Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Kindzia 11:15, 16 mar 2013

Wiesz co to za miskant? Bym sobie zobaczyła...Dasz radę zrobić ze 30 sadzonek? Tyle mi potrzeba...muszę trochę ponad 15 m w szeregu pod siatką posadzić...
Masz też niską rozplenicę? Koło kulek i stożków bukszpanowych muszę ją posadzić. Ta, którą pokazywałaś za wielka rośnie...
W każdym razie dziękuję za chęci

Pokaż, co kupiłaś
Madzenka 12:30, 16 mar 2013

Muszę w przyszłym tygodniu jakieś wierzby poszabrować, bo muszę w wazonie jajka na gałązkach powiesić
Enya73 16:32, 16 mar 2013

A ja właśnie zabieram się za wianek na drzwi. Wieczorem wrzucę zdjęcia

Poza tym nie wiem czy dziś pójdę spać, bo moi sąsiedzi mieli w nocy włamanie do domu. Czuliśmy się tu przez ponad 6 lat tak bezpiecznie, a tu nagle coś takiego. Jestem w szoku. Trzeba będzie dodatkowo wzmocnić czujność i przygotować przykre niespodzianki dla ewentualnych złodziei. Chociaż ja nie mam nic cennego, biżuterii nie noszę , sprzęt mam stary, auto ledwo zipie, kasy w domu nie trzymam.
Jedyny mój kapitał to to, co mam w głowie A w głowie zielono mi....
Sebek 16:35, 16 mar 2013

A co tam upolowałaś na zakupach???? Na wianek czekam z niecierpliwością

A ze złodziejami nie ma żartów....nas raz okradli w biały dzień....wystarczyła chwila nieuwagi.....
Enya73 16:37, 16 mar 2013

Teraz już nie mam wątpliwości, że nasze osiedle czas zamknąć bramą. Nie byłam zwolenniczką, ale teraz już chyba nikt u nas nie ma wątpliwości, że to konieczne.
Madzenka 17:39, 16 mar 2013

Enya73 napisał(a)
A ja właśnie zabieram się za wianek na drzwi. Wieczorem wrzucę zdjęcia

Poza tym nie wiem czy dziś pójdę spać, bo moi sąsiedzi mieli w nocy włamanie do domu. Czuliśmy się tu przez ponad 6 lat tak bezpiecznie, a tu nagle coś takiego. Jestem w szoku. Trzeba będzie dodatkowo wzmocnić czujność i przygotować przykre niespodzianki dla ewentualnych złodziei. Chociaż ja nie mam nic cennego, biżuterii nie noszę , sprzęt mam stary, auto ledwo zipie, kasy w domu nie trzymam.
Jedyny mój kapitał to to, co mam w głowie A w głowie zielono mi....

Współczuję. Przed 10 laty włamali nam się w nocy do domu.... Jedyne co ukradli to torebkę, perfumy, karty kredytowe i dokumenty oraz dwa telefony...trauma przez co najmniej rok bo spaliśmy na górze ... I nas obudziło szuranie... Nic cennego nie ukradli a człowiek traci poczucie bezpieczeństwa!
ell 18:41, 16 mar 2013

Anitko zaglądam.
Widzę, że wszyscy już szaleją z zakupami na Wielkanoc.
Trzymam kciuki - niech ziółka rosną zdrowo. Ja dzisiaj miałam kolejny dzień siewu.
Urszulla 19:50, 16 mar 2013

Zaglądam
wysiałaś już owies i rzeżuchę.. ja myślałam o przyszłym tygodniu

ale z tymi włamaniami to rzeczywiście trauma zostaje,
niestety to częste zjawisko przed świętami.
Nam kiedyś pod blokiem pokradli kołpaki w aucie, bo były orginalne
3 razy znaczki na aucie i w jednym miesiącu 2 razy wycieraczkę.
Enya73 20:53, 16 mar 2013

Kochani, nie pokażę Wam jeszcze gotowego wianka, bo mi padły baterie, ale na zachętę, żebyście zajrzeli do mnie jutro, pokaże zapowiedź tego, co stworzyłam, z rzeczy, które oczywiście kupiłam na giełdzie kwiatowej

Tu na początek materiały do wianka:

Wykorzystałam jeden duży kwiat hortensji (sztuczny, ale bardzo dobrej jakości materiał). Podzieliłam go na pojedyncze płatki.

JulkAd 20:59, 16 mar 2013

Dobra to będę cierpliwa i poczekam