Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród z łezką II 13:11, 24 kwi 2019

Do góry
Gratulacje . Ty coraz młodsza a dzieciaczków przybywa . Uroczo Kasiu ❤

Gwuazdxista magnolia tez jeszcze u mnie zagości taka księżniczka ))
Ptasi gaj 12:36, 24 kwi 2019

Do góry
To nie jest moja magnolia to przykościelna. Pewnie ma z 20 lat. Kupilam w tym roku alexandrine. Kupiłam mniejszą aby do samochodu weszła. Były wyższe kwitnące może w przyszłym roku zakwitnie.

Ta bordowa u irenki ładna szukam ale nie trafilam Jeszcze.
Dwa ogrody 11:23, 24 kwi 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Poppy
, miło, że zajrzałaś Sasanki rosną w pełnym słońcu cały dzień. Swoja glinę rozluźniłam kompostem i piaskiem, dodałam popiołu. Zasilam też dolomitem, chociaż ostatnie dwa lata o tym zapominałam. Kępa, którą pokazywałam ostatnio wydała 40 kwiatków - policzyłam z czystej ciekawości Życzę powodzenia w ich uprawie
Moja młoda magnolia liźnięta przymrozkiem, mimo to zakwitła

Dzieki za magnolie Moja bez mrozu podarowala mi jeden kwiatek

Popiol dla sasanek. Zapisalam. I dolomit. Takie drobiazgi, a wazne!

Szafirki tez masz piekne Sliczne te rozowe, ale widac, ze rasowe,az szkoda tak powoli przyrastaja. Te zwykle to sie mnoza jak wsciekle, u mnie tez, nie wiadomo skad, nagle ich pelno sie zrobilo.
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:13, 24 kwi 2019

Do góry
Kochani ,chciałabym prosić o wasze zdanie

Wrzucam plan ogrodu na wjazdowej....
Chodzi mi o ogólny zarys rabat i drzewa....
Na 100% bedą 3 buki Dawyck Purple i chcę jeszcze jedno drzewko posadzić...

Na tle tego ogrodzenia,wydaje się pusto i fajnie by pasowało drzewko wielopniowe....tak jak po przeciwnej stronie bramy jest magnolia....
Tutaj byłyby drzewka wielopniowe...

Chcialam tutaj też magnolię,ale nie wiem czy da radę na zachodnie wiatry i skłaniam się ku Świdośliwie Larmackiej....

Tak jest teraz....trochę pozmieniałam na rabatach,ale tu chodzi o zarys rabat...pusto jest na tle ogrodzenia po lewej stronie bramy...

Plan pierwotny...

Tak sobie wymyśliłam z tym drzewkiem
kwadrat z grysu, otoczony zywoplocikiem z cisa i pomiedzy kule i trawki....
No i dojdzie więcej trawek i kulek przed hortensjami Limelight i bukami

Mnie się podoba a wy jak to widzicie ?
Będzie mniej trawnika no i na tle ogrodzenia nie będzie pusto
Moja działka na Dębowym Lesie 08:49, 24 kwi 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)
Pierwiosnki to jednak wdzięczne kwiaty. Długo kwitną i ładnie, dobrze się rozrastają.
Moja magnolia też taka ładna może będzie jak Twoja w przyszłym roku jak wyląduje w gruncie. Narazie w donicy i po transporcie ma nieco zmaltretowane kwiaty.

To prawda pierwiosnki piękne długo kwitną. Tylko małe.
Fajnie ze i twoja magnolia jest ładna. To cieszy.
Moja jak zaczyna bardziej rozkwitac przekwitac to jasnieje.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:46, 24 kwi 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Magnolie śliczne , muszę sobie sprawić tylko bardziej kolumnową i późno kwitnącą z uwagi na te mrozy, mam parasolowatą magnolię ale kiedy zakwitnie to nie wiem, jest siana, ma z 5 lat, troszkę jeszcze poczekam.

Aniu moja Magnolia jest krzaczkowata.
Jak ja wówczas kupowalam to też patrzyłam aby nie była wielkim drzewem. Bo na takowe nie miałam wtedy miejsca. I moja jest raczej z późniejszych W kwitnieniu.
Teraz masz ogromny wybór. Napewno coś wybierzesz.
Ranczo Edy 23:35, 23 kwi 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wow, ile kwiatów! Magnolia cud miód!

Moja niestety chyba przymarzła, bo jakieś szare pąki widziałam. I zero różu jeszcze. Zobaczę we środę co z niej będzie. Buziole

Hej Hanusia Ja przykryłam na zimę i przymrozki też okryłam mam ten przywilej że zadzieram kiece i lecę i na razie mi się udaje u ciebie przecież daleko i natura rządzi ale i tak pięknie wszystko rośnie pewnie drugie kwitnienie jeszcze będzie i powiedz jej w środę że siostrzyczka o niej myśli i ma się pozbierać Buziam

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:39, 23 kwi 2019

Do góry
Pierwsza magnolia u mnie.

Szafirek szerokolistny sieje się aż miło.

Sasanki tu i ówdzie zakwitły.

I sangwinaria

Ogród Małej Mi 2017 21:24, 23 kwi 2019

Do góry
Zdechłe magnolie to rzeczywiście powód do nerwów. U mnie połowiczny sukces- magnolia Susan zakwitła i nie marznie bo obok domu w zaciszu posadzona, oslonięta a Piruette daleko pod lasem w takim ciągu mrozowym - źle posadziłam ale nie bardzo mam gdzie ja przesadzić poza tym magnolia raczej nie lubi żeby jej grzebać w korzeniach. I tak źle i tak niedobrze. Mam ją 4 lata i tylko dwa pierwsze sezony widziałam ja w kwiatach.

Piękne masz piwonie i widzę że kolejna odmiana nowa przybyła. Oj będzie spektakl
Buziaki Aniu !
Ogród w remoncie 21:12, 23 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
pisardi i magnolia cudne podoba mi sie plan tej rabaty, i podziwiam ja nie umiem plamami sadzić

Dzięki Sylwia za miłe słowa. Magnolia już sypie płatki a dzisiejszy wiatr roznosił je pi całym ogrodzie

Działeczka Asi :) 19:25, 23 kwi 2019

Do góry
Jak w pudełeczku na Twoich rabatkach. Magnolia bardzo ładna
Moja działka na Dębowym Lesie 19:05, 23 kwi 2019

Do góry
Pierwiosnki to jednak wdzięczne kwiaty. Długo kwitną i ładnie, dobrze się rozrastają.
Moja magnolia też taka ładna może będzie jak Twoja w przyszłym roku jak wyląduje w gruncie. Narazie w donicy i po transporcie ma nieco zmaltretowane kwiaty.
Polecane drzewa i krzewy liściaste 13:55, 23 kwi 2019

Do góry
Magnolia gwiaździsta.
Ukojenie 11:00, 23 kwi 2019

Do góry
Witaj Zoju Piękną wiosna do Ciebie zawitała Masz trochę słoneczka w ogródku to pięknie rozkwitają cebulowe, a magnolia mi się marzy ... śliczna jest
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:51, 23 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Witaj
Kiku to prawda piękna ,no i magnolia
Moja jest opalikowana 1 palikiem bambusowym....a teraz to myślę,że jej już niepotrzebny ,bo ma bardzo gruby pień
Drzewka pięknie dziękują

Ps.u Ciebie też tak wieje ?

Aha dzięki!
Wieje okropnie, chcę dzisiaj Kiku posadzić, co wiąże się z wysadzeniem kilku innych roślin, więc czeka mnie tetris Jak zawsze.
Wzgórze chaosu 09:45, 23 kwi 2019

Do góry
Magnoliowy raport ze Wzgórza chaosu
Aleksandina mocno zmrożona w górnych partiach. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć przed przymrozkiem. W tym roku czeka ją mocne cięcie, ponieważ w zeszłym tego nie zrobiłam i widzę, że słabiej kwitnie. Traci też swój kulisty kształt a chcę by była gęsta na dole i zasłaniała nieco ulicę.

Magnolia gwiaździsta zawsze kwitła wcześniej niż Aleksandrina, a w tym roku odwrotnie. Kwiatów ma bardzo mało a i przyrost minimalny. Trzeba popracować nad poprawą gleby. Nie wiem co to za porosty wyrosły na jej gałązkach? Pożyteczne czy nie?

I moja ostatnia, 4-letnia Susan przesadzona dwa lata temu w to miejsce co gwiaździsta zupełnie przestała rosnąć. Myślę, że nie jest to wina stanowiska a gleby, która w tym miejscu jest tragiczna. Czeka mnie przewożenie kompostu, może sytuacja się poprawi Na razie cieszę się kilkoma pąkami I pięknym klonem któremu z kolei wszystko pasuje i rośnie jak szalony
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:40, 23 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)
Wiolu witam poświąteczne, przybiegłam na pokaz kwitnienia Kiku. Jest niesamowita! Tak się cieszę z mojej, że teraz gdzie nie widzę Kiku to się zachwycam.
Czy jakoś specjalnie ja palikowałaś, czy klasycznie?
Magnolia również zachwyca.

Witaj
Kiku to prawda piękna ,no i magnolia
Moja jest opalikowana 1 palikiem bambusowym....a teraz to myślę,że jej już niepotrzebny ,bo ma bardzo gruby pień
Drzewka pięknie dziękują

Ps.u Ciebie też tak wieje ?
U mnie masakra...
Moja działka na Dębowym Lesie 09:34, 23 kwi 2019

Do góry
vita napisał(a)
Kiepsko się ta wiosna u nas rozkręca, dzień z wyższą temperatura i pięć z wiatrem i zimnem. Na ostatnim zdjęciu to 'Susan'? Właśnie czytałam o trzech sztukach u Miłki Ile lat ma twoja?

Sporo takich zimnych i wietrznych dni było.I sucho.
ale ten tydzień zapowiadają z ładną pogoda.Wszystko nam się rozwinie.

Na ostatnim zdjęciu to magnolia Ann.
Ona dopiero się rozkręca.Ale ona zawsze tak trochę później kwitnie .Koniec kwietnia, początek maja.Jest taka krzaczkowata.
Moja mam już z 5, 6 lat.Coś koło tego .

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:14, 23 kwi 2019

Do góry
Wiolu witam poświąteczne, przybiegłam na pokaz kwitnienia Kiku. Jest niesamowita! Tak się cieszę z mojej, że teraz gdzie nie widzę Kiku to się zachwycam.
Czy jakoś specjalnie ja palikowałaś, czy klasycznie?
Magnolia również zachwyca.
Rododendronowy ogród II. 08:15, 23 kwi 2019

Do góry
Ach te Twoje groszki, piękne tak jak i psi ząb no i magnolia, przycinalas ja kiedys bo taka gęsta? Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies