Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Mirelli 21:36, 13 lut 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Towarzyszyć jej będą żurawki

Kilka z tych żurawek planuję posadzić przy magnolii. Wiem, że magnolia nie lubi mieć nic w nóżkach, ale takiego pustego miejsca nie chcę zostawić. Przetestuję jak będzie rosła

znalazłam te żurawki piękne - bardzo podobają mi się falbanki na liściach no i obłędnie się przebarwia muszę poczytać czy ona na pełnym słoncu da radę - mam tam patelnię dziękuję
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:35, 13 lut 2017

Do góry
Mirkaka - dziękuję za miłe słowa , takie chyba teraz potrzebne, ta pysznogłówka to Kardinal - bardzo ładna muszę rozmnożyć bo warto mieć na rabacie w 2 miejscach

Kasia - dziękuję oby weryfikacja nie zawiodła, chociaż ....jak zawiedzie to się okaże że może ze mnie dobry fotograf

Sebek - bardzo dziękuję, z akcentem na bardzo

wilana - co ja się odumałam o jakie drzwiczki chodzi - to domek elfa - kiedyś była taka sprzedaż wysyłkowa z choć czym i ktoś mi to kupił

gobasia - dzięki, to nie jest obwódka, mam wsadzone już duże kępy liliowca stlella d'oro w pierwszej linii rabaty ale w odległości może metra tak że pomiędzy nimi można jeszcze coś dosadzać

ten liliowiec bardzo mi się podoba ze względu na liście - trzyma długo ładne, jak kwitnie ma ostry kolor trudny do komponowania

mam w ogrodzie inny nowy bardzo podobny pokrojem "Pardon Me" o ślicznych w kolorze kwiatach - trudno określić czerwony z dodatkiem miedzi ...
na razie wolno przyrasta - może kiedyś zastąpię na razie czekam na dużą kępę

o znalazłam chyba ma jaśniejszy kolor ale też ma liście trawiaste i mały kwiatek

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:35, 13 lut 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Dziękuję za wizyty u mnie Gosiu

Pięknie masz,wczoraj pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie.
Też lubię przycinać iglaki ale Ty jesteś mistrzynią

Jak często tniesz ten duży bukszpan z pierwszej strony? Jest niesamowity.

Rabata żwirowa z rojnikami i leżącymi saganami bardzo moja Lubię rojniczki a w takiej ilości jak u Ciebie robią wrażenie
Jak zobaczyłam rabatę podczas montażu listwy to od razu przypomniałam sobie moje rojniki podczas tynkowania,ile mogłam to przekopałam do warzywniaka,inaczej byłoby zdeptane.Oj serce bolało i Ciebie na pewno też.Ale co zrobić skoro listwa musiała być założona.Na pewno rabata ładnie się odbudowała.

Lubisz hosty.Tylko te ślimaki : A próbowałaś pułapki z piwem?
Jak radzi sobie Twoja biała hosta? Bo słyszałam,ze one kapryśne.Szkoda,że potem zielenieją.

Dotarłam do zdjęć z ogrodu Twojej siostry.Również piękny.Wrzosy niesamowite a i topiary iglakowe zachwycają.Zdolne jesteście

Dopatrzyłam ile cebul posadziłaś.Szok,ile czosnków.Ale tez będzie kolorowo wiosenką

Pozdrawiam serdecznie
Ania

Piesek Twój,mój i inne za Tęczowym Mostem.Dały dużo radości,żal za każdym razem gdy odchodzą..

Dzięki Aniu za miłą wizytę i ciepłe słowa

Cięcie iglaków zaczęłam z konieczności - niestety mały ogródek a drzewa i krzewy rosną. Dokładnie tak samo jak Ty chciałabym aby drzewa i krzewy rosły do 10 lat a potem stop

Bukszpany tnę z reguły 2x w roku. Raz w czerwcu mocno (choć chyba powinnam więcej aby utrzymać je w tym samym rozmiarze) a potem już kosmetycznie . W tym roku przymierzam się do bardziej drastycznego przycięcia, gdyż już osiągnęły max rozmiar i niestety zaczynają dominować nad resztą

Myślę, że wykorzystam Twoje rojnikowe pomysły i w tym roku poobsadzam nimi co się da - mam np. dość ładny stary, powykręcany korzeń.

Hosty uwielbiam i pomimo inwazji ślimaków nie wyglądały źle Biała hosta była u mnie dopiero pierwszy rok niestety zzieleniała i trochę zmarniała. Zobaczymy co pokaże w tym roku. Jedna z moich ulubionych to Sum and Substance - złoto-żółte olbrzymie liście.

Ciekawa jestem cebulowych na wiosnę - niestety trochę były sadzone w doskokach i niekiedy tak aby je tylko posadzić (ale chyba nie tylko mnie zaskoczyła w tym roku zimna i mokra jesień)

Nasza spanielka Sunia pozostanie w moim sercu.

Przez jakiś czas nawet nie chciałam słyszeć o nowym psie... Ale córa bardzo tęskniła za naszą sunią i tak pojawiła się ta rozrabiaka

Zobaczymy w tym sezonie co potrafi w ogrodzie taki maluch. Ostatnie lato to były jej wczesnoszczenięce lata i jeszcze nie zdążyła narozrabiać
Ptasi gaj 21:21, 13 lut 2017

Do góry
Bylam dzisiaj w poblizu metasekwoji zrobilam zdjecia, wiec posadzona 20 lat temu ma ok 18 m wysokosci siega budynku jak widac na zdjeciu.

Dla porownania wstawiam jeszcze raz po prawej moja 5 lat temu posadzona.

Anulajda w raju 21:07, 13 lut 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Ja już dziś nie miałam słońca ale i tak podziałałam w ogrodzie i 33 miskanty poszły do ścięcia a zaczęłam od tych młodszych i chudszych a zostało mi jeszcze 17 grubasów, ale z tymi to już poczekam na eMa

Ps Tak,u mnie w pełnym słońcu dobrze rośnie Chocolate Rufles ona ma grube mięsiste ciemne liście a także ta na poniższych fotkach chyba Georgia Peach ale nie jestem pewna 100% czy tak jej na imie, ona w cieniu ma bardziej zielono jesienny kolor a w pełnym słońcu jest koralowo brzoskwiniowa,

Podobają mi się - Dziękuję Ci bardzo - chce na południową stronę przed stożkami cisowymi przy domu dać, teraz tam lawenda i trochę smutno na tej rabacie, więc żurawki dadzą fajnego koloru zwłaszcza ciemne

ps. 33 ładny wynik ja poczekam na temeratury plusowe może przyszły tydzień
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:07, 13 lut 2017

Do góry
Reniu, w dniu dzisiejszym dla ciebie
Kwiaty we włosach 21:07, 13 lut 2017

Do góry
Tą hostę wszystkim znajomym rozdałam i jeszcze bym mogła bo tak się silnie rozkrzewia

rabata z drugiej strony wejścia do ogrodu

irysy

a to zdjęcie naszej Warty, sucho wtedy było

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:59, 13 lut 2017

Do góry
rozark - dziękuję dochodzę bardzo powoli i śledzę prognozę już z utęsknieniem

Kasia - mam w notatkach na koniec lutego zapis taki - po ciepłym lutym wszystko wyłazi z ziemi - jak przyjdą deszcze i się ociepli zaraz zmieni się aura -
mamy inny rok trudno

nie mam fotek z ub roku z ogrodu - takie robiłam wtedy

Kwitnące skarpy 20:58, 13 lut 2017

Do góry
Tak wczesnie wycinasz, u nas pod Warszawa jeszcze sporo sniegu zlodowacialego, wiatr i mroz. Dzisiaj byla piekna sloneczna pogoda ale znowu mroz 8 na minusie.
Dzieki za odpowiedz o to zielsko.
Pawel wstawiam zdjecie metasekwoji przy kosciele. Wiec posadzona zostala wg tablicy 20 lat temu obok niej stoi budynek dzwonnica siega ponad 6 pietro x 2,90 ze stropem ok. 18 m. Na swoim watku wstawiam wiecej.

Anulajda w raju 20:53, 13 lut 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Ja już dziś nie miałam słońca ale i tak podziałałam w ogrodzie i 33 miskanty poszły do ścięcia a zaczęłam od tych młodszych i chudszych a zostało mi jeszcze 17 grubasów, ale z tymi to już poczekam na eMa

Ps Tak,u mnie w pełnym słońcu dobrze rośnie Chocolate Rufles ona ma grube mięsiste ciemne liście a także ta na poniższych fotkach chyba Georgia Peach ale nie jestem pewna 100% czy tak jej na imie, ona w cieniu ma bardziej zielono jesienny kolor a w pełnym słońcu jest koralowo brzoskwiniowa,

Aniu 50 miskantów w ogrodzie to niezły wynik
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:38, 13 lut 2017

Do góry
eda napisał(a)

To znaczy że już bardziej leżą? to miałaś na myśli Joasiu ? jak dobrze zrozumiałam to może potrzebne im cięcie odmładzające śliczne są

Bardziej mi chodziło o to, że to już 3-letnie krzaczki
A przycinam je obowiązkowo każdej wiosny.
Kwiaty we włosach 20:36, 13 lut 2017

Do góry
Ewa dzięki z informacje, ten kwiatek jest jednoroczny czy wieloletni?
Mirka ten żarnowiec ma kilka lat, w ub,r. kupiłam bordowego ale nie wiem jak po zimie, miałam kiedyś bordowego to mi zmarzł.

i jeszcze moje róże w innych odsłonach
2 na nóżce (latem były kiepskie)

dalsza róża

inny zakątek

Moja działka na Dębowym Lesie 20:36, 13 lut 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Ania ale u Ciebie zima o matko
mam nadzieje ze u mnie już nie będzie śniegu
śliczna ta Róża
macham

ano tak zimę mam w tym roku bardzo bogatą i mróz i w śnieg.
Dla ciebie następne kwitnące na parapecie
Ogród w budowie - nieustającej 20:35, 13 lut 2017

Do góry

takie może być ? nie wiem czy ładne

chcesz mieć ? miałam i to nawet kilka lat - urocze - podobają mi się białe i takie sobie kiedyś sprawię
fascynacje książkowe jak zwykle ciekawe

pozdrawiam

Moja działka na Dębowym Lesie 20:32, 13 lut 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne róze i jak ich duzo masz. Hosty tez cudne.A zimę mam podobną.

Trochę wszystkiego się uzbierało.I róż i host i innych
Tak zima trzyma iz mrozem i ze śniegiem
Kwitnący teraz storczyk dla ciebie

Ogród w budowie - nieustającej 20:31, 13 lut 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

A czekasz na wersję niemiecką, czy chcesz po polsku? Bo ja kupiłam sporo taniej niż to wynika z ceny napisanej na okładce.
Kupujesz książki ogrodnicze w Niemczech, są tam ładne albumy przetłumaczone z angielskiego, przeglądając je żałuję że nie znam niemieckiego.

Jak już jesteśmy przy książkach; moja fascynacja astrami, spowodowała że sprawiłam sobie prezent pod choinkę - 240 stron z kolorowymi obrazkami.

Czekam na wersję niemiecką. Już od roku kupuję książki tylko używane. Można sporo zaoszczędzić. Ta na pewno niedługo pojawi się w dobrej cenie To prawda, dużo tu ładnych albumów tłumaczonych z angielskiego. Na razie kupowałam bardziej poradniki, ale powoli i dla mnie zbliża się czas albumowy Moj pierwszy album już zakupiłam - o ogrodzie w Sissinghurst.

Tak jak lubię chryzantemy, to do astrów jakoś nie mogę sie przekonać. Muszę więcej astrów u Ciebie oglądać
Moja działka na Dębowym Lesie 20:30, 13 lut 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Różę przepiękne ,takie dorodne...oby do wiosny i kolorów

To prawda róże wszystkie sa piękne.Na razie zima w pełni.Ale do wiosny coraz bliżej!!!
róża Elmshorn- twardzielka , kwitnie prawie non- stop aż do przymrozków.
Beskidzkie marzenie 20:16, 13 lut 2017

Do góry
Zamiast dzisiaj siać paprykę kuchce nad mufinami na walentynkowy kiermasz szkolny i wiadomo co nieco do skonsumowania
Ogród w budowie - nieustającej 20:14, 13 lut 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Gabrysiu, opowiadasz tak ciekawie o tej książce, widać, że jesteś zafascynowana. Zapisałam sobie ją i czekam, aż pojawi się w antykwariacie

A czekasz na wersję niemiecką, czy chcesz po polsku? Bo ja kupiłam sporo taniej niż to wynika z ceny napisanej na okładce.
Kupujesz książki ogrodnicze w Niemczech, są tam ładne albumy przetłumaczone z angielskiego, przeglądając je żałuję że nie znam niemieckiego.

Jak już jesteśmy przy książkach; moja fascynacja astrami, spowodowała że sprawiłam sobie prezent pod choinkę - 240 stron z kolorowymi obrazkami.

Kwiaty we włosach 20:11, 13 lut 2017

Do góry
Niby tych kwiatków jest ale coś jeszcze by się chciało, zawsze coś wpadnie w oko i tak co sezon nowe pomysły, nowe rośliny itd. Końca nie ma.
Jeszcze inne kwiatki

dzwonki

odętka, Ania dawałam ci?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies