można pokombinować z siła ciągu i długością rury w pionie, kamyki zassie tylko kawałek ale jak mówi stare żołnierskie powiedzonko wyżej lamperii nie podskoczysz
A może zastosować odkurzacz do kominka, chodzi mi o taka przystawkę - rura z pojemnikiem i do tego odkurzacz zwykły. Po zastosowaniu pończochy koniecznym może okazać się kupno nowego odkurzacza.
Witaj Danusiu!
To mój drugi dzień na Ogrodowisku (taki oficjalny, bo po cichutku goszczę tu od kilku miesięcy), więc przybiegłam się przywitać. Cóż, nie będę oryginalna ale jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich realizacji. Twoje seriale były dla mnie (całkowitego laika, który rok temu nie miał pojęcia od czego zacząć) kopalnią wiedzy. Jednak najbardziej urzekło mnie to w jaki sposób traktujesz ludzi i ich ogrody i to, że udało Ci się skupić wokół siebie tak wielkie grono pasjonatów. Mam nadzieję że dzięki tym ludziom i ja zdołam zrealizować swoje plany ogrodowe.
no wiem że u Ciebie wysoka, zastanawiam się jak wyrośnie po takim cięciu, ciekawość mnie zżera i pliiiis nie wywalaj hortki bo ona jest stworzona do tego miejsca
Właśnie ciągle myslę o podporach do swoich hortek by nie wyłożyły się za bardzo na trawnik jak w tamtym roku... masz pomysła poza kijkowymi patykami? bo przeciez trudno podwiązać każdą gałązkę