Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Z Pszenicznej ... 23:19, 28 lut 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Mech na własny użytek

Cudowny jest...
Ogród w remoncie 23:08, 28 lut 2017

Do góry
Lilak ,ładny i jak sie uda zostanie

Za nim tuja do wycięcia

Skarpa do rozwalenia,płotek za jabłonką też, zamiast huśtawki ławeczka.

To co wiem.
Widzicie jaki bajzel, nie wiem jak to że tak powiem zagospodarować.
Bawarka 23:02, 28 lut 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, popieram Twoje zdanie, co do smakowania ogrodu. I do tego, że robimy to dla siebie a nie dla innych na pokaz. Pewnie , fotki i na Ogrodowisko sie przydają, ale przede wszystkim dla naszej pamięci. Kiedy kwitły w tym roku, 3 lata wstecz, i jako coś czego doświadczamy otwierając albumy. Po prostu widać, że potrafimy! My amatorzy!
Zadowolenia z kiełkowania i kwitnienia!

Haniu tak, fotki i chwalenie sie, cieszenie pieknym zdjeciem, robienie na pamiatke, jako pamietnik zielony, tak ale...Troszke wolnej... Bez nacisku, bez pospiechu, bez parcia
Wczoraj wypilam herbatke na tarasie, poskubalam listki, poczytalam ksiazke, opalilam nosa. Zajrzalam pszczolce pod sukienke, bardzo modna miala, w paseczki. Pan bak cos baknal pod nosem i zmyl sie.
Posiedzialam na tarasie....

I takiego ogrodu Wam wszystkim zycze w tym nowym sezonie Wiosna

Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 23:00, 28 lut 2017

Do góry
Jak wspomnienia to wspomnienia... jeszcze na zimowo...

...zapraszam...
Ogród w remoncie 22:58, 28 lut 2017

Do góry
Świerki za śliwą i cis

Z tyłu dwa cisy,duże są i takie bidulki schowane

Z tyłu okropne jałowce do wyrzucenia

Sosna odmiana piramidalna jeśli zostanie to nie tu.
Ogród w remoncie 22:49, 28 lut 2017

Do góry

Świerki

Jałowce i znów tuje

I znowu jałowce

Cis na którym mi zależy ale trzeba go chyba z stąd przesadzić i przyciąć
Atacama pod lasem 22:47, 28 lut 2017

Do góry
Toszko, Dominiko, Mirello, Haniu - dziękuję bardzo za wyrazy współczucia.
Pilnowałam się, żeby nie zasypywać forum jego zdjęciami, bo to przecież forum ogrodnicze, a nie "pieskowe", ale tak jak napisałaś Haniu - "On tak bardzo kojarzy mi się z Tobą, ...".
Chagall miał 12 lat, był najwspanialszym przyjacielem, członkiem naszej rodziny - bardzo nam go brakuje

Chagall

Mini Kubusiowo 22:46, 28 lut 2017

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Danuś koza to był mój pomysł. Tam nigdy nie było ani kominka ani kozy. Musieliśmy poprawiać komin i przewody kominowe żeby można ją było zainstalować. Obudowę robiłam sama

Matko, Gosiak mus ciem wynająć do kominka
Ogród w remoncie 22:41, 28 lut 2017

Do góry

Cyprysiki

Tuje

[

Znów cyprysiki

I znowu tuje tym razem żółte
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 22:37, 28 lut 2017

Do góry
i jeszcze troszeczkę...zapraszam...

...cdn...
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 22:29, 28 lut 2017

Do góry
Witam Wszystkich po długiej nieobecności...

Ach Danusiu... sama widzisz jaki mój wątek zakurzony i zapomniany... ja nie wstawiam fotek...to goście mnie nie odwiedzają. A tak prawdę mówiąc to u mnie wiosny jeszcze niewiele...
Ale skoro postanowiłam napisać to może znadą się chętni na spacerek i kilka wspomnień z naszego ogrodu z roku 2016...
Zapraszam na początek fotki zimowe...:

cdn...
Ogród w remoncie 22:28, 28 lut 2017

Do góry
Zrobiłam dziś kilka zdjęć moim iglakom. Nie wiem czy któreś się nadają. Posadzone wszystko bez ładu i składu. Zobaczcie jak to wygląda. Zdjęcia po kolei wzdłuż tej czerwonej linii

To rząd świerków od brzóz do rogu. Asia ma rację że nie pasują tutaj. Myślę sobie że może jakbym znalazła dla nich miejsce to może je przesadzić. Może wytrzymają. A jak nie to trudno,boję się że za jakiś czas tak mi będą przeszkadzały że i tak je wywalę.

Jodła i za nią malutkie szmaragdy sztuk 5

Okropieństwo
Co i jak? Nowicjuszka 22:28, 28 lut 2017

Do góry
Toszka, czy jak od piątku ma nie padać, to można pryskać wiąż promanalem? Bo tak, u mnie ma być piątek +10, sobota +15, niedziela +14, poniedziałek +10, a potem deszcz.
I tylko wiąż tym psiknąć, czy np. magnolie też. Czekam też na przesyłki moje różaneczniki od Ciepłucha, dziewczyny go polecały. No i oczywiście byliny zamówiłam, bo jak się im oprzeć
Toszka kiedy sypiemy azofoską, bo też muszę zamówić.

Sezon 2017 u Hanusi 22:16, 28 lut 2017

Do góry

Radziu, Wiolu, Więcej zdjęć tego mieczyka nie mam,
Rewolucje w ogrodzie 21:58, 28 lut 2017

Do góry
Albo tak:

Przy wjeźdźie graby kolumnowe?
Pogubiłam się po drodze... 21:57, 28 lut 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)

I spróbowałam

Nadzór też miałam
Z tej środkowej muszę jeszcze te dwie gałązki usunąć, jak tak się teraz patrzę.

No to jedną chociaz zostaw
Ptasi gaj 21:51, 28 lut 2017

Do góry
U nas dużo zwierzyny naprawdę bardzo dużo. Jak mój sąsiad zasieje kukurydzę to chodzą watahy świńskie, sarenki, łosie - naprawdę. Nażrą się na polu i jeszcze im mało lecą drogą i ryją.
Na wiosnę 2016 r. mój sąsiad miał w takim stanie łąkę. W tym roku trochę mniej ale zryta.

Byle do wiosny.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:43, 28 lut 2017

Do góry
Sprawdziłam dzisiaj stan trawnika. Zdecydowanie wypuszcza świeże źdźbła, więc pewnie z wertykulacją nie będę czekała na kwitnienie forsycji.

Widoki ogólne w ostatnim dniu lutego

Znalazłam chyba docelowe miejsce dla świdośliwy Lamarca. To jej trzecia miejscówka.

W oflisowym ogrodzie 21:39, 28 lut 2017

Do góry
Piękna marmande po zimie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:36, 28 lut 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Haniu przez Ciebie zakupiłam dalie franc kafka licze ze beda takie piekne jak Twoje

Jeśli masz na myśli te burgundowe z rabaty wzdłuż podjazdu- str. 170, to będziesz z nich bardzo zadowolona.

Kamilka, oby tylko takie szaleństwa nawiedzały moje życie. Swój areał też ogarniesz.

mira napisał(a)
Takie rewolucje to ja lubię. Ja mam inny problem bo chce zasłonić nie stol tylko dach i nic wydumac nie mogę.
Wczoraj szalalam cały dzień i traw mam dość a tak w ogóle to suuper

Mira, wszystko można przesłonić. W jednym z odcinków mai, właściciel ogrodu przesłonił kilkupiętrowe blokowisko. Ogród wyglądał jak oaza spokoju z bajorkiem wewnątrz. Pytanie brzmi: ile jesteśmy skłonni zapłacić, ewentualnie czekać. Prac przy trawach nie zazdroszczę. czy Twój rodrabniacz mieli miskanty?

AgataP napisał(a)

Chciałabym zobaczyć jak kicasz Widoki sąsiad ma bezcenne

Robię to dyskretnie.
W tym roku zamierzam podpierać się kijkami od biegówek. W zeszłym roku parę razy się zaklinowałam w glebie. Kiepskie wiązania mają te buty. Luzują się na stopie i wciąż trzeba poprawiać.

Sesja zdjęciowa serbów. Między nimi rośnie klon ginnala. Zdjęcia na wprost nie da się zrobić z powodu ochrony danych osobowych sąsiada.

W mojej szkółce serby tej wielkości w donicach były po 85 zeta . Specjalnie pojechałam sprawdzić, czy moja mordęga miała jakieś uzasadnienie.

Wsadziłam w narożniku dwa serbowe młodziaki. Za 4 lata powinny być już widoczne.
Pojawiły się kiełki imperaty. Kolorem z nimi współgrają tulipanowe kły.

Lilaki i derenie jadalne lada moment rozpoczną nowe życie

Zmężniały przebiśniegi i ciemierniki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies