Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

roma2 23:05, 14 mar 2017

Ekhem, ekhem...Trudne pytanie Haniu. Planujemy tam zamieszkać w przyszłym roku. Tylko, no właśnie...tu pojawia się dużo za dużo "tylko", ze względu na sytuację rodzinną. Nie wiem, prawdę mówiąc. Frustrujące to jest, ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Ale będziemy próbować . Najwyżej posiniaczone od przeszkód giry będą .

Edit: źle napisałam, w przyszłym roku wykończyć i dopiero zamieszkać, czyli w 2019.
Gruszka_na_w... 23:18, 14 mar 2017

Wykończeniówkę u siebie słabo kojarzę. Byliśmy osobiście tak wykończeni, że do dzisiaj mamy trudność z ustaleniem daty przeprowadzki.
Teleportacji niestety nie było. Sytuacji rodzinnej współczuję. To tzw, nierozwiązywalne problemy, bo w sumie żadne z rozwiązań nie jest idealne i z tym niestety trzeba się pogodzić.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 23:32, 14 mar 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wykończeniówkę u siebie słabo kojarzę. Byliśmy osobiście tak wykończeni, że do dzisiaj mamy trudność z ustaleniem daty przeprowadzki.
Teleportacji niestety nie było. Sytuacji rodzinnej współczuję. To tzw, nierozwiązywalne problemy, bo w sumie żadne z rozwiązań nie jest idealne i z tym niestety trzeba się pogodzić.

Liczę się z tym.
I wierzę w słabe kojarzenie przy wykończniówce Ja na razie Haniu jak Scarlett O'Hara, pomyślę o tym jutro .
Gruszka_na_w... 19:35, 15 mar 2017

roma2 napisał(a)

Ja na razie Haniu jak Scarlett O'Hara, pomyślę o tym jutro .

I wszystkie troski przeminą z wiatrem.

Za oknem przedwiośnie całą gębą. Temperatury nawet nocą na plusie. Przebiśniegi wciąż cieszą oko. Krokusy nabierają masy.

Na ciemiernikach karmiły się pszczółki.

Z daleka widać listki narcyzów i tulipanów. Żeby zobaczyć pchające się do światła hiacynty i tojada trzeba wytężyć oko.

Bardzo ładnie wyrosły ozdobne czosnki. Serduszka zastygła w oczekiwaniu na więcej ciepła.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:15, 15 mar 2017

Wczoraj i dzisiaj pracowałam nad rabatą przy wjeździe. Wykopałam to, co rosło. rozrzuciłam kompost, dosypałam trochę piasku. Po dogłębnej analizie pojawiła się korekta. Metr od kubełka na śmieci znalazł swoje miejsce grab. W tym miejscu potrzebny był wysoki akcent. Teraz po obu stronach wjazdu rosną sobie dwa wewnątrz ogrodzenia i dwa jako strażnicy furtki na zewnątrz. Powinno pasować. Rosną też już 3 hortensje poprzetykane kolumnowymi cisami. Przy krawędzi posadziłam choiny Jeddeloh. To tu, to tam rosną też irysy syberyjskie. W okresie bezlistości hortensji będą robić za trawę i dawać kolor. Przy murku wsadziłam płożącą trzmielinę Emerald Gaiety- może się uda conieco zamaskować. Na świdośliwę został mi nieregularny czworokąt mniej więcej 3x2 m. Pod ś-ś będą sobie rosły zimozielone kule. Jeszcze nie wiem, czy z cisa, czy wykorzystam żywotnik Globosa. Traw jeszcze nie wsadzałam. Muszę zaczekać na sezon sprzedażowy. Powiem szczerze, że kusiła mnie kosmatka śnieżna, ale oparłam się pokusie.
Zaległe fotki uporządkowanej półksiężycowej.

i na koniec dereń jadalny i tawlina jarzębolistna.

frezja 20:22, 15 mar 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Super kształt
Anda 20:27, 15 mar 2017

Kształt i porządek wow Jestem pod wrażeniem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
zoja 20:37, 15 mar 2017

lubię te linie rabat w Twoim ogrodzie
Gosiek33 08:40, 16 mar 2017

wszystko gotowe i w blokach startowych czeka na wiosnę, taką cieplutką
Kawa 09:22, 16 mar 2017

wow ale porządek
faktycznie te Twoje linie rabat są super