Mam chwilkę to tak sobie pomyślałam coś skrobnę co ja bym z tym miejscem zrobiła
Czerwone warzywnik,
niebieskie woda
zielone ścieżki z trawy lub innej nawierzchni
pomarańczowe lasek
żółte rabaty mogą być z drzew i krzewów mogą być bylinowe, a mogą być mieszane , nie wiem co tam w tych miejscach już rośnie , ale można w rabatę wkomponowaćścieżki mogą być szersze ,a rabaty węższe to tylko na szybko taki szkic
To pierwsze zdjęcie mnie urzekło. Mam taką rabatę, na podwyższeniu, wąską, w pełnym słońcu, już wiele lat męczę się z nią i nie mogę sensownie obsadzić.
Jeżówki mam, przegorzan rośnie gdzieś zapomniany pod płotem, perowskia też rośnie w cieniu.
Twoja rabata to dla mnie inspiracja, może właśnie z tych roślin zaaranżuję swoją
Sama nie wiem jak będzie, nadzieja tylko zostaje trawy to pikuś w porównaniu do róży- tej byłoby żal. Jeden pęd został nienaruszony i z małego drugiego kikutka może puści wiosną- mam żelazne róże i na dodatek bardzo ją polubiłam mimo że różowa ale jej zapach to mam w głowie nawet wrzucając zdjęcia
Wczoraj na pączku byłam u wnuków, a dziś najchętniej bym z domu nie wychodziła! Wieje jak w kieleckim, a na dodatek ze śniegiem!
Słoneczka wszystkim życzę!
Wcześniej pisałam, że mój ogród jest inny niż większość tu na "O" i że jest niespójny, bo mam specyficzny układ działki i zabudowy na niej.
To ogród-patio zamieszkują go maluszki:
larix decidua krejci - czarcia miotła
Pinus heldreichii Pirin 3 Sosna bośniacka (po prawej str.) też czarcia miotła w towarzystwie miniaturowych cyprysików
stare kiepskie zdjęcia, po lewej widać gałązkę eve, już zmieniły miejsce zamieszkania, są formowane i wyglądają jeszcze nieciekawie, dlatego ich nie pokazywałam