Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 13:49, 09 lis 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
U mnie też jeszcze Nigra ma część liści, ale już coraz mniej, świeci za to Perukowiec

Perukowiec jest piękny ale gdy jest dużyMiałam na niego ochotę ale miejsca zbyt dużo potrzebuję. Tawułki za to jeszcze kolorowe i azalie
Ogród w Tarnowie 13:41, 09 lis 2016

Do góry

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:32, 09 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
To może tak..żeby to jakoś usystematyzować...
O tej rabatce pod oknem kuchennym mówię...oczywiście po dostosowaniu jej do projektu- póki co, to taki "wypierdek".
Teraz rośnie tam klon artropurpureum i 'Seiryu'. Jest tam też jeden rodek, dwie trawy pampasowe i jedna, która miała być trzecią pampasową, a okazała się Grackiem. Tulipanowiec.
Z różności to i orliki tam są, i jakiś mini świerk, i trawa niedźwiedzia i jedna różowa róża Dywan chiński.

Chciałabym tam rabatę klonowo-rodkową z naciskiem na klonową...

Jak Ty tyle różności zmieściłaś na tej rabatce pod oknem, to ja nie wiem

Ale ławeczka z drugiego zdjęcia super
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:29, 09 lis 2016

Do góry
To może tak..żeby to jakoś usystematyzować...
O tej rabatce pod oknem kuchennym mówię...oczywiście po dostosowaniu jej do projektu- póki co, to taki "wypierdek".
Teraz rośnie tam klon artropurpureum i 'Seiryu'. Jest tam też jeden rodek, dwie trawy pampasowe i jedna, która miała być trzecią pampasową, a okazała się Grackiem. Tulipanowiec.
Z różności to i orliki tam są, i jakiś mini świerk, i trawa niedźwiedzia i jedna różowa róża Dywan chiński.

Chciałabym tam rabatę klonowo-rodkową z naciskiem na klonową...

Ogród w Tarnowie 13:27, 09 lis 2016

Do góry
Wczoraj do słońca wdzięczył się modrzew europejski

Ogród Nety- moje marzenie 13:24, 09 lis 2016

Do góry
A ja Asiu myślałam żeby to w tą stronę zrobić:

Co tam będzie rosło, to oczywiśce do dyskusji. Ale myślałam zrobić tam półokrągłą rabatę i pociągnąć ją aż do sadu i obsadzić łanem trzcinnika.
Ogród, mydło i powidło. 13:20, 09 lis 2016

Do góry
Różyczki w śniegu

Ogród Nety- moje marzenie 13:17, 09 lis 2016

Do góry
Kombinuję w tym kierunku, tylko nie za bardzo mogę utrafić w linie.
Wejście do warzywnika trzeba by było przenieść obok sadu.

Ogród z widokiem na jezioro 13:09, 09 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Super słoneczne fotki zazdraszczam u mnie niby dziś cieplej ale mokro to dreszczowo ...czekam jeszcze na słoneczko a tu zapowiadają śnieg i czytam że już spadł gdzie nie gdzie miejmy nadzieje że nie będzie zima zbyt zimna buziolki Yolcia
Pszczelarnia 13:02, 09 lis 2016

Do góry
To jeszcze w ramach rozgardiaszu i zleconej mi obserwacji gruszy ozdobnej, pokażę jak ważny jest dostęp światła dla niektórych drzew. Np. ta grusza ewidentnie odsuwa się koroną od 30-letniej wiśni (była przeznaczona do wycinki ale jeszcze owocuje i mi szkoda). Widać, że korona nie jest zabudowana równomiernie, eM. miał podciąć wiśnię, zapomniał (zastosować wobec niego metodę "na lodówkę"). Grusza ma słońce wschodnie, południowe a od zachodu właśnie ma tę wiśnię.

Myślę sobie, że przy drzewach które budują taką owalną koronę ważny jest jej pokrój nienaganny. Przy drzewach "rozciapierzonych" nie ma to aż takiego znaczenia.
Oczywiście grusze można ładnie kształtować/przycinać.

Typografia ogrodu 12:48, 09 lis 2016

Do góry
Bałagan w stołówce
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:47, 09 lis 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Znikam z forum , nie dam rady myśleć o świętach w listopadzie.....

kochana
już zmieniamy zatem temat
zostań z nami

Być Rodzicem
wiadomo że łatwo nie jest.
Chodzę od dwóch miesięcy na kolejną część warsztatów rozwojowych z cyklu Dobry rodzic.

tu jest bardzo fajna książka pomocna z przykładami i omówieniem.
http://aros.pl/ksiazka/rodzenstwo-bez-rywalizacji-2?gclid=CI-RtebLm9ACFVLcGQodgIwIhg

Wczoraj dostała test
dzielę się nim z Wami , przy kawce można sobie zrobić

Typografia ogrodu 12:46, 09 lis 2016

Do góry
W zagajniku.mało go pokazuje bo tu jeszcze balagan ale z jesienia mu do twarzy
Typografia ogrodu 12:44, 09 lis 2016

Do góry
U nas dziś chłodno ale bez wiatru i nawet z chwilami słońca więc dzialam.wstępnie oczyszczone 2/3. Ta ziemia chyba od 20 lat nie była kopana wcześniej była tu łąka a kiedy kupiliśmy działkę i oralismy cała tam traktor nie wjechał bo za ciasno było między ogrodzeniem i wierzbami. Zresztą pług urwaslby się na korzeniach wierzby.

I coś tam po drodze
Ciemiernik

Łyse grujeczniki od wczoraj

Maj?

Lawendowy zawrót głowy 12:43, 09 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Fotograf dnia moja mama przysłała mi dziś takie fotki ))) miłego dzionka będę wieczorkiem ))

Dla mnie to ujęcie najfajniesze
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:40, 09 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Patrzyłam dzisiaj rano przez okno kuchenne i smuteczek normalnie...szaro, buro..szron chociaż coś rozjaśnił. Moja hortensjowa wygląda nieestetycznie- liście z hortek już opadły, a te, które nie opadły są brązowe i bleee..Gracków niemal nie widać zza badyli hortek i jestem chyba jedyną osobą na O., której brązowe kwiatostany hortek się nie podobają

Ale uwaga- mam też przemyślenia
Asiu Wichrzycielko, HAniu- szykujcie oręż żeby sprowadzić mnie na ziemię

Ponieważ dane mi było zobaczyć ogród Reni, który to wycisnął na mnie piętno takie, że spać po nocach nie mogę, zachorowałam na drzewa (co już chyba zdążyłyście zauważyć) - grabiszcza ale też i świdośliwy. Pomyślałam sobie dzisiaj rano, jakich słów dezaprobaty użyją Dziewczyny, jeśli zaproponuję świdośliwę tam, gdzie niebieska kropencja? Lub dwie świdośliwy, tam gdzie niebieskie kropencje....

Słucham

Marta ten prostokąt koło świdośliw to jest dom?

Nie wiem czy czytałaś i na ile to jest problem:

"To drzewko, świdośliwa, ma jednak jedną zasadniczą wadę. Jak tylko zaczną się wybarwiać owoce trzeba je szybko zebrać, bo jak się do nich dorwą szpaki, to taras, elewację i kostkę pokryją ciemnogranatowe, trudno usuwalne plamy :/" - Ogrodu w Otrębusach

Typografia ogrodu 12:38, 09 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
zamówiłam w ogrodniczym amarylisa
o w doniczce? Drogie u Was są?a to moj
Ranczo Edy 12:36, 09 lis 2016

Do góry

Ranczo Edy 12:33, 09 lis 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies