Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 21:53, 27 kwi 2019

jolanka napisał(a)
Iwonko, spać nie będę mogła. Prze, prze, przepięknie, bajkowo i jeszcze na dokładkę tak niesamowicie zadbane.
Tulipany robią ogromne wrażenie. Na żywo zupełnie inaczej niż na zdjęciach. Można położyć się na trawniku i podziwiać, odpoczywać, chłonąć zapachy.
Bardzo dziękuje za dzisiejsze wrażenia. Ze szkółek także. EM wytargać klona ze słowami: no, no piękny.... a dlaczego w takiej dziwnej doniczce? Nic mu nie będzie?
Zdjęcia wkleję jutro
Joluś bardzo się cieszę, że tym razem się udało spotkać. W imieniu zieleńca bardzo ci dziękuję i się rumienię.
Klonik niech dobrze rośnie
inka74 21:58, 27 kwi 2019

Zana napisał(a)
Iwonka, dzięęęęki wielkie za wspaniałe spotkanie, pełne wrażeń. Oczywiście jak zawsze czasu za mało, można by tak siedzieć i gadać cały dzień. Dla mnie dodatkowo owocne zakupowo, zostajesz matką chrzestną magnolii, cisków i klonika. Zakupy zatargałam, posadziłam dwa cisy i klona, a dodatkowo trzy doniczki z ubiegłorocznych zadołowanych. Na resztę czasu zabrakło i ziemi muszę dokupić.

Ogród... no po prostu nie mam słów, dopieszczone w każdym kąciku. Zmieniło się bardzo od mojej ostatniej wizyty, jest po prostu pięknie.
Spotkanie było pod hasłem "tulipany u Iwonki", więc fotki głównie tulipanowe (wklejam jak leci):
Aniu, cieszę się ze spotkania i że udało ci się zakupić poszukiwane roślinki. Wszystkie piękne. Klonik cudny a magnolia... gdybym miała więcej miejsca. Twoje zdjęcia - bajka. Ja tak nie potrafię. Będzie niezapomniana pamiątka
inka74 22:03, 27 kwi 2019

frezja napisał(a)
Zatulipanowana następna cudownie..
lubię taką wiosnę. Póki starczy mi sił i funduszy to będę sadziła tulipany i inne cebulkowe
inka74 22:06, 27 kwi 2019

tulucy napisał(a)
No i dlatego ja nie robię zdjęć

Odpokutowałam te moje zakupy - 20 płoci oprawiłam i nawet usmażyłam. Sąsiad nam podrzucił po wyprawie na ryby. I lina jednego.
trochę pracy miałaś. Nie tylko przyjemnościami człowiek żyje. Ja musiałam poprasować
tulucy 22:08, 27 kwi 2019

Jakby nie było tych ryb, to też bym prasowała, nawet Kasi mówiłam po drodze, że się z żelazkiem dziś polubię
inka74 22:08, 27 kwi 2019

Kasya napisał(a)
Oj tak tak, nic dodać nic ująć
Również dziekuje za miłe przedpołudnie
Kasiu cieszę się, że udało wam się z Gosią dojechać. Jestem ciekawa, gdzie bzy zostaną posadzone
inka74 22:11, 27 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)

Choć nierozwinięte, to cudnie rokujące
Te są z serii późne pełne
inka74 22:18, 27 kwi 2019

sarenka napisał(a)

Piękne są. Te z pierwszego zdjęcia jak się nazywają?
Nie mam takich ilości jak Iwona, ale codziennie patrzę na te swoje tulipany i bardzo się cieszę,że je posadziłam i że w przyszłym roku będzie ich więcej
te pierwsze to Mystic van Ejk. Ja zaczynałam przygodę z tulipanami od zaledwie setki... teraz jest trochę więcej
inka74 22:22, 27 kwi 2019

kwartet napisał(a)
Rozplenica Lady U podejrzewam ,czyli wielgaś
to muszę jej domek znaleźć. Sąsiadka bardzo się ucieszy ona jest na etapie zakładania ogrodu
wiklasia 00:43, 28 kwi 2019

Jejku, jakie to wszystko dopieszczone !!!