Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 12:26, 21 mar 2017

No właśnie
20:00, 21 mar 2017
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wiem, wiem zarzekałam się, że nic już nie kupię.....no cóż kobieta zmienna jest, a to sprzęt dla mnie niezbędny

az jestem ciekawa ile razy użyjesz )
mam boscha ...słabo mi idzie jego uzywanie ....ale dobrze że pokazalas to przynajmniej naładuje go jutro bo jak juz mam to pasuje poużywać chwilę ale nie jest to dla mnie sprzed konieczny i potrzebny ...raczej fanaberia wole reczne nozyce takie mi spasowowały idealnie
http://www.ceneo.pl/5755986

wszystko nimi ścinam nawet róże ...akuat ten model jest udany...bo reczny mały sekatorek od nich do niczego sie nie nadawał
sylwia_slomc... 20:17, 21 mar 2017

Ja róże traktuję sekatorem Nożyce potrzebne mi do topiar, bonsaia, bukszpanów. Ręczne nożyce mam i lubię , ale muszę mieć czas , a ostatnio go brakuje, więc tym sprzętem mam nadzieję prace przyspieszyć Mam wprawę od maszynki do golenia....nie raz chłopaków goliłam i strzygłam to powinno mi iść sprawnie
Gardener27 20:28, 21 mar 2017

Chylę czoła przed pracami jakie już udało Wam się wykonać w tym sezonie.
Pergola na pnącza w tym miejscu wygląda jak szyta na miarę, obwódki rabat eleganckie.
Pierwsze wiosenne kwiaty już u Ciebie zachwycają na rabatach a u mnie nic, chyba masz cieplej.
babka 20:28, 21 mar 2017

Sylwia gdzie i za ile kupiłaś te nożyce ?? Jaka moc ?
Własnie rozglądam się za takowymi. Justyna, możesz podać model Boscha ?
Monia81 20:42, 21 mar 2017

Sylwia bardzo fajny zakup zrobiłaś, jeśli chodzi o nożyce. Ja mam z boscha i bardzo sobie je chwalę. ułatwiają mi prace na pewno. Wcześniej miałam zwykłe, ale za dużo się nimi zawsze namachałam i ręce bolały, a te to szybka szpila, robota przyśpiesza
sylwia_slomc... 20:47, 21 mar 2017

Na to liczę Monia, bo czasu mam za mało, doba za krótka

Dzisiaj na biegusiu opryskałam wszystkie tuje i jałowce na grzyba.
Potem eM dołączył i posadzone różyczki, jodełka kaukaska i paprocie......a i jeszcze w przydomowym różom kopce rozgarnęłam i już noc była
Do końca marca muszę się wyrobić ze wszystkimi pracami wiosennymi bo potem święta wskoczą na tapetę i trzeba dom znowu odgruzować A te święta dużo gości przyniosą bo starszy magiczną 18 przekroczy w kwietniu
sylwia_slomc... 20:49, 21 mar 2017

Gardener27 napisał(a)
Chylę czoła przed pracami jakie już udało Wam się wykonać w tym sezonie.
Pergola na pnącza w tym miejscu wygląda jak szyta na miarę, obwódki rabat eleganckie.
Pierwsze wiosenne kwiaty już u Ciebie zachwycają na rabatach a u mnie nic, chyba masz cieplej.

Jak to nic jak w donicach tyle cebulowych widziałam Kłamczysz Przemo kłamczysz I nowe nabytki też masz superowe
Monia81 20:50, 21 mar 2017

Oj to rzeczywiście, gonić musisz Mój chrześniak też w kwietniu osiemnastka
sylwia_slomc... 20:50, 21 mar 2017

babka napisał(a)
Sylwia gdzie i za ile kupiłaś te nożyce ?? Jaka moc ?
Własnie rozglądam się za takowymi. Justyna, możesz podać model Boscha ?

Kupiłam w LM za jakieś 120 zł coś koło tego. Nie wiem jaka moc bo nie zapamiętałam....jeszcze nimi nic nie cięłam więc nic więcej jeszcze powiedzieć nie mogę
A i jest jeszcze nakładka zamienna czyli ostrza takie długie jak u piły łańcuchowej( kształt) tylko w miniaturze