Pomagają obręcze z miedzi dokoła host. Podobno ślimaki poraża prąd, ale nie jestem dobrym fizykiem, więc nie wiem jak to się dzieje. Tak mówili w angielskim programie.
Jak zrobisz wyrównanie terenu, przykryjesz ziemią chwasty, więc jak zrobisz oprysk? Chodzi o to, że do oprysku chwasty powinny być silne, żeby pobrały preparat, a nie ubrudzone ziemią i zmaltretowane
Jest sposób na ślimaki na liściach host już na wiosnę jak pokażą się młode liście
główka czosnku i 1l wody, gotować godzinę, wystudzić przelać do butelki i wstawić do lodówki.Na liście pryskać w proporcji 1 łyżka mikstury na litr wody
Moje werbeny przechowałam na oknie w garażu, Teraz są dość wysokie i wybiegnięte, ale utnę przed wystawieniem na zewnątrz. W zeszłym roku tez tak zrobiłam. Werbena w gruncie u większości osób zanosi się, że przetrwała To dobrze - będzie wielka,
Nasiona były przemrożone, zbierane późno, więc chyba to dobrze wróży wschodom. Marzenko poczekaj, może wylezie stara werbena. Miałaś?
Czy takie kanty nie uszkodzą korzeni młodych drzew?
Też pomyślałam o kółeczkach, nawet dziś zrobiłam takie kanty wokół belek na których wieszamy hamak a w środek posadzę kwiaty oczywiście jak tylko przyjdzie na to pora schody też zyskały na wyglądzie jak zagościł tam kancik
Zostają na stałe, bo te cisy porozłażą się bez nich na boki.
A jak je prowadzić to zdecydujesz jak już zaczniesz ciąć. Tego to ja nie wiem teraz, gdybym je cięła to pewnie też bym decydowała na gorąco.
Zasada jest taka, najpierw przesadzaj, a potem formuj, bo uszkodziłabyś ich kształt podczas szarpaniny związanej z przesadzaniem.
Jak się zabrać? Przyjdzie ciepły marzec, wykop przesadź i formuj, potem powtórz pod koniec lata, tyle mogę powiedzieć. Kup sobie dobre nożyce szpalerowe, najlepiej w sklepie ogrodowiska i do dzieła Kształt Ci podpowiedziałam i tak formuj, nie równo, bo na zdjęciu nie są równe, a wrzecionowate
Wklejam zdjęcia chociaż prawie nic nie widać na nich Bez zielonych listków wtapiają się w tło haszczy sąsiada Są to młode drzewka owocowe 5 w równej lini wzdłóż ogrodzenia plus dwa roczne w lini drugiej prostej . Bardziej niż o estetykę chodzi mi o korzenie, bo są to drzewa młode... Chociaż teraz wiem, ze kancik będzie wyglądał cudnie przy tych "brodach" z trawy.
Miałam problem ze wstawieniem zdjęcia ... Komputer się zawiesił.
zrobiłam" mapkę" w paintcie i dzewka to te brązowe plamki