Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Monic 22:15, 18 lut 2014

Dobrze, że można już zacząć wiosenne porządki i pierwsze cięcie - nastraja to pozytywnie
Wiosna tuż, tuż
monteverde 22:18, 18 lut 2014

Gardenarium napisał(a)
Bukietowe bym cięła, ale to moja decyzja, możecie poczekać Ja po prostu potem nie będę miała czasu.bo sporo mam do sprzątania po wichurach, tuje się mocno posypały i naśmieciły. Najgorsza robota, czyszczenie z kamyczków.

Mycia mebli jeszcze nie odtrąbiam, ale na bank już można.

Danusiu a nie masz odkurzacza do tych igieł?tylko, że kamyczki też mogą wpadać
Gardenarium 22:25, 18 lut 2014

Witek myśli nad patentem jak odkurzyć żeby nie wciągało kamyczków Jakieś sitka..hmm nie ma chyba narzędzia dobrego do tej roboty Ja nie znam.

Instagram Ogrodowiska
ZbigniewG 22:38, 18 lut 2014

Kiedyś wystarczyło mieć Kopciuszka

można pokombinować z siła ciągu i długością rury w pionie, kamyki zassie tylko kawałek ale jak mówi stare żołnierskie powiedzonko wyżej lamperii nie podskoczysz
kaisog1 22:38, 18 lut 2014

A ja bym spróbowała zwykłym odkurzaczem z zaciągnięta rajstopą Tak zbieram koraliki w domu hahhaha
Gardenarium 23:38, 18 lut 2014

Aaaa, niezłe.

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 06:38, 19 lut 2014

kaisog1 napisał(a)
A ja bym spróbowała zwykłym odkurzaczem z zaciągnięta rajstopą Tak zbieram koraliki w domu hahhaha

W swojej prostocie genialne!
Bea 08:59, 19 lut 2014

A może zastosować odkurzacz do kominka, chodzi mi o taka przystawkę - rura z pojemnikiem i do tego odkurzacz zwykły. Po zastosowaniu pończochy koniecznym może okazać się kupno nowego odkurzacza.
KingaR 10:14, 19 lut 2014

Witaj Danusiu!
To mój drugi dzień na Ogrodowisku (taki oficjalny, bo po cichutku goszczę tu od kilku miesięcy), więc przybiegłam się przywitać. Cóż, nie będę oryginalna ale jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich realizacji. Twoje seriale były dla mnie (całkowitego laika, który rok temu nie miał pojęcia od czego zacząć) kopalnią wiedzy. Jednak najbardziej urzekło mnie to w jaki sposób traktujesz ludzi i ich ogrody i to, że udało Ci się skupić wokół siebie tak wielkie grono pasjonatów. Mam nadzieję że dzięki tym ludziom i ja zdołam zrealizować swoje plany ogrodowe.

Pozdrawiam serdecznie i Gratuluję Ogrodowiska !!!
ana_art 10:23, 19 lut 2014

Gardenarium napisał(a)

Ana, ona pnie się wyżej i wyżej, podpory już za niskie, kwiaty leżą na bukszpanach, więc poszłam w odmłodzenie, a co będzie? nie wiem, najwyżej wyleci stąd i będą zmiany

no wiem że u Ciebie wysoka, zastanawiam się jak wyrośnie po takim cięciu, ciekawość mnie zżera i pliiiis nie wywalaj hortki bo ona jest stworzona do tego miejsca
Właśnie ciągle myslę o podporach do swoich hortek by nie wyłożyły się za bardzo na trawnik jak w tamtym roku... masz pomysła poza kijkowymi patykami? bo przeciez trudno podwiązać każdą gałązkę