Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:13, 24 kwi 2019

Do góry
Kochani ,chciałabym prosić o wasze zdanie

Wrzucam plan ogrodu na wjazdowej....
Chodzi mi o ogólny zarys rabat i drzewa....
Na 100% bedą 3 buki Dawyck Purple i chcę jeszcze jedno drzewko posadzić...

Na tle tego ogrodzenia,wydaje się pusto i fajnie by pasowało drzewko wielopniowe....tak jak po przeciwnej stronie bramy jest magnolia....
Tutaj byłyby drzewka wielopniowe...

Chcialam tutaj też magnolię,ale nie wiem czy da radę na zachodnie wiatry i skłaniam się ku Świdośliwie Larmackiej....

Tak jest teraz....trochę pozmieniałam na rabatach,ale tu chodzi o zarys rabat...pusto jest na tle ogrodzenia po lewej stronie bramy...

Plan pierwotny...

Tak sobie wymyśliłam z tym drzewkiem
kwadrat z grysu, otoczony zywoplocikiem z cisa i pomiedzy kule i trawki....
No i dojdzie więcej trawek i kulek przed hortensjami Limelight i bukami

Mnie się podoba a wy jak to widzicie ?
Będzie mniej trawnika no i na tle ogrodzenia nie będzie pusto
Moja działka na Dębowym Lesie 08:49, 24 kwi 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)
Pierwiosnki to jednak wdzięczne kwiaty. Długo kwitną i ładnie, dobrze się rozrastają.
Moja magnolia też taka ładna może będzie jak Twoja w przyszłym roku jak wyląduje w gruncie. Narazie w donicy i po transporcie ma nieco zmaltretowane kwiaty.

To prawda pierwiosnki piękne długo kwitną. Tylko małe.
Fajnie ze i twoja magnolia jest ładna. To cieszy.
Moja jak zaczyna bardziej rozkwitac przekwitac to jasnieje.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:46, 24 kwi 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Magnolie śliczne , muszę sobie sprawić tylko bardziej kolumnową i późno kwitnącą z uwagi na te mrozy, mam parasolowatą magnolię ale kiedy zakwitnie to nie wiem, jest siana, ma z 5 lat, troszkę jeszcze poczekam.

Aniu moja Magnolia jest krzaczkowata.
Jak ja wówczas kupowalam to też patrzyłam aby nie była wielkim drzewem. Bo na takowe nie miałam wtedy miejsca. I moja jest raczej z późniejszych W kwitnieniu.
Teraz masz ogromny wybór. Napewno coś wybierzesz.
Ranczo Edy 23:35, 23 kwi 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wow, ile kwiatów! Magnolia cud miód!

Moja niestety chyba przymarzła, bo jakieś szare pąki widziałam. I zero różu jeszcze. Zobaczę we środę co z niej będzie. Buziole

Hej Hanusia Ja przykryłam na zimę i przymrozki też okryłam mam ten przywilej że zadzieram kiece i lecę i na razie mi się udaje u ciebie przecież daleko i natura rządzi ale i tak pięknie wszystko rośnie pewnie drugie kwitnienie jeszcze będzie i powiedz jej w środę że siostrzyczka o niej myśli i ma się pozbierać Buziam

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:39, 23 kwi 2019

Do góry
Pierwsza magnolia u mnie.

Szafirek szerokolistny sieje się aż miło.

Sasanki tu i ówdzie zakwitły.

I sangwinaria

Ogród Małej Mi 2017 21:24, 23 kwi 2019

Do góry
Zdechłe magnolie to rzeczywiście powód do nerwów. U mnie połowiczny sukces- magnolia Susan zakwitła i nie marznie bo obok domu w zaciszu posadzona, oslonięta a Piruette daleko pod lasem w takim ciągu mrozowym - źle posadziłam ale nie bardzo mam gdzie ja przesadzić poza tym magnolia raczej nie lubi żeby jej grzebać w korzeniach. I tak źle i tak niedobrze. Mam ją 4 lata i tylko dwa pierwsze sezony widziałam ja w kwiatach.

Piękne masz piwonie i widzę że kolejna odmiana nowa przybyła. Oj będzie spektakl
Buziaki Aniu !
Ogród w remoncie 21:12, 23 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
pisardi i magnolia cudne podoba mi sie plan tej rabaty, i podziwiam ja nie umiem plamami sadzić

Dzięki Sylwia za miłe słowa. Magnolia już sypie płatki a dzisiejszy wiatr roznosił je pi całym ogrodzie

Działeczka Asi :) 19:25, 23 kwi 2019

Do góry
Jak w pudełeczku na Twoich rabatkach. Magnolia bardzo ładna
Moja działka na Dębowym Lesie 19:05, 23 kwi 2019

Do góry
Pierwiosnki to jednak wdzięczne kwiaty. Długo kwitną i ładnie, dobrze się rozrastają.
Moja magnolia też taka ładna może będzie jak Twoja w przyszłym roku jak wyląduje w gruncie. Narazie w donicy i po transporcie ma nieco zmaltretowane kwiaty.
Polecane drzewa i krzewy liściaste 13:55, 23 kwi 2019

Do góry
Magnolia gwiaździsta.
Ukojenie 11:00, 23 kwi 2019

Do góry
Witaj Zoju Piękną wiosna do Ciebie zawitała Masz trochę słoneczka w ogródku to pięknie rozkwitają cebulowe, a magnolia mi się marzy ... śliczna jest
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:51, 23 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Witaj
Kiku to prawda piękna ,no i magnolia
Moja jest opalikowana 1 palikiem bambusowym....a teraz to myślę,że jej już niepotrzebny ,bo ma bardzo gruby pień
Drzewka pięknie dziękują

Ps.u Ciebie też tak wieje ?

Aha dzięki!
Wieje okropnie, chcę dzisiaj Kiku posadzić, co wiąże się z wysadzeniem kilku innych roślin, więc czeka mnie tetris Jak zawsze.
Wzgórze chaosu 09:45, 23 kwi 2019

Do góry
Magnoliowy raport ze Wzgórza chaosu
Aleksandina mocno zmrożona w górnych partiach. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć przed przymrozkiem. W tym roku czeka ją mocne cięcie, ponieważ w zeszłym tego nie zrobiłam i widzę, że słabiej kwitnie. Traci też swój kulisty kształt a chcę by była gęsta na dole i zasłaniała nieco ulicę.

Magnolia gwiaździsta zawsze kwitła wcześniej niż Aleksandrina, a w tym roku odwrotnie. Kwiatów ma bardzo mało a i przyrost minimalny. Trzeba popracować nad poprawą gleby. Nie wiem co to za porosty wyrosły na jej gałązkach? Pożyteczne czy nie?

I moja ostatnia, 4-letnia Susan przesadzona dwa lata temu w to miejsce co gwiaździsta zupełnie przestała rosnąć. Myślę, że nie jest to wina stanowiska a gleby, która w tym miejscu jest tragiczna. Czeka mnie przewożenie kompostu, może sytuacja się poprawi Na razie cieszę się kilkoma pąkami I pięknym klonem któremu z kolei wszystko pasuje i rośnie jak szalony
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:40, 23 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)
Wiolu witam poświąteczne, przybiegłam na pokaz kwitnienia Kiku. Jest niesamowita! Tak się cieszę z mojej, że teraz gdzie nie widzę Kiku to się zachwycam.
Czy jakoś specjalnie ja palikowałaś, czy klasycznie?
Magnolia również zachwyca.

Witaj
Kiku to prawda piękna ,no i magnolia
Moja jest opalikowana 1 palikiem bambusowym....a teraz to myślę,że jej już niepotrzebny ,bo ma bardzo gruby pień
Drzewka pięknie dziękują

Ps.u Ciebie też tak wieje ?
U mnie masakra...
Moja działka na Dębowym Lesie 09:34, 23 kwi 2019

Do góry
vita napisał(a)
Kiepsko się ta wiosna u nas rozkręca, dzień z wyższą temperatura i pięć z wiatrem i zimnem. Na ostatnim zdjęciu to 'Susan'? Właśnie czytałam o trzech sztukach u Miłki Ile lat ma twoja?

Sporo takich zimnych i wietrznych dni było.I sucho.
ale ten tydzień zapowiadają z ładną pogoda.Wszystko nam się rozwinie.

Na ostatnim zdjęciu to magnolia Ann.
Ona dopiero się rozkręca.Ale ona zawsze tak trochę później kwitnie .Koniec kwietnia, początek maja.Jest taka krzaczkowata.
Moja mam już z 5, 6 lat.Coś koło tego .

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:14, 23 kwi 2019

Do góry
Wiolu witam poświąteczne, przybiegłam na pokaz kwitnienia Kiku. Jest niesamowita! Tak się cieszę z mojej, że teraz gdzie nie widzę Kiku to się zachwycam.
Czy jakoś specjalnie ja palikowałaś, czy klasycznie?
Magnolia również zachwyca.
Rododendronowy ogród II. 08:15, 23 kwi 2019

Do góry
Ach te Twoje groszki, piękne tak jak i psi ząb no i magnolia, przycinalas ja kiedys bo taka gęsta? Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:40, 23 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Magnolia przepiekna
Ale i ta juka ciekawa ,bardzo ładna

Dzięki no takiej juki jeszcze nie spotkałam, im dalej, tym bardziej różowa się robi
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:39, 23 kwi 2019

Do góry
Magnolia przepiekna
Ale i ta juka ciekawa ,bardzo ładna
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:58, 22 kwi 2019

Do góry
Kocham kolory Bożenko to staram się mieć ich sporo, nie zawsze do siebie pasują bo teraz te rośliny tak zgłupiały, że się nakładaja kwitnienia, które kiedyś się nie zdarzały. Ale trafiaja sie i udane połączenia
Czekam na spektakl rodkowy u Ciebie, jedyny taki na O... a teraz to magnolia gra u Ciebie pirwsze skrzypce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies