Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 21:44, 01 kwi 2017

Robiłam dzisiaj wszystko, żeby tylko nie wchodzić na warzywny Trawa w sadzie wygrabiona, pigwa posadzona, teren koło domku ogrodnika posprzątany, rozsadnik wyplewiony, hortensje wysadzone z zimowego przechowalnika. Kark spieczony w tym roku po raz pierwszy
W końcu przygotowałam sobie drugą rabatę na korzeniowe i posiałam: buraki, pasternak, białą rzepę, skorzonerę i rzuciłam koprem. Wzruszyłam zaskorupiałą po zimie ziemię i wyplewiłam przy czosnku. Polałam go pierwszy raz humusem.
Najwyższa pora szykować rabaty kapustne...
Wychodzi powoli groszek i bób,a na cebulowej inwazja nagietków i niestety młodych malin. To będzie walka...
Z dobrych wiadomości jest szansa, że ogrodzę w tym sezonie warzywny matą wiklinową

A tutaj ognista: część już częściowo obsadzona (2/3) i ta do przekopania, do której ciągle dojść nie mogę

AgataP 10:05, 02 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
Robiłam dzisiaj wszystko, żeby tylko nie wchodzić na warzywny Trawa w sadzie wygrabiona, pigwa posadzona, teren koło domku ogrodnika posprzątany, rozsadnik wyplewiony, hortensje wysadzone z zimowego przechowalnika. Kark spieczony w tym roku po raz pierwszy
W końcu przygotowałam sobie drugą rabatę na korzeniowe i posiałam: buraki, pasternak, białą rzepę, skorzonerę i rzuciłam koprem. Wzruszyłam zaskorupiałą po zimie ziemię i wyplewiłam przy czosnku. Polałam go pierwszy raz humusem.
Najwyższa pora szykować rabaty kapustne...
Wychodzi powoli groszek i bób,a na cebulowej inwazja nagietków i niestety młodych malin. To będzie walka...
Z dobrych wiadomości jest szansa, że ogrodzę w tym sezonie warzywny matą wiklinową

Kochana Ty to jednak masz ogromny ten warzywnik Pracy też dużo.
Ja bym chyba się nie wyrobiła ze wszystkim, chyba że miałabym permanentny urlop Nie wiem jak Tobie się udaje to ogarnąć.
Ja wczoraj opieliłam swój i uporządkowałam miejsce pod uleną bo zbieranina śmieci tylko była. Nawet róż nie posadziłam jeszcze - dziś to nadrobię.
Wendy79 14:30, 02 kwi 2017

Arboretum w Dziadowej Kłodzie - start sezonu

Wendy79 14:32, 02 kwi 2017

Widzicie te siewki pod spodem? Dzięki O. wiedziałam co to i jedna jest już moja

Wendy79 14:33, 02 kwi 2017

Zaczyna się czas magnolii...

Wendy79 14:35, 02 kwi 2017

Bliskie spotkania

Wendy79 14:38, 02 kwi 2017

I to co Maciej lubi najbardziej

Wendy79 14:43, 02 kwi 2017

Nie mogło się obyć bez zdobyczy...

Było pełno ludzi, co mnie zaskoczyło, Maćka niekoniecznie... Raczej drogo, ale lubię to, że mogę kupić w większych doniczkach i rozsadzić sobie

Co to za trawa. Nie było nazwy, ale spodobała mi się po prostu (na bylinową).
Wendy79 14:46, 02 kwi 2017

Kolejne do kolekcji Maćka. Życia bym nie miała, gdyby nie kupił Chce dwie do jednego dołka.

gobasia 16:28, 02 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
I to co Maciej lubi najbardziej

Znaczy co...sok z brzozy?