Powspominałem u Ciebie ubiegły sezon i powiem Ci że masz dar do łączenia ze sobą roślin, rabaty pięknie się prezentują.
Stipę pikujesz czy sadzisz w kępkach ?
Sylwia, Naoglądałam się Monty Dona i oczami wyobraźni widzę to, co chciałabym zobaczyć za kilkanaście lat. Czasem brakuje mi dystansu...
Dobrze, że dziki mi rabat nie pokopały, bo chyba nie udźwignęłabym tego ciężaru - psychicznie
Próbuję znaleźć harmonię między sadzeniem w rządkach pod linijkę, a niekontrolowanym buszem.
No czasem mam mroczki przed oczami
Nie jest źle - przyznaje, ale to jeszcze nie to, czego chce.
Róże +lawenda to klasyka... czasami nie warto szukać, tylko trzeba skopiować
Muszę przyznać, że to fajne, mieszkać w mieście i nie mieć sąsiada za domem. Można kopać w ziemi w bikini, opalać się i nikt się nie gapi...
A ile arów masz teraz? Może uda się Wam dokupić trochę gruntu?
Świerk Conika to jeden z pierwszych moich nabytków. Nie mam dla niego dobrego miejsca więc trafił na brzeg rabaty - tymczasowo. Na razie nie mam problemów z przędziorkami, ale dobrze wiedzieć na przyszłość
Część wykopały dziki, a reszta zgniła. Musiały być jakieś chore te cebule.
Ogólnie to tulipany sadziłam dopiero wiosną, bo jesienią nie zdążyłam. Wszystkie biedronkowe cebulki wyglądały po zimie zdrowo, puszczały kły i teraz po wsadzeniu w ziemię wszystkie rosną
Podobna refleksja mnie naszła, kiedy ostatnio robiłam porządki w zdjęciach ubiegłorocznych. O tej porze roku takie wspominki pozytywnie nastrajają. No i u mnie na zdjęciach nie widać za bardzo niedoskonałości, o których ja oczywiście wiem, ale patrząc na fotkę nie myślę o nich.
A u ciebie pięknie jest, kadry zachwycają. Wspominkowe zdjęcie róż z lawendą i stipą toooo ooochchch...
Dokładnie. Na zdjęciach nie widać tych niedoskonałości... a z biegiem czasu się zapomina i zostaje tylko piękny obrazek...
Kadrem można manewrować.... albo powiem mocniej - manipulować
Reniu , 8,5 ara jak na te rejony i tak nie mało ,raczej nie dokupię ,bo planuje ,szukam ,czegoś w starym miejscu zamieszkania ,a tam ar działki 40-50 tysi ,a u mnie 20-25 tysi ar .