Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

babka 19:19, 21 mar 2017

Co tak cicho ?
Gardener27 20:32, 21 mar 2017

Powspominałem u Ciebie ubiegły sezon i powiem Ci że masz dar do łączenia ze sobą roślin, rabaty pięknie się prezentują.
Stipę pikujesz czy sadzisz w kępkach ?
Gruszka_na_w... 20:37, 21 mar 2017

Piękne to wspomnienie lata. Aż się rozmarzyłam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
07_Rene 10:47, 22 mar 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Całkiem, całkiem , całkiem ładnie. Ładnie do potęgi 3. Więcej potęg nie znam.

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak to nieraz trzeba przeżyć traumę dzikiem zwaną,żeby docenić to co było a jak mówiliśmy, że masz cudne rośliny i piękne zdjęcia rabat to nie wierzyłaś
Do dzieła kobieto, będzie cudnie tylko nie lataj znowu po dziesięć razy nie przesadzajZaufaj sobie i intuicji

Sylwia, Naoglądałam się Monty Dona i oczami wyobraźni widzę to, co chciałabym zobaczyć za kilkanaście lat. Czasem brakuje mi dystansu...
Dobrze, że dziki mi rabat nie pokopały, bo chyba nie udźwignęłabym tego ciężaru - psychicznie

anabuko1 napisał(a)

To prawda.śliczne kolory,zdjęcia. .
Widzę, ze lubisz też łączyć różne rośliny I kolory.Pięknie to wygląda.
Ostnice też wysłałam. Mała Ale już jest I i mnie.

Próbuję znaleźć harmonię między sadzeniem w rządkach pod linijkę, a niekontrolowanym buszem.

babka napisał(a)
Ty serio nie widziałaś tego piękna w Twoim ogrodzie ?
Ja nie mogę się nigdy napatrzeć. Kolory, formy i przestrzeń ... cudnie.
Naprawdę skromnisia jesteś

Stipą się zastipujesz i nie proś mnie o pomoc w jej pikowaniu

Wiesz, u Ciebie i u Agnieszki zakochałam się w Bonice, zwłaszcza z lawendą wygląda przepięknie. I gdybym nie miała nadwyżki Fairy to z pewnością wolałabym Bonicę właśnie. Piękna jest

No czasem mam mroczki przed oczami
Nie jest źle - przyznaje, ale to jeszcze nie to, czego chce.
Róże +lawenda to klasyka... czasami nie warto szukać, tylko trzeba skopiować
07_Rene 10:58, 22 mar 2017

ryska napisał(a)
Cudne fotki. Pięknie masz i te przestrzenie, można głęboko oddychać

Muszę przyznać, że to fajne, mieszkać w mieście i nie mieć sąsiada za domem. Można kopać w ziemi w bikini, opalać się i nikt się nie gapi...

renatamama3 napisał(a)
Reniu cudownie ,w niedzielę z eM dopiero co mówiliśmy ,że jak fajnie byłoby mieć 30 arów .Tam na dwóch drzewach wieszam hamak ,i cichutko siedzę podczytuję książkę ,podziwiając otoczenie. Widzę że masz Coniki ,aby je przędziorki nie zaatakowałay,to nie wiem czy wiesz ,wlewa się w upalne dni ,do ich środka ,zimną wodę ,tym sposobem je ochładzamy .

A ile arów masz teraz? Może uda się Wam dokupić trochę gruntu?

Świerk Conika to jeden z pierwszych moich nabytków. Nie mam dla niego dobrego miejsca więc trafił na brzeg rabaty - tymczasowo. Na razie nie mam problemów z przędziorkami, ale dobrze wiedzieć na przyszłość

Konieczki napisał(a)
Reniu a jak tam tulipany od sasiada?

Część wykopały dziki, a reszta zgniła. Musiały być jakieś chore te cebule.
Ogólnie to tulipany sadziłam dopiero wiosną, bo jesienią nie zdążyłam. Wszystkie biedronkowe cebulki wyglądały po zimie zdrowo, puszczały kły i teraz po wsadzeniu w ziemię wszystkie rosną

Zana 11:01, 22 mar 2017

07_Rene napisał(a)
Najlepsze jest to, że dopiero teraz, na zdjęciach dostrzegam, że było u mnie całkiem ładnie

Podobna refleksja mnie naszła, kiedy ostatnio robiłam porządki w zdjęciach ubiegłorocznych. O tej porze roku takie wspominki pozytywnie nastrajają. No i u mnie na zdjęciach nie widać za bardzo niedoskonałości, o których ja oczywiście wiem, ale patrząc na fotkę nie myślę o nich.

A u ciebie pięknie jest, kadry zachwycają. Wspominkowe zdjęcie róż z lawendą i stipą toooo ooochchch...
07_Rene 11:05, 22 mar 2017

babka napisał(a)
Co tak cicho ?

Czasem trzeba trochę popracować

Pierwszy kwiatek w moim ogródku dla Ciebie

Gardener27 napisał(a)
Powspominałem u Ciebie ubiegły sezon i powiem Ci że masz dar do łączenia ze sobą roślin, rabaty pięknie się prezentują.
Stipę pikujesz czy sadzisz w kępkach ?

Aż się zarumieniłam Dziękuję.

Stipę przesadzam do doniczek p9 po kilka sztuk. Niebawem muszę się za to zabrać.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne to wspomnienie lata. Aż się rozmarzyłam.

Już niedługo znowu będzie pięknie zielono.
Dziś pada.... mocno.... a robota znowu czeka
07_Rene 11:07, 22 mar 2017

Zana napisał(a)

Podobna refleksja mnie naszła, kiedy ostatnio robiłam porządki w zdjęciach ubiegłorocznych. O tej porze roku takie wspominki pozytywnie nastrajają. No i u mnie na zdjęciach nie widać za bardzo niedoskonałości, o których ja oczywiście wiem, ale patrząc na fotkę nie myślę o nich.

A u ciebie pięknie jest, kadry zachwycają. Wspominkowe zdjęcie róż z lawendą i stipą toooo ooochchch...

Dokładnie. Na zdjęciach nie widać tych niedoskonałości... a z biegiem czasu się zapomina i zostaje tylko piękny obrazek...
Kadrem można manewrować.... albo powiem mocniej - manipulować
renatamama3 11:10, 22 mar 2017

Reniu , 8,5 ara jak na te rejony i tak nie mało ,raczej nie dokupię ,bo planuje ,szukam ,czegoś w starym miejscu zamieszkania ,a tam ar działki 40-50 tysi ,a u mnie 20-25 tysi ar .
Kawa 13:09, 22 mar 2017

"całkiem ładnie" - pfff

naprawdę baaaardzo ładnie
okulary Ci trzeba jeśli tego nie widzisz