Na orzech to nawet może być za późno
A resztę tnij, ale jednak z wyjątkami.
Sosny teraz nie tnij, robimy to w okresie wypuszczania nowych przyrostów w fazie "ołówka".
Zależy jeszcze co z sosną chcesz zrobić, czy podkrzesać od dołu czy ograniczyć wzrost ? Jak podkrzesać - to tnij,
Cisa tnij. Świerka też.
Bukietowe bym cięła, ale to moja decyzja, możecie poczekać Ja po prostu potem nie będę miała czasu.bo sporo mam do sprzątania po wichurach, tuje się mocno posypały i naśmieciły. Najgorsza robota, czyszczenie z kamyczków.
Mycia mebli jeszcze nie odtrąbiam, ale na bank już można.
Danuś.. przestrzeni mi zawsze mało, niech powiększa
Kupiłam białe róże... Mme Hardy i White Cover..z tyłu będą trawy Żeby nie było biało to może Tuscana dosadzę do białej Potem trawy przejmą dowodzenie.. dlatego róże raz kwitnące ... No i hortka limka też będzie w pobliżu...
Trawy są do przegrupowania.... obwódkę z bukszpanu trochę przesunę do przodu .. wyrzucę mój misz-masz z liliowców, irysów i czegoś tam...
Jedne kąt bez pstrokacizny Tak sie chciałam poprawić By nie było, że po próżnicy siedzę na forum
Ana, ona pnie się wyżej i wyżej, podpory już za niskie, kwiaty leżą na bukszpanach, więc poszłam w odmłodzenie, a co będzie? nie wiem, najwyżej wyleci stąd i będą zmiany
Aniu, pisałam u siebie, że biel nie pasuje do dużego ogrodu, bo ginie, u Ciebie biel się nie nadaje, to kolor ciasnoty Powiększa przestrzeń.
Twój ogród to kolory jak w angielskich ogrodach, ślepo nie naśladuj a czytaj co piszę Ja ci krzywdy nie dam zrobić. wiesz to.
Bardzo dziękuję Gardenarium za pomoc, rzeczywiście to może być thunbergia grandiflora.
Pod latarnią najciemniej - nigdy nie spotkałam thunbergii o takich kwiatach, więc zamiast poszperać w odmianach zaczęłam szukać innego gatunku, echhhh co za zamroczenie
Właśnie przez przypadek natknęłam się na Asarinę scandens - myślę, że to jednak to. Liście mają ten sam kształt i ząbkowanie, a kwiaty są właśnie takie "fiołkowate" jak na zdjęciu.