Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:42, 17 mar 2013

Do góry
Niektórzy potwierdzają, że wiosna nadeszla: biegają w rozpiętej kurtce lub myją samochody, słońce świeci i snieg topnieje lub stopnieje w maju Mrozy słabsze lub mocniejsze ale kaczki juz latają!
Pozdrawiam wszystkich zaglądających i oznajmiam, że w Jeleniej Gorze zima na calego, śniegu full, ledwo się przebiśniegi przebijają...
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:56, 16 mar 2013

Do góry
Julita - do takiej wyżerki każdy ciągnie, a nie do ogrodu .....

Motylek - my na szczęście odśnieżaliśmy na bieżąco.... i jest fukadełko, wreszcie się przydało... inaczej bym już dziś nie pisała, bo łapki bym miała do samiutkiej podłogi.

Madżenka - w słonku też chłodno i będzie coraz chłodniej

Marzenko - nie robię konkurencji tylko uczę się od Bogdzi i podpatruję... korzystam z jej doświadczenia i .. mam chyba lepszy obiektyw w aparacie Ale jak już mogę zaliczyć się jako konkurencja naszej Bogdzi.. to jest to bardzo wielki komplement.. i pierś mi rozedmie z dumy.. Tyle, że pochwałę należy podzielić na 2.. bo my razem z M.... a Bogdzia sama robi i wypatruje

Basiu - też jestem zachwycona upierzeniem szpaków, jest po prostu cudne... a czereśnie.. chyba mam dobre, bo zjadają wszystkie i jakoś reklamacji nie miałam

Danusia - za rok Czaruś będzie Cezarym.. liczę na niego...

Zeta - jestem z Tobą duszą i myślami.. wspieram Cię...... niech już nas odśnieży..bo u mnie mało śniegu w porównaniu do Ciebie.

Irenka - od leżenia na trawie coś mnie wilkiem ciągnie ..... ale dla tej wiosny już się poświęcę i trochę jeszcze poleżę..

Ela - woja o żarcie trwa...... nie tylko w karmniku..... przez te ptaszyska to zamiast pracować to gapię się w okno .. oj dużo się tam dzieje jak wróciła zima, i głód zajrzał w oczy.

Kindzia - ja czekam na hasło "ale wiosna!"

Agnieszka - dobre.. dobre...... i ten od dstawy śniegu też powinien polecieć ze stanowiska, jestem za..

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:52, 16 mar 2013

Do góry
Ani ale sobie tunel zrobiliście!!! Widoki masz jak w środku zimy ale widzę że w słoneczku ciepło?
Ogród w skali mikro :) 17:49, 16 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Madzenko .. A Ty zadzwonisz na kancikowanie ??? .. Albo mnie strzel w pałę plizzzz .. To napewno dotrze

Przemocy nie stosuję ale jak trąbnę na kancikowanie to bębenki będą boleć
Przy pierwszym koszeiu od razu robimy kanciki, a nawet przed koszeniem... Niech tylko będzie ciepełko!!! Za tydzień!!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:45, 16 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Ciesze sie jakbym wygrala w totolotka Ide na spacer nawachac sie slonca i wiosennego wiatru. Snieg niedlugo odejdzie w niebyt i wreszcie sie uniuram w ziemi do nieprzytomnosci. Niech boli, a co tam Taki bol to przyjemnosc

Marzę o tym uniuraniu w ziemi i ogrodowym frenchu!!!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:39, 16 mar 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
A ja właśnie zabieram się za wianek na drzwi. Wieczorem wrzucę zdjęcia

Poza tym nie wiem czy dziś pójdę spać, bo moi sąsiedzi mieli w nocy włamanie do domu. Czuliśmy się tu przez ponad 6 lat tak bezpiecznie, a tu nagle coś takiego. Jestem w szoku. Trzeba będzie dodatkowo wzmocnić czujność i przygotować przykre niespodzianki dla ewentualnych złodziei. Chociaż ja nie mam nic cennego, biżuterii nie noszę , sprzęt mam stary, auto ledwo zipie, kasy w domu nie trzymam.
Jedyny mój kapitał to to, co mam w głowie A w głowie zielono mi....

Współczuję. Przed 10 laty włamali nam się w nocy do domu.... Jedyne co ukradli to torebkę, perfumy, karty kredytowe i dokumenty oraz dwa telefony...trauma przez co najmniej rok bo spaliśmy na górze ... I nas obudziło szuranie... Nic cennego nie ukradli a człowiek traci poczucie bezpieczeństwa!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:04, 16 mar 2013

Do góry
Madżenka nie chcesz troszkę śniegu??? My z Zetą chętnie się podzielimy
Krokusy cuudne - jak miło w ogóle zobaczyć coś wiosennego
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:52, 16 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Cudne krokuski i na chwilę się u Ciebie pokręcę...u mnie tony śniegu....północ, południe ,wschód i zachód na razie wygląda jednakowo.
Ale optymistycznie czekam na wiosnę w nowym tygodniu
Sadziłaś krokusy w koszyczkach czy luzem

Nie sadzę krokusów w koszyczku, niczego nie sadzę w koszyczkach, za dużo tego mam....
Ale mam jedno miesjce, gdzie drugi rok z rzędu nie wychodzą mi tulipany.... Albo za mokro albo nornica.... Posadzę jesienią w koszyczkach i zobaczymy...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:51, 16 mar 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
jak paznokcie choć w części tak cudne jak ten kadr z krokusów to .................... nie chcę ich widzieć ... krokusy i wiosna nam się należy ...

jeszcze tydzień i depresja ... no Madżenka depresja to zło ale kolejny tydzień moich nastrojów to zło absolutne ... ...

od północy mam przebiśniegi ale nie obfocę bo musiałabym czołganie przez pełzanie uskutecznić i wyjść na zewnątrz a miła opatrzność mnie obdarzyła ... nie wiem czym bo dysk to mi nie wypadł ale coś mnie zblokowało i mam baardzo ograniczone ruchy ... bardzo ...

Iza od poniedzialku oboecuję u Ciebie też wiosnę. Nawet nie fiesz jak mi się ciepło na sercu zrobiło, gdy zobaczyłam, że krokusy przeżyły...
Ja też mam masakryczny tydzień, zresztą tak już od kilku miesięcy, końca z tą robotą nie widać... Ale nadchodzi wiosna i będzie lepiej
A potem Wielkanoc, którą uwielbiam i nartki, których się doczekać nie mogę Chyba z powodu braku tych nart tak źle znoszę zimę....

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:42, 16 mar 2013

Do góry
jak paznokcie choć w części tak cudne jak ten kadr z krokusów to .................... nie chcę ich widzieć ... krokusy i wiosna nam się należy ...

jeszcze tydzień i depresja ... no Madżenka depresja to zło ale kolejny tydzień moich nastrojów to zło absolutne ... ...

od północy mam przebiśniegi ale nie obfocę bo musiałabym czołganie przez pełzanie uskutecznić i wyjść na zewnątrz a miła opatrzność mnie obdarzyła ... nie wiem czym bo dysk to mi nie wypadł ale coś mnie zblokowało i mam baardzo ograniczone ruchy ... bardzo ...
Ogród z platanem. 13:13, 16 mar 2013

Do góry
Wiosna idzie, jaka u Ciebie temepratura?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:12, 16 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Mysle, ze chyba nam tego nie zrobi - wiosna ma sie rozumiec i skonczy to lenistwo... Ile mozna lezec do gory brzuchem...

Też tak zakładam, bo nie tylko wiosna ale i ja się lnię a tu za robotę trzeba się zabrać!!! Cięcie czas zacząć!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:11, 16 mar 2013

Do góry
Aniu ale cudne te Twoje tujki? Widzę, że sąsiad się również dostosował do takiego pieknego otoczenia
A ja wbrew poprzednikom głosuję za lekkim (leciutkim) wybieleniem bo masz jasną elewację domu. Plac zabaw stopniowo sciemnieje.
Ale muszisz ogarnąć jak na tle domu będzie wyglądał plac zabaw w kolorze wybielonym lub naturalnym. Zobaczyłabym w szeszej perspektywie.
Wersja mini mini 13:06, 16 mar 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
W kwietniu uderzę do ślusarza co mi robił donice. Zdam relację co i jak

Oj tak oj tak
W Gąszczu u Tess 13:06, 16 mar 2013

Do góry
Tesiu koniec chorowania, wiosna nadchodzi!!!
Ogród Zagi 13:04, 16 mar 2013

Do góry
Pieknie ogród dojrzał!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:59, 16 mar 2013

Do góry
Irenka pewnie poczuła wiosnę i z zakupami szleje Oj będzie się dzisiaj u Irenki działo
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:57, 16 mar 2013

Do góry
Buziam Aniu i oby szbko wiosna do Ciebie nadeszła. Jeszcze gdyby z tydzień była zima to bym chyba miała depresję...
Synoptycy nie mogą się zdecydować, czy jeszcze będzie zimno czy wiosna na całego. Co strona to inna prognoza. Więc przyjmijmy, że w najbliższym tygodniu wiosna, potem się zobaczy
Rododendronowy ogród II. 12:55, 16 mar 2013

Do góry
Idę zatem okrywać Boźenko...
Ogród w skali mikro :) 12:48, 16 mar 2013

Do góry
A kanciki u rasowej ogrodniczki muszą być!!! Czas kancikowania już wkrótce nic tak nie dodaje urody ogródkowi jak kanciki i obwódki bukszpanowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies