Nie projektuj ogrodu od pojedynczych rabat, zaplanuj linie i funkcje w całym ogrodzie, następnie uporządkuj ogród i dopiero planuj obsadzenia rabat, gdy mają już swoje miejsce. Wsadzenie tutaj kul i stożków do niczego nie pasuje, toż to niemal "profanacja" w pewnym sensie. Pasują do idealnego ogrodu, gdy jego stul jest spójny. Tutaj pojedyncze miejsce. Kółka z kostki, zakola, pod domem jodła. Kamienie, jukki w chaosie porozrzucane. Posłuchaj się mnie a dobrze na tym wyjdziesz.
U mnie Jolu i lód i śnieg, normalnie regularna zima, ach te prognozy, nawet już nie zaglądam. Ale dzionek już dłuższy
wiosna powoli tylko na parapecie
codziennie coraz bardziej
no i nasiona przyszły, wszystkie wrzuciłam do zamrażarki
jedne w ziemniaku, inne tak jak poprzednie, ukorzeniacz i do ziemi.
Mam tutaj małą rabatę przed domem i nie mam pojęcia jak ją zaprojektować???
Jesienią posadziłem na niej bukszpany które kupiłem na targach w mega wielkiej okazji po 6zł, pan chciał się ich pozbyć kupiłem jeszcze więcej ale są zadołowane i czekają na miejsce stałe. I na tej rabacie chciałem pozadzić własnie kule bukszpanowe stożki, kulki na pniu, ogólnie chce niewielką liczbę gatunków i posadzić rośliny w plamach. Myślałem o konwalniku i cos więcej tylko niewiem co pomóżcie. Liczę tutaj najbardziej na panią Danusie że mi coś podpowie.???
fotki ze spaceru, tafla lodu nierówna, jest to spowodowane tym, że woda się spiętrza, lód pęka i woda się wylewa na taflę i nierówno zamarza, a na styku z brzegiem gdzie lód cienki wtedy się kruszy i wypiętrza.
Jest bezpiecznie lód gruby, ale chodziłam na odległość "do kolan"