Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Gosi 23:59, 07 gru 2023

Do góry
Margo2 napisał(a)

Kamienna ścieżka obsadzona z obu stron roślinami wygląda niesłychanie malowniczo, a jak przyjemnie w tym czasie oglądać kolory, tak tęsknię za zielenią...
Ogródek Gosi 23:37, 07 gru 2023

Do góry
Ogródek Gosi 23:36, 07 gru 2023

Do góry
Ogródek Gosi 23:31, 07 gru 2023

Do góry
Pora na kolejne zdjęcia

Magary Dramaty z Rabaty 21:40, 07 gru 2023

Do góry
Magara napisał(a)
I spacer zaliczony

Normalnie musiałam zacytować wszystkie. Cudne ujęcia. Przynajmniej trzy z nich na fototapetę
Grzędowanie u Ciebie.....no proszę jak się role odwracają
Magary Dramaty z Rabaty 20:52, 07 gru 2023

Do góry
Magara napisał(a)
I spacer zaliczony

Magaro! Fotografie jak obrazy! Piękne! Tak to ja lubię zimą pospacerować...wirtualnie
Magary Dramaty z Rabaty 17:01, 07 gru 2023

Do góry
Magara napisał(a)
I spacer zaliczony

Obiektyw aparatu też chyba został idealnie wyczyszczony. Zdjęcie- brzytwa. Idealne!
Podziwiam Twoją determinację w ogarnięciu kociego problemu.

Polecajki serialowe były z tzw. średniej półki.

Mój serialowy top zawiera Breaking Bad, Better Call Saul, Rodzinę Soprano, Peaky Blinders, Opowieści podręcznej, Babylon- Berlin, Most nad Sundem, Kompanię braci, Ozark, Lilyhammer, The Crown, a z polskich Watahę, Szadź, Klangor i serię Kruk.
W moim małym ogródeczku II 16:30, 07 gru 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotko też jestem przeziębiona ledwo się turlam, ale co tam samo przyszło samo wyjdzie że mnie. Piję herbatę z cynamonem goździkami i imbirem mieszam i wypijam.

Teraz u nas pada śnieg temp ok "0".

Kozibroda miałam jednego (zachwycałam się nim na moim awatara) za rok już miałam wszędzie on taki jak mlecz.
Leczę się podobnie, dodaję jeszcze miód i inhalacje.
Pogoda u nas taka sama, staram się wyzdrowieć, bo w przyszłym tygodniu mam badania w klinice na które czekałam prawie rok.
Co do kozibroda to wszystko się zgadza, sieje się gdzie mu pasuje.

W moim małym ogródeczku II 16:19, 07 gru 2023

Do góry
mirkaka napisał(a)
Po Twoich zdjęciach widać że się rozwijasz Są wspaniałe
Co robisz z tymi licznymi bukietami, kompozycjami, wiankami? Jak długo się nimi cieszysz, a co potem z nimi się dzieje?
Moje dekoracje zwykle są z naturalnych elementów, są dopóki cieszą oczy, a później lądują w piecu lub na kompostowniku. Mam też od kilku lat kule, które wylepiłam szyszkami z modrzewia, te trzymam cały czas mniej, lub bardziej widoczne. Róże z liści wyniosłam do budynku gospodarczego, ale czy ja je jeszcze kiedyś użyję? wątpię.

W moim małym ogródeczku II 16:09, 07 gru 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)

Z technicznego punktu widzenia podziwiam, że Ty i Twój aparat radzicie sobie z wysokim ISO podczas wykonywania zdjęć w ciemności. Na fotkach nie widać szumów. Brawo
Muszelko nie znalazłam innego zdjęcia poglądowego, które wygląda jak zrobione nocą. One są robione w dzień i to przy dobrym świetle. Te ładne zdjęcia to ustawki takie tylko na chwilę. Na insta w @kobiecafotoszkoła dostajemy dużo wskazówek jak zrobić zdjęcie. Mamy też #fotowtorek z tematem do którego mamy się przyłożyć i takie zdjęcia zwykle robię na fotowtorki.

Te zdjęcia zostały zrobione na stole w pobliżu okna. Rozłożyłam czarny kocyk na stół, a w plecy dałam czarny brystol. Jeżeli nie uzyskuję odpowiedniego efektu, nakrywam brysyolem z góry. Wykańczam w programie Lightroom.

W moim małym ogródeczku II 15:46, 07 gru 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
Różyczki z miłorzębu cudne Dorotko cały czas jestem pod wrażeniem ilości pomysłów, jakie masz na te wszystkie dekoracje Za każdym razem coś nowego i pięknego Mogłabyś stworzyć jakiś album, poradnik z pomysłami na dekoracje tak sobie pomyślałam
Cieszę się, że się podoba to co ja robię. Ktoś, kto mnie obserwuje zawsze może u mnie znaleźć jakąś inspirację. Może też zawsze dopytać o niejasne sprawy. Takich poradników w internecie jest bardzo dużo, żeby coś takiego stworzyć potrzeba dużo czasu i umiejętności. Ja nie mam na to sił, segregacja moich zdjęć mnie przerasta.

Ogród Muszelki 11:09, 07 gru 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Lato, jesień, zima (szkoda, że nie mogę znaleźć wiosennej fotki). Zima moim faworytem.

Jeżeli miałabym wybierać fotografię, to podobają mi się na równi, ale gdybym miała wybierać za której furtkę chciałabym wejść chętniej, to napewno tą z dwóch pierwszych fotografii : D Zimę wolę na obrazkach i przez okno, ewentualnie kontakt bezpośredni przez chwilę

Ps. Muszelko mogę prosić o link do drukarni puzzli?(...idę od Dareckiej)
Ogród z koniczynką 10:16, 07 gru 2023

Do góry
Widzę, ze też serwujesz lody, lody dla ochłody z tym, że u Ciebie piętrowe

Rumianka napisał(a)

Ostatnia fotka - to profil dziewczyny z długimi włosami...czyż nie?

No nie wiem kto tam u Was na tych dachach siedzi, to ręka, to głowa

Magary Dramaty z Rabaty 10:11, 07 gru 2023

Do góry
Magara napisał(a)
I spacer zaliczony

Ale pięknie, jaka to rzeczka i jezioro? Podobne tereny do moich
Ogród z koniczynką 09:59, 07 gru 2023

Do góry
Soplicowo...

Ostatnia fotka - to profil dziewczyny z długimi włosami...czyż nie?
Magary Dramaty z Rabaty 23:47, 06 gru 2023

Do góry
I spacer zaliczony

Zielony Chram 17:30, 06 gru 2023

Do góry
Urszulo, tak, zdążą wydrukować. Przed chwilą zaprojektowałam fotopuzzle (kolaż z 4 fotografii), dla córki koleżanki z pracy.

Podczas zamówienia podali, że kurier przywiezie produkt 12-13 grudnia. Drukują w Niemczech. Gwarancja wynosi 15 lat! Naprawdę są fantastycznej jakości.
Ilość elementow do wyboru: 48, 100, 200, 500, 1000, 2000.
Najmniejsze wymiary: 48cm x 36cm, największe: 90cm x 67cm.

Niżej zrzuty z ekranu z projektu, który dzisiaj wykonałam (fotopuzzli i pudełka). Puzzle będą 1000 elem. Zdjecia potem usunę.

Jeśli chcesz wyślę link drukarni na priv.
Ogród Muszelki 13:52, 06 gru 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Moje zapłocie.
Te zdjęcia dzieli czas niespełna dwóch tygodni. Zdecydowanie opowiadam się za wersją biało-niebieską

No ja zdecydowanie opowiadam się za wersją jesienną
Ogród Magdy 09:09, 06 gru 2023

Do góry
Magda555 napisał(a)
Dzień dobry,

Przedstawiam swój ogródek. Mam pytanie może ktoś doradzi co można tu zmienić ulepszyć? Co sądzicie?

Magda witam się w Twoim wątku Te roślinki przy ścianie domu odsunełabym je od ściany bo są za blisko posadzone, minimum 1m od ściany, niewiem jak to się ma do reszty ale tą ścieżke z kostki zlikwidowałabym wraz zbiałymi kamyczkami i posadziłabym roślinki, ewentualnie tak jak Ela wspomniała wyprostowałabym tą ścieżke i dałabym ją przy samej ścianie domu a jałowca bym mocno przycieła po bokach.
Ptasi gaj 00:23, 06 gru 2023

Do góry
Widzisz Danusiu dobrze żeśmy ściągnęli bo teraz mróz pod 10.

U was na biegunie ciepła ten mróz też nie normalny.
Muszę przedzwonić do Irenki jak ona ten mróz i śnieg przeżywa.
We Wrocławiu to nie do pomyślenia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies