nie kieruje bo u mnie glina i odczyn samoistnie idzie w kwaśny ...cos tam pomagam ...ale bez szału

sasanki polecam

PS. u mnie od kancików jest M ...mój juz sie zbroi zeby to ogarnąć ...bo juz nie mogę patrzeć na wąsowisko ...trawa miejscami zarosła całe kostki ...nie widać ich ...dlatego pytałam o te płyty

ale podkaszarką przy moich kostkach nie jest łatwo ładnie zrobić trzeba ładnie odciać kant i potem podkaszarka się sprawdza
09:49, 05 kwi 2017
malkul napisał(a)

serio Justyś? jest jeszcze nadzieja? to nie jednorazówki?

jest tylko trzeba strawić zeschłe liście

wiadomo ze najlepiej jest je wyrwac a jesienia kupic nowe cebule ....ale to najdrozszy wariant ...masz wybór

jednoliściowe dobrze rokują bo jest szansa że co roku będzie ich wieęcej i bedą wieloletnie.

ja zostawiam i się rozrastają mam jedna linie rabat na której juz rok temu nic nie sadziłam i tej tej jesieni tez nie ...a tulipany kwitły i teraz jest ich wiecej..bede porównywać rabate z zeszłym rokiem.

PS. szkoda mi kasy zeby co rok tyle tulipanów kupowac choć chciałoby sie miec pewne pełne rabaty ale to u mnie jakies 2-3 tysiace kwiatków wiosna sama rozumiesz
kamasja 10:31, 05 kwi 2017

Moja lawenda wygląda tak samo wczoraj przycięłam i czekam bo u mnie jest tak co roku a później odbija. Doczytałam, że lawenda wytrzymuje 4-5 lat a później trzeba wymieniać na młodą jak bardzo zdrewnieje. Twoja baletnica jest po prostu ubrudzona i jeszcze tym faktem zdegustowana a Ty wmawiasz dziecku, że jest szczęśliwe Słodziak jeden. Markiza fajnie się wpisała w otoczenie. Tylko musisz uważać na wiatr jeśli nie masz czujników, ponieważ ja w swojej już wymieniałam aluminiowe ramię,które złamało się przy niewielkim wietrze.
AniMa 10:53, 05 kwi 2017

Rewelacyjna ta falbanka... Ciekawa jestem jakie będzie wrażenie pod nią w upalny dzień - czy będzie dogrzewała powietrze????
Malgosik 11:50, 05 kwi 2017

fajnie z markizą
nawet kąt nachylenia podobny do kąta połaci dachowych!
o kontynuacji koloru nie wspomnę...
będzie miły cień latem
Milka 12:13, 05 kwi 2017

Markiza super, ale najbardziej mnie szczęśliwe dziecko zachwyciło
Lawendy odrosną, zetnij bardzo krótko, miałam tak z moimi, znowu sa piękne
Pszczelarnia 12:13, 05 kwi 2017

Markiza solidna, ładna. Adekwatna do całości założenia. Buduje się jakiś zbiornik wodny?

I Varelka muśnięta mrozem - dziwne.

A nie chciałabyś sobie gdzieś wkomponować kaliny 'Mariesii' z jej pięknym geometrycznym pokrojem.

PS Kokoszko, to faza na "doradztwo" - Leonkowi proponowałam więcej grabów.... , wybacz ingerencję.

AniMa 12:43, 05 kwi 2017

Z betonu to chyba kuchnia letnia będzie????