Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 18:30, 08 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Marzenko, an Opolskiej u Krzywdów masz wszystkie pelargonie jakie chcesz! a obwodnicą jedziesz 20 minut, po co w necie kupowałaś!

Zamawiałam nietypowe odmiany pelargoni, troszkę poszalałm w tym roku
Mala_Mi 18:32, 08 mar 2013

Wierzę w zaporę grupy Wrocławskiej na Uralu I tego sie trzymam
AniaDS 18:32, 08 mar 2013

Ja też zaczynam wierzyć, bo temperatury już się zmieniają na bardziej optymistyczne .
Gosiniak 18:34, 08 mar 2013

Dobrze mówisz Marzenko, roślinki dadzą radę nie ma co się martwić na zapas. Ja zrobię tak jak ty, tulipki korą przysypię, magnolię zobaczymy, jak będzie miało być -10 to też, zastanawiam się nad żurawkami, ale skoro śnieg ma być, zobaczy się, trzeba jeszcze trochę poczekać, z tego co patrzyłam to te najmroźniejsze noce to w przyszłym tygodniu dopiero, a pewnie coś tam jeszcze zmienią, bo to tylko ich przewidywania, a wiadomo przyszłości nie da się przewidzieć.
Madżen wszystkiego Naj w Dniu Kobiet
Madzenka 18:40, 08 mar 2013

Moniko Kwiecie Holandii - dziękuję
Malkul - nie kupowałam w necie, na bazarku i u miejscowego orrodnika, surfinie sa teraz bardzo popularne to i wybór duży
Diana - potrzeba nam Twojego optymizmu aby zima nie wróciła
Gierczusia - ale mi stojącego kwiatka wkleiłaś
Kasiek fajna babko trzymaj się w tym mrozie
Agnieszko (Grabie) daj znać czy będziesz miała jak dojechać. Cekam na Ciebie !
Adom - ja też tak do zimna podchodzę, ale laurowiśni bym nie odżałowała...
Ewa - czarujemy, straszymy zimę aby odeszła
Apa Pe - linia mrozów wytyczona na Ualu w dniu wczorajszym!
Łosiu - dziękuję za kwiatki
Edi - obejrzyj najpierw te graby i podejmij decyzję. Jeśli nie zamarnę to w weekend zrobię foto moich sadzonek z allegro.
Ania Art - chyba nie ma żartów z tą zimą
Evchen - daleko nie masz, może być serio
Madzenka 18:41, 08 mar 2013

asc napisał(a)
Wierzę w zaporę grupy Wrocławskiej na Uralu I tego sie trzymam

Sabat czarwnic dzisiaj wieczorem musimy urządzić
Madzenka 18:42, 08 mar 2013

AniaDS napisał(a)
Ja też zaczynam wierzyć, bo temperatury już się zmieniają na bardziej optymistyczne .

Kilka razy dziennie sprawdzam na różnych portalach prognozy i fascynują mnie te amplitudy.... Gdybym tak planowała w pracy to bym głodna i bosa chodziła
Madzenka 18:43, 08 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Dobrze mówisz Marzenko, roślinki dadzą radę nie ma co się martwić na zapas. Ja zrobię tak jak ty, tulipki korą przysypię, magnolię zobaczymy, jak będzie miało być -10 to też, zastanawiam się nad żurawkami, ale skoro śnieg ma być, zobaczy się, trzeba jeszcze trochę poczekać, z tego co patrzyłam to te najmroźniejsze noce to w przyszłym tygodniu dopiero, a pewnie coś tam jeszcze zmienią, bo to tylko ich przewidywania, a wiadomo przyszłości nie da się przewidzieć.
Madżen wszystkiego Naj w Dniu Kobiet

Właśnie zastanawiam się czy żurawki i trawy przeźyją. Opatrzność nade mną czywała i nie pocięłam ich...
stychaz 18:50, 08 mar 2013

Cześć Marzenko

Wiedzy ogrodowej Skarbnico, powiedz mi, przycinałaś może swoje róże okrywowe w tamtym sezonie? Czytałam, czytałam i teoretycznie niby nie trzeba ale mnie już do sekatora rączki swędzą, więc mnie korci aby chociaż takie korygujące cięcie zrobić. Zaznaczę, ze mają już pąki, ale nie wiem czy nie za wcześnie. Jeszcze to wredne oziębienie
stychaz 18:51, 08 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Kilka razy dziennie sprawdzam na różnych portalach prognozy i fascynują mnie te amplitudy.... Gdybym tak planowała w pracy to bym głodna i bosa chodziła

Święta racja Jak człowiek się machnie w pracy w jakimś planie, to się spowiada przez miesiąc