No i szybko zadziałaś,poszukałaś i nowe jeżówki mamy
Ja może jeszcze zastanawiałaby się.Co dwie to jednak nie jedna.
Posadziłaś już swoje ??
Moje w doniczce stoją.Wczoraj przymiarki robiłam.a teraz mokro po deszczu,,,jeszcze grzebać mi się nie chce.Ale kawę wypiję, posiedzę na ogrodowym siły zbiorę i pójdę do ogrodu.
Jak tam twoje jeżówki nowe po bliższym obejrzeniu,Mają paczki ??
Lilie masz piękne
Tajga zachwyca.Cudny clemek.
róże twoje też sprawiają dużo radości i dla ciebie i tutaj w wirtualnym oglądaniu
Duże drzewa świetnie wyglądają przy zabudowaniach, jednak są niebezpieczne. U nas na kujawach też wiało, jednak moją miejscowość ominęły większe szkody (większy deszcz niestety też ).
Lilie Basiu cudne anomalia pogodowe coraz gorsze, u mnie wczoraj wiało, że drzewa uginało, takich wiatrów to się boję, nic dobrego z sobą nie niosą, a deszczu jak na lekarstwo...
Haniu, masz ogrom, OGROM roślin! Jak Ty to ogarniasz.. Piękny długi szpaler anabelek
Masz dużo lilii, może wiesz jak to jest - posadziłam sobie na próbę kilka cebul lilii przy kępie peonii, a raczej przy samej jej granicy. Zamysł był taki, że lilie wyrosną i będą górować nad liśćmi peonii. Tymczasem wyrosły baaardzo marne, a nawet takie ledwo ledwo od ziemi krasnale. Czy jest to tylko kwestia zbytniego zacienienia, czy może słabe cebule?
Patrzę, że Twoje w gąszczu rosną, ale bardziej ażurowym, peonie stworzyły jednak gęstą pokrywę nad nimi...