Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 09:42, 05 kwi 2017

margaretka3 09:57, 05 kwi 2017

Kurczę, tak w ogóle to on ich już nie powinien w to ciepło wysyłać, na stronie sam pisze, że wysyłają do 5 stopni średniej tem. dobowej, a w ostatnim tygodniu ta temperatura już znacznie jest przekroczona.
Ja sadziłam już prawie dwa tygodnie temu.
iwka 09:58, 05 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
Tak to był sądowniczy.
A Cisy masz te co ja? Wybacz ale wyleciałam zabiegu
Moje były suche ale zawsze goły korzeń moczę w wodzie przed sadzeniem by ziemia je okleiła.
A nawozić nowych roślin się nie powinno No chyba ze to jakis nawóz w tym celu wlasnie
A z krakusami z biedry tez mama takie doświadczenia z poprzednich lat. Cztery razy mniejsze od innych

tak Asiu, z tego miejsca co Twoje. Liczę że będzie z nimi dobrze Do świeżo sadzonych roślin stosowałam zawsze korzonek w płynie, niby pomaga szybciej się ukorzenić. Krokusy posadziłam w doniczce, i dobrze, bo później wyrastają wszędzie tam gdzie nie powinny, a jakieś piękne specjalnie nie są, no nie mówię o tych ślicznych dużych
iwka 10:01, 05 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)
Kurczę, tak w ogóle to on ich już nie powinien w to ciepło wysyłać, na stronie sam pisze, że wysyłają do 5 stopni średniej tem. dobowej, a w ostatnim tygodniu ta temperatura już znacznie jest przekroczona.
Ja sadziłam już prawie dwa tygodnie temu.
widzisz, jest klient to się sprzedaje. Dobrze że jeszcze ta wysyłka szybka, w poniedziałek wysłał, wczoraj były. Tylko to pakowanie też w folii na ścisło zawinięte, może w kartonie trochę inaczej by było.
ren133 10:47, 05 kwi 2017

iwka napisał(a)
tak wczoraj dostałam i sadziłam. Przyszły w południe, nie otwierałam paczki bo mnie nie było ale małżonek twierdzi, że były bardzo mokre i zaparowane w tym worku. Wyciągnął je i rzucił w cień, jak przyjechałam to niestety lekko suche już były. Tzn nie wysuszone na amen ale nie mokre, od razu w wodę je wstawiłam i po jakiejś godzinie sadziłam.

Dobrze będzie
Teraz trzeba tylko trochę o nie zadbać
Ja nie dawałam moim żadnych wspomagaczy ... wydaje mi sie, ze zasadowa gleba + woda wystarczą
iwka 10:59, 05 kwi 2017

Dzięki Reniu tego się trzymam, będzie dobrze
Juzia 11:12, 05 kwi 2017

A gdzie te juki chcesz???

Ja mam chwilowy wstręt do cisów....to pochwalę krokusy i iryski
babka 11:12, 05 kwi 2017

Hej Iwo pytalaś o juki, u mnie ze stipą fajnie, złamuje ostrą formę juk. Kiedys Tess polecała zestawienie z bukszponami, tez fajnie wyglądało. Wieczorem postaram sie poszukac te inspiracje
iwka 11:53, 05 kwi 2017

babka napisał(a)
Hej Iwo pytalaś o juki, u mnie ze stipą fajnie, złamuje ostrą formę juk. Kiedys Tess polecała zestawienie z bukszponami, tez fajnie wyglądało. Wieczorem postaram sie poszukac te inspiracje
Ola jak to nie problem to podeślij
iwka 12:00, 05 kwi 2017

Juzia napisał(a)
A gdzie te juki chcesz???

Ja mam chwilowy wstręt do cisów....to pochwalę krokusy i iryski

Juki nie u mnie, u mamy w ogrodzie wszędzie porozrzucane i chciałam je jakoś do kupy zebrać, tylko koncepcji nie mam. Ładne duże już są i szkoda wywalić.
Może w kamykach tak jak u Oli, tylko ja muszę dać matę bo to ma być praktycznie bezobsługowe, no chyba że ja będę pielić