Zrobiłam sobie szkic warzywnika na ten rok takie są plany
Do zmiany ogrodzenie na płot mysliwski i dojdą w rogach takie kratki , na nie pójdzie groch jasiek, albo clematisy
na srodku stanie domek dla owadów, ale nie wiem czy już w tym sezonie - bardzo bym chciała, ścieżki będą wydeptane jak em zgryzie ziemię , a na rabatach grządki z warzywami, pod samym płotkiem po obwodzie dalie i gladiole tak jak w zeszłym roku, dookoła domku dla owadów jednoroczne kwiaty.
rysunek nie profesjonalny , ale coś widać
w listopadzie posadziłam cebule w skrzyni, ogólny mix
czekam co wyjdzie
niektóre listki wyszły już w styczniu, niestety kot zdążył je połamać i podgryźć
poradźcie, proszę czy przycinać zasadzone jesienią 2015 r klony crimson king?
Przycięłabym je zostawiając 1/3 gałązek ale nie wiem czy to dobry pomysł.
pieńki są jeszcze bardzo wąskie ok 1 cm-1,5 cm, więc chyba dobrze im zrobi wyrównanie korony?
Chciałabym kiedyś osiągnąć efekt równych kulek
Madzia, cieszę się!
Moje papryczki coraz bardziej wypasione. Postaram się zaraz wstawić fotkę.
Sylwia, dzięki, na razie się nie spieszę, a nuż coś wypuści. Ale niestety mam już jakieś doświadczenie i umiem ocenić czy roślina żyje czy nie I to na 98% trup jest niestety!
I pierwsze chinskie zakupy dotarly! I to buciki, pozniej zamawiane. Jak na fotkach. Su-pe-ro-we!!!
Nie wstawiam zeby sie znowu nie narazac
Jolka suuuper! Nie umiem robic na drutach, moze kiedys sie naucze
Ciekawa jestem tegorocznej odsłony rabaty, z której wyciepałam krzewuszki. W ich miejsce wskoczyła Fothergilla, kalina Watanabe, kalina compactum, obiela i hortensja dębolistna. jeśli ktoś wie, jak sie tnie tę ostatnią, to proszę o informację. W tej chwili wygląda to tak
I takie tam sobie lutowe widoczki
urozmaicone gęsiówką i kaliną hordowiną
PS. Problem, który mnie dręczył od listopada połowicznie się rozwiązał. Wynajmujący mieszkanie mamy lokatorzy się wynieśli, ale dług w wysokości prawie 7 tysięcy chyba długo jeszcze nie zostanie spłacony. Ehhhhhhhhhh.........