Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:08, 09 mar 2013

Do góry
Mrozów nie będzie!!! Odczynione, dopuszczamy -6 stopni!!!

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:07, 09 mar 2013

Do góry
Po wczorajszym lokalnym sabaciku głowa mnie dzisiaj boli
Ale na poprawę humoru zrobiłyśmy sobie sabacik ogrodowiskowy
Czarownice: Wieloszka, Grupa Trzymajaca Grabie, Irenka, Pszczólka, Noemi , Gabisia

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:58, 08 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
O Jeżu malusieńki....ale tu ścisk....jak serdelki w puszce

O qurcze i Czarnoksiężnik Oz się pojawił!!! Czaruj Sebku czaruj !
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:58, 08 mar 2013

Do góry
O kurcze Sabat beze mnie sobie zrobiłyście a ja padłam z miotły i nie dolecialam do Uralu!!!

Po jodze sobie imprezkę z koleżankami zrobiłam , odprawiłam lokalny sabacik Musowo zima musi odejść!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:54, 08 mar 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Cześć Marzenko

Wiedzy ogrodowej Skarbnico, powiedz mi, przycinałaś może swoje róże okrywowe w tamtym sezonie? Czytałam, czytałam i teoretycznie niby nie trzeba ale mnie już do sekatora rączki swędzą, więc mnie korci aby chociaż takie korygujące cięcie zrobić. Zaznaczę, ze mają już pąki, ale nie wiem czy nie za wcześnie. Jeszcze to wredne oziębienie

Justynko w ubiegłym roku nie ciachalam, ale w tym roku mocno je przytnę, chcę aby były gęste a nie długie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:43, 08 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dobrze mówisz Marzenko, roślinki dadzą radę nie ma co się martwić na zapas. Ja zrobię tak jak ty, tulipki korą przysypię, magnolię zobaczymy, jak będzie miało być -10 to też, zastanawiam się nad żurawkami, ale skoro śnieg ma być, zobaczy się, trzeba jeszcze trochę poczekać, z tego co patrzyłam to te najmroźniejsze noce to w przyszłym tygodniu dopiero, a pewnie coś tam jeszcze zmienią, bo to tylko ich przewidywania, a wiadomo przyszłości nie da się przewidzieć.
Madżen wszystkiego Naj w Dniu Kobiet

Właśnie zastanawiam się czy żurawki i trawy przeźyją. Opatrzność nade mną czywała i nie pocięłam ich...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:42, 08 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Ja też zaczynam wierzyć, bo temperatury już się zmieniają na bardziej optymistyczne .

Kilka razy dziennie sprawdzam na różnych portalach prognozy i fascynują mnie te amplitudy.... Gdybym tak planowała w pracy to bym głodna i bosa chodziła
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:41, 08 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Wierzę w zaporę grupy Wrocławskiej na Uralu I tego sie trzymam

Sabat czarwnic dzisiaj wieczorem musimy urządzić
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:40, 08 mar 2013

Do góry
Moniko Kwiecie Holandii - dziękuję
Malkul - nie kupowałam w necie, na bazarku i u miejscowego orrodnika, surfinie sa teraz bardzo popularne to i wybór duży
Diana - potrzeba nam Twojego optymizmu aby zima nie wróciła
Gierczusia - ale mi stojącego kwiatka wkleiłaś
Kasiek fajna babko trzymaj się w tym mrozie
Agnieszko (Grabie) daj znać czy będziesz miała jak dojechać. Cekam na Ciebie !
Adom - ja też tak do zimna podchodzę, ale laurowiśni bym nie odżałowała...
Ewa - czarujemy, straszymy zimę aby odeszła
Apa Pe - linia mrozów wytyczona na Ualu w dniu wczorajszym!
Łosiu - dziękuję za kwiatki
Edi - obejrzyj najpierw te graby i podejmij decyzję. Jeśli nie zamarnę to w weekend zrobię foto moich sadzonek z allegro.
Ania Art - chyba nie ma żartów z tą zimą
Evchen - daleko nie masz, może być serio
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:30, 08 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, an Opolskiej u Krzywdów masz wszystkie pelargonie jakie chcesz! a obwodnicą jedziesz 20 minut, po co w necie kupowałaś!

Zamawiałam nietypowe odmiany pelargoni, troszkę poszalałm w tym roku
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:30, 08 mar 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Pozdrawiam Marzenko .... będę z Wami myślami na spotkaniu

A my chyba będziemy pod kominkiem siedzieć.... I donice nam śnieg przysypie...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:29, 08 mar 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Madżenko, jestem tu nowa. Śliczny masz ogród, choć zupełnie odmienny w stylu od mojego.

Witaj Ago, zapraszam częsciej do mnie. Byłam u Ciebie, choć wpisu nie zostawiłam. Daj w podpisie nazwę wątku aby było Cię łatwiej odwiedzać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:28, 08 mar 2013

Do góry
Witam wszystkie Kobietki!!! Wszystkiego naj naj w dniu naszego święta!!!

Nie wierzmy meteorologom... Oby nie było mrozów... Stopniowo coraz łagodniejsze ochłodzenie zapowiadają... Zamiast -16 już tylko -8 ..... Jeszcze kilka dni i na -3 się zatrzymamy

Jeśli będzie ochłodzenie to okryję jutro magnolie i laurowiśnie... Laurowiśnie tak pięknie zimę przetrwały, że jeśli je teraz wymrozi to się potnę....
Nie wiem czy Rh osłonić? Stroisze z hebe zdjęłam , musowo znów położyć...
Róż nie okrywam bo mam okrywowe i nadal okopczykowane więc gdyby wymarzły krótko je obetnę i odbiją. Zresztą jak 25 róż okryć?
Ale cebulowe chyba korą ponownie przysypę...

Co może jeszcze zmarznąć? Większość roślin jeszcze okopczykowana, horti ogrodowe nadal przykryte.
Igiełkowy ogródeczek 18:20, 08 mar 2013

Do góry
Tak zmienili , juz spasowali do -8 w nocy, w dzień max -1-2, poczekam jeszcze może znów zmienią prognozę...
Rododendronowy ogród II. 18:15, 08 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jeśli chodzi o grubodzioba to one są w pobliżu liściastych lasów ale czasem w czasie przelotów mogą się pokazac i gdzie indziej ale pod warunkiem dobrze zaopatrzonego karmnika.
A co do matury to to co piszesz tylko potwierdza że to wszystko prawda jak się obniża poziom w naszych szkołach.

Zdawałam w 84 roku i była łatwiutka bo zawsze z matematyki miałam piątkę na maturze oczywista oczywistość również

Teraz to bym chyba oblała na całego, więc może dobrze, że poziom się obniża
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:13, 08 mar 2013

Do góry
Balujecie na dzień kobiet? Fajnie było Was zobaczyć. Na kandydatkę na koleżankę też czekamy
Ania i róże i cała reszta :) 18:08, 08 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)

Angielki zaliczamy do nowoczesnych róż parkowych, najczęściej krążą opinie, że te róże lubią mocniejsze przycinanie tylko na początku a potem jeżeli mróz nie zweryfikuje miejsc cięcia to wystarczy lekkie, bardziej kosmetyczne. Młodym krzewom usuwa się najcieńsze pędy, w celu prześwietlenia, starszym okazom usuwamy najstarsze, najgrubsze pędy. Kilkuletni krzew można także przyciąć na 1/3 wysokości w celu nadania ładniejszej formy.

Dziękuję, tak uczynię, za dwa tygodnie Mam nadzieję że wreszcie wtedy forsycje zakwitną
Ania i róże i cała reszta :) 06:38, 08 mar 2013

Do góry
Aniu mam jedną jedyną róże Austin - golden celebration. Czy możesz mi doradzić jak ją przyciąć wiosną. Przeszukałam wątki o rózach i nie potrafię dopasować metody cięcia do tej róży. Rósnie u mnie od lata 2012, pięknie się zagęściła i długość pędów ok 1,2 m , jest posadzona przy trejażu.
Ogród z platanem. 06:18, 08 mar 2013

Do góry
Nareszcie
Wszystko o czym ... Marzysz 06:12, 08 mar 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)

Aniu, jesteś wielka! ale ja nie mogę Ci robić kłopotu, umówilam się z Izą, że Rzeszów i Ania musi być obowiązkowo, jeszcze się od nas nie opędzisz
Tak na serio, Aniu, nawet nie wiem czy jakas przerwa będzie, bo z doświadczenia wiem, że wszyscy chcą wcześniej wyjechać (a ludzie są z całej Polski, nawet Szczecin przyjeżdża) i nie chcą przerw, szkolimy się bez wytchnienia
Dziękuję za wszystko, kochana jesteś

A z czego się szkolisz w Rzeszowie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies