Krasnoludki są wśród nas Choć ty to raczej za Guliwera powinieneś robić
Gunnerki super i nie ważne, że nie u Ciebie, ważne, że o nie dbasz i masz doświadczenie Ważne dla mnie
Kasiu w domu super łatwa uprawa, tylko mało na taką uprawę czasu, ale jak widzę takie rośliny w szklarni, to takiej chwili
nie mogłam się oprzeć i zabrałabym te rośliny do domu, uwielbiam trudne i wymagające w utrzymaniu rośliny ...stąd
tylko foty, bo w domu bym je uśmierciła
Metasekwoje też są piękne, ale cypryśniki....widzisz, że pożerają urodą, i jak wygląda ten egzemparz co wpadł Ci w oko...taki zielony rozmydlony...cudny...ma brązową korę...i nie można od niego oderwać wzroku...musisz go mieć
Tak Mariusz pokazał mi różnicę między nimi...wiosną zrobię foto, nie umię Ci tego napisać, różnicę widać po układzie igiełek
Te liście też wywarły na mnie wow...to nie kokornak, a przypomina
Mirko - to jest ta bylina trzeba ja rozpoznać, podoba mi się. zebrałam nasionka, a chcę ją przesadzić boję się że zaginie, dostałam kiedyś od koleżanki ale ona dostała od kogoś dlatego NN.
Wysoka ok 50 cm na sztywnych łodygach.
Zdjęcia mam na oddzielnym dysku i długo trwa mi wyszukiwanie.
Bardzo bym chciała cypryśnika u siebie, nawet byłam wiosną w szkółce w tym celu. Wszystkie jednak były takie podmarźnięte, ledwo żywe. Metasekwoje piekne, soczyste- więc je wzięłam. ale cypryśnika jeszcze upoluję.
Agato dobrze kojarzę- ty pisałaś kiedyś, że Mariusz uczył rozróżniania metasekwoi od cypryśnika?
Bardzo dziękuję, piękna. Tylko dlaczego wspomnienie- rozumiem, że chodzi o zimę, a nie o to że padła? Dopytuję bo mam ją w planach.
No ja bym powiedziała, że to lilia... To napewno grzybień?...Czy mnie wkręcasz?