Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Stoją przy drodze na jednej nodze 00:46, 28 sty 2017

Do góry
Trafia się też na rosnącą samotnie… Brzozę, Topolę czy Lipę

Brzoza – tych na swojej drodze naliczyłam kilka…moja rosła w okolicy Torunia

Topola – tą „cyknęłam” chyba w okolicy Buska Zdrój…bo druga na pewno stoi pod Środą Wielkopolską

Lipa – a ta….hmm….nie pamiętam gdzie rosła….
Stoją przy drodze na jednej nodze 00:44, 28 sty 2017

Do góry
Długie zimowe wieczory to dobry czas na nadrobienie zaległości w nowościach literackich lub …całkiem przeciwnie - oglądnięcie kolejny raz ulubionego filmu z filmoteki domowej. To czas na robienie porządków w szpargałach i klamotach oraz podjęcie decyzji: wyrzucić czy zostawić przeróżne „przydamisie”. Ja stwierdziłam, że styczniowe popołudnie i wieczór to odpowiedni czas na zrobienie porządku w plikach ze zdjęciami.
Troszkę się tego nazbierało, więc wyselekcjonowanie perełek fotograficznych spośród tysięcy obrazków z dziedziny fotografii cyfrowej zajęło mi nieco czasu. Po kilku godzinach grupowania, segregowania i katalogowania, powstał między innymi plik składający się z fotek zrobionych celowo lub całkiem przypadkiem, jednakże bardzo związanych tematycznie… Zrodził się także pomysł na nowy (jakże zaskakujący na forum ogrodniczym) wątek.
Dziękując tym którzy przebrnęli przez dość nudne słowo wstępne zapraszam do nowego wątku pod jakże mało zagadkowym tytułem „stoją przy drodze na jednej nodze”.

Podróżując po Polsce z racji wykonywanej niegdyś pracy, z powodu licznych wypadów wypoczynkowo-rekreacyjnych tudzież wyjazdów do cioci na imieniny, mijałam setki a nawet tysiące drogowskazów. Nazwy miejscowości wypisane na zielonych tabliczkach nie raz śmieszą, niekiedy zaskakują, a jeszcze innym razem nierozerwalnie kojarzą się… na przykład z przyrodą lub ogrodem. I stąd właśnie pomysł na nowy wątek.
Zdarza się, że nagle wyrastają nam przy drodze….. Klony, Dęby czy Stare Serby

Klony (w samym województwie wielkopolskim są dwie takie miejscowości)

Dęby (no te to rozsiały się chyba najliczniej…w całym kraju jest kilkanaście takich drogowskazów. Te moje Dęby odfocone były w okolicach Konina)

Stare Serby („serby” to twór typowo ogrodowiskowy)

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:47, 27 sty 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Basiu, Kasiu i Edytko! Dziękuję za miłe odwiedziny!

Że się śni ogród po nocy, to mogę zrozumieć, ale, że odwiedziny na drugim końcu Polski, to już musi być jakiś sen proroczy! Nie wybierasz się w moje strony przypadkiem?
Wiosenne krokusy przypadkowe, wypieliłam z rabaty, i zostawiłam w doniczce na balkonie, a miałam wysadzić przed blokiem. Po odwilży mogłam zajrzeć jak się czują, a one już po jednym dniu, z kolorkiem! To jest żywotna roślina!

No i mam wczesną wiosnę na parapecie. A w Lidlu doniczka z 5 krokuskami 7 złociszy!
Jak przekwitną powędrują na to miejsce com je dla nich wypatrzyłam. Zakwitną w przyszłym roku na skalniaku!

Miłych snów ogrodowych Wam życzę!

Dziwne Haniu bo właśnie nie mam planów wyjazdowych ale już się nauczyłam żeby nigdy nie mówić nigdy więc kto wie . Sen był nieprzeciętny bo z tych bardzo realnych (ja takie rzadko miewam), że człowiek budzi się i się zastanawia czy to się naprawdę wydarzyło .
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 23:46, 27 sty 2017

Do góry
To dobranoc

Ogród prawie romantyczny 23:16, 27 sty 2017

Do góry

Slicznie prosze o nazwe tego cuda...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:15, 27 sty 2017

Do góry
Również i ja zwracam sie o podpowiedz czym wypełnić ten róg ? . Murek pod brzozami obsadzony jest trzmieliną , trawami , rozchodnikami , krwawnikiem . Przed zimą powstała dalsza cześć murku , narazie są tam rozchodniki , bedą podobnie jak pod brzozami trzmieliny, trzcinniki krótkowłose , niższe trawki . Mam problem z rogiem , jakoś pusto tam i zastanawiam sie co dosadzic.Pierwotnie myslałam o brzozie , ale teraz skłaniam sie bardziej do trzmieliny na pniu .
Wszelkie podpowiedzi mile widziane
ponizej fotki :
czerwiec

zima

Ogród prawie romantyczny 23:10, 27 sty 2017

Do góry
Mirella napisał(a)
Agnieszka, kusisz tymi różamisą jak cukiereczki do schrupania,
pozdrawiam.

Witaj dawno niewidziany gościu Poczęstuj się proszę

Ogród prawie romantyczny 23:08, 27 sty 2017

Do góry
AGDULA napisał(a)
AGA, jakie piękne masz te róże Cudne te jasnoróżowe prawie białe. Takie lubię najbardziej. Choć żółte tez maja cudny kolor

Myślisz pewnie o Aspirynach - to jedne z moich ulubionych. Roże są piękne i nigdy ich dość

Ogród prawie romantyczny 23:06, 27 sty 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Aga macham

Odmachuję Teresko

Ogród prawie romantyczny 23:04, 27 sty 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Już cały miesiąc prawie Ciebie nie widzę, mam nadzieję, że to tylko przerwa świąteczna! Miłego ogrodowego nowego sezonu i dużo zdrowia!

Troszkę się wydłużyła ta przerwa świąteczna i poświąteczna. Mimo wrodzonego optymizmu opanowały mnie ostatnio raczej przygnębiające nastroje, ale za chwilę wiosna, więc powoli budzę się do życia. Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że do mnie zaglądasz

Ogród prawie romantyczny 22:53, 27 sty 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ooo cudne tulipki.Teraz mamy sporo czasu na delektowanie sie ich pięknem.
Ja na jesieni znowu sporo nowych dosadziłam i jestem ciekawa ich i to bardzo.
Ale póki co mamy srogą zime i to czekanie na wiosnę
pozdrawiam cieplutko

Zima pokazała w tym roku pazurki, ale to przecież całkiem normalne, że zimą jest mróz i śnieg, co ma tę niezaprzeczalną zaletę, że wytłucze znaczną część szkodników. Taką mam w każdym razie nadzieję
Tulipanów dosadziłam tylko trochę, ale to zawsze jest radość, gdy pojawiają się pierwsze wiosenne kwiaty

Skąpana w słońcu 22:50, 27 sty 2017

Do góry
Kochani, wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Na szczęście wiosna tuż tuż i za niedługo będziemy się cieszyć takimi widokami.

Ogród prawie romantyczny 22:48, 27 sty 2017

Do góry
iwonaal napisał(a)
Agnieszko, pozdrawiam serdecznie

Ja Ciebie również Iwonko

Ogród prawie romantyczny 22:47, 27 sty 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Agnieszko, wszystkiego dobrego Wiosna juz blisko

Wszystkiego dobrego Jak dobrze, że wiosna coraz bliżej. Chodzą za mną takie widoki.

Ranczo Edy 22:45, 27 sty 2017

Do góry

Ogród prawie romantyczny 22:43, 27 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Szkoda, że nie dałyście mi znać, bo mam 12 km do Kostrzyna, chętnie bym podjechała i Was poznała

Też żałuję. Mam nadzieję, że jeszcze będzie okazja się poznać

Podwórkowa rehabilitacja 22:41, 27 sty 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Mam całkiem fajne poletko, co roku ujarzmiam i wyrzucam, więc chętnie się podzielę za uśmiech

Fioletowy też piękny, choć mam go dużo mniej.

: jest piękny co do szopy to ostatnio u mojego sąsiada w jeden dzień wymienili deski, teraz jasność aż bije po oczach..firma zrobiła to za darmo w zamian za stare deski (podobno takie kosztują majątek)
W kamiennym kręgu od początku 22:27, 27 sty 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Moje ostatnie lektury, z pozdrowieniami dla Kasi pestki56

Też wzbogaciłam się o kolejne lektury

Cudowne foty, nie tylko książkowe
Zielona przestrzeń 22:08, 27 sty 2017

Do góry
koliber napisał(a)
U mnie dzisiaj świat wygląda tak: zimno, śnieżnie, a do tego okropnie wieje wrrr

jak najszybciej chcę zapomnieć już o zimie aha przyszłam się przywiyać
Ogród Mirelli 22:04, 27 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Trochę kolorowych wspomnień z ubiegłego sezonu

Cudoooo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies