Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:03, 02 mar 2017

Do góry

Nie miałam szmaragdów i jak widać są nie równeczy ciąć je z góry już czy jeszcze niech rosną ????? Trawniczek już zagrabiony ale krety i psiak załatwili mi trawę
Wszystkiego po trochu 09:46, 02 mar 2017

Do góry
Mimo, że u mnie zimno, 4-5 st to roślinki jak już zaczęły to powolutku rosną

pierwszy krokusik pokazuje kolor

Patrząc na prognozy długoterminowe to marzec nie będzie zachęcający w Gdańsku temp mają się utrzymywać od 4-7 st, w nocy jeszcze przymrozki będą co kilka dni.
Hortensjada 09:34, 02 mar 2017

Do góry
Krys napisał(a)
Bożenko czy juz tniesz hortensje?

Zacznę w weekend pod warunkiem suchej pogody, u mnie strasznie mokro, pierwsze krokusy są a cięcie takiej ilości krzaków zajmie mi ze trzy tygodnie ! Priorytetem są berberysy z bardzo już nabrzmiałymi pączkami, hortensje mogą jeszcze poczekać, zwłaszcza te przeznaczone do rozmnażania. W domu raz dwa puszczą listki i z powodu niedostatecznej ilości światła zaczną brzydko się wydłużać, do gleby za wcześnie, sprawdzałam palcem -jeszcze w głębi podmarznięta. Dobrym sposobem jest zostawienie przyciętych gałązek na zewnątrz w wiaderku z wodą- sposób sprawdzony, żyją, listków za szybko nie puszczają i można się nimi zająć dużo później.

Wreszcie !!!

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Ogród bacowej 09:20, 02 mar 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Tak wygląda z dalszej perspektywy, zbiornik wodny i te płytki brązowe zakrywają płyte szamba. Widać czarny kominek , to odpowietrzenie szamba.

Wspaniałe otoczenie dla ścianki. Super się wkomponowała.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:10, 02 mar 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Gosiu czy wysiewałaś może kiedyś przetacznik?

Mireczko, tak, wysiewałam.
Niebieskiego, wysokiego.
Edit. Wygrzebałam jeszcze z pamieci: wysiewałam dwa lata temu, w pierwszym roku po wysianiu zdążył zakwitnąć, choć nie był wysoki, tak do 50 cm, czyli połowę wysokości, jaką osiagnął w drugim roku po wysiewie.

Anna i Ogród 09:00, 02 mar 2017

Do góry
I poranna zagadka. Co to za ptak??
Myślałam że dzwoniec ale nie wiem

Sorki za jakość fotki ale za daleko były
Ogródek Iwony II 09:00, 02 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Super ujęcie, świetnie wyglądają koryta z cegły. Impregnowałaś ją czymś?
Anna i Ogród 08:56, 02 mar 2017

Do góry
Od rana sikorki atakują i piękna pogoda za oknem jest

Ogródek Iwony II 08:46, 02 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W kole rośnie Buk Dawyck Purple, jednak po sezonie przemyśleń i opinii innych, w tym roku go przesadzę, bo tutaj w przejściu może mieć zbyt mało miejsca.

Słuszna decyzja co do buczka. Ten buk rośnie do 12-15 m a średnicę ma ok. 3 m. Im szybciej to zrobicie, tym będzie łatwiej i drzewko nie ucierpi . Chyba gdzieś w rogu było by mu najlepiej albo przy ogrodzeniu.
Napisz mi proszę, czy te tuje przy betonowym ogrodzeniu nie ogołacają Ci się w miejscach, gdzie jest mało światła (od str. płotu)?
I czy masz jakiś plan co do tego placyku po wysadzeniu buczka? Pozostanie czy wyprostujesz ścieżkę? A jeśli pozostanie to jaką będzie pełnił funkcję?
A co do ławeczki przyszedł mi do głowy taki pomysł. Pod drzewkami z przodu turzyce albo rozplenice a za nimi jarzmianki albo jeżówki - długo kwitną i długo będą zdobić. Hortensje za ławeczką oczywiście bym pozostawiła .
edit:
wcale nie masz takiego małego ogrodu.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:31, 02 mar 2017

Do góry
E tam Ania jaka kara zaraz, przyszly, pozarly, smakowalo, polcialy dalej i nawe sie nie kapnely, ze szkod narobily kto je teraz znajdzie

Dzidko przypomnialas mi o takiej haftowanej bluzce, ktora wyszyla moja mama a uszyl tato szkoda, ze jej nie mam juz.

Piotrze oj tak zawitala juz

Dana za plotem tak ale nie po drogach dwa lata temu zabilam jedna autem, wyleciala mi zza krzakow na droge. awet szybko nie jechalam, bo wiem, ze tam laza ale i tak nie mialam szans.

Viola mi tez sie podobaje te dzikusy

deren jadalny
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:28, 02 mar 2017

Do góry

Miałam kruszący się beton nosiło się na górę wkurzyłam się i jak poszłam na emeryturę to nie siedziałam i nie płakałam a wzięłam się za robotę robiłam te 100 m 2 lata .Do dziś dziękuję Bogu że wpadłam na ten pomysł.Kosztowało mnie grosze
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:27, 02 mar 2017

Do góry
Chcecie to proszę
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:05, 02 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
a sarny tez mam

dzikow na szczescie nie

cudnie wygląda
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:02, 02 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wiosna Panie sierżancie

Sylwia kupiłas gotowe drzewko czy z gałązki ,bardzo ładnie się kładzie ,poproszę namiary kto to
Ukojenie 07:50, 02 mar 2017

Do góry
Dorobilam koronke na dole i sa perfekcyjne
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 07:49, 02 mar 2017

Do góry
Po drodze do domu ścięłam turzycę palmową - ma już ładne odrosty, dokończyłam ścinać mozgę i wyczyściłam jeszcze z suchych traw donice na tarasie....

i taki 1 malutki zakupik w CO

już w ziemi
Ogród w remoncie 07:37, 02 mar 2017

Do góry
Dziewczyny
Wiem że macie rację i nie zamierzam wywalać niczego co jest w miarę ładne i da sie jakoś wkomponować w mój ogród. Chciałabym tylko niektóre rośliny przesadzić jak się uda,niektóre może przyciąć odpowiednio i wyprowadzic na "ludzi".
Ogólnie to łapie mnie chyba jakaś gorączka ogrodowa ale to chyba wiosna po prostu

Wczoraj cały wieczór spędziłam na poszukiwaniu inspiracji na ciurkadełko i tyle wymyśliłam,że wiem gdzie ono miałoby się znaleźć i że ma być w kształcie okręgu.
Widziałabym ten okrąg trochę podwyższony tak jak tutaj tylko wypełniony żwirkiem a na nim trzy różnej wielkości kule z wypływającą z nich wodą.
To ciurkadełko to też jedna z pierwszych rzeczy które chciałabym zrobić bo to miejsce gdzie przesiaduję często i jak tu pić poranną kawkę bez pluskania wody.
Ogród bacowej 07:01, 02 mar 2017

Do góry
Tak wygląda z dalszej perspektywy, zbiornik wodny i te płytki brązowe zakrywają płyte szamba. Widać czarny kominek , to odpowietrzenie szamba.

Ogródek Iwony II 01:51, 02 mar 2017

Do góry

W ogrodzie towarzyszył mi kot Leon, który wcześniej był Kicią Okazało się jednak, ze to KOT

W kole rośnie Buk Dawyck Purple, jednak po sezonie przemyśleń i opinii innych, w tym roku go przesadzę, bo tutaj w przejściu może mieć zbyt mało miejsca.

Berberysy przy tarasie w donicy pięknie się rozrosły. Niestety już bez Gracilimusów.

Ogródek Iwony II 01:40, 02 mar 2017

Do góry
Kwitła jabłoń rajska, wszystko było soczyste

Założyliśmy kolejne obrzeża z przodu domu

Dopracowałam nasadzenia: więcej zimozielonych, trawy i żurawki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies