Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 10:29, 15 kwi 2024

Lime Monster od Aprilka, zakochalam sie w nich

Myslalam ze wschodza kirengeszomy a to tarczownice, kirengeszomy wciaz cicho ale licze ciagle ze rusza, maja idealna miejscowe

A to żurawka od Ani Żulawianki, w zeszlym roku porozdzielałam na male kępki, pieknie sie wziely i rosna. Lubie te limonkowe żurawki i akcenty na rabatach

TAR 10:33, 15 kwi 2024

Narsilia napisał(a)
Przepiękne ujęcia dosyć że piękne rośliny, kwiaty ,liście to naprawdę świetnie je fotografujesz wręcz profesjonalnie czy to też pasją/hobby.?

lubie sobie popstrykac ale to amatorka raczej, hobby troche, moglabym tylko kaski na sprzecior wlasciwy nie ma az tyle
April 10:35, 15 kwi 2024

TAR napisał(a)

Witaj w klubie styranych. Ja też dałam czadu, tak że dziś ledwo żyję.
U mnie Lilafee już kwitnie na całego.

Co to za białe kwiatki? Liść jak ułudka, chyba że kwiaty tak się zwinęły. Chyba jednak ułudka
A znasz odmianę tego epimedium?
TAR 10:36, 15 kwi 2024

Ułudka tylko biala

Epimedium Asiatic Hybrid

Lilafee chyba mam pod druga brzoza a tam cien, jeszcze w blokach startowych, chyba je przesadze, tam sa zagluszane przez trawska.
TAR 10:39, 15 kwi 2024

Jola kupilam sobie fajne dzwonki. Dzwonek kremowy Loddon Anna i Senior, wygladaja na geste i dosc wysokie, mam nadzieje ze beda sie sialy, to sie na pewno podziele, bo Ty chyba lubisz dzwonki?
April 10:45, 15 kwi 2024

Miałam dzwonek kremowy Loddon Anna ale chyba miał u mnie za sucho bo po dwóch sezonach wypadł. A bardzo ładny, u mnie miał jakieś 60-70cm. Tego Senior nie znam.
TAR 10:51, 15 kwi 2024

Senior bardziej we fiolet wpada, chce je posadzic na takie srednio mokrej glebie, powinny rosnac. Ten dzwonek plożacy na bagiennej sobie radzi doskonale. Ale w tamtym miejscu nie ma zastoin wody wiec mu dobrze.
UrsaMaior 11:02, 15 kwi 2024

Ha, Annę też mam, muszę sprawdzić czy żyje. Poprzednią ślimaki zeżarły:/
TAR 11:02, 15 kwi 2024

Wiecie co? Dzis sie ciesze, ze jednak ta wiosna przyszla troche pozniej do mojego ogrodu, mam czas by sie ponapawac a nie wszystko szybko, szybko i przez chwile. Ja jestem na etapie uludek, fiołkow i brunner, gdzie u innych lilaki juz kwitna.
TAR 11:04, 15 kwi 2024

UrsaMaior napisał(a)
Ha, Annę też mam, muszę sprawdzić czy żyje. Poprzednią ślimaki zeżarły:/

Wez, z tymi slimorami, juz ich pelno, wczoraj takiego czarnego spotkalam na trawniku, ze 20 cm mial, ohyda.
Chociaz czytalam, ze nie wszystkie sa inwazyjne. Na pewno te brazowe ohydy żreją, nie wiem jak czarne.
Slimaki w miseczce po kokosie podsuwam kosom i kowalikom, one bardzo chetnie korzystaja