Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:45, 27 sty 2017

Do góry
tu też kopce

suche badylki

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:43, 27 sty 2017

Do góry
Trzy fazy rozwoju makówek i dwa gotowe elementy. Na tyle obliczyłam zawartość gumosilu. Są umieszczone w prowizorycznie wykonanych pudełeczkach. Ważne, aby po bokach i nad elementem był przynajmniej centymetr odległości.

Gotowe! Jutro obejrzę formy do gipsowych odlewów. Gumosil potrzebuje doby.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:40, 27 sty 2017

Do góry
Uwielbiam takie słoneczne dni

liatra jeszcze w pałkach, penstemony zimą też ciekawe

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:34, 27 sty 2017

Do góry
Mówiłam , że wrócę to i wracam do fotek przed mrozowychtroszkę kolorków i zimowej zieleni

kret widać, że dalej ryje tym razem pod serbami
to nasza pchełka co przyniesiona była wielkości kilku igiełek w kupce Pięknie podrosła
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:28, 27 sty 2017

Do góry
Mira pytała jakiś czas temu jak poradzić sobie z tęsknotą za wiosną? Właśnie! Gdzie jest Mira?
Też tęsknię, obchód ogrodu nic nie przyniósł, wszystko śpi. Pszczółka kupiła ciemierniki, objechałam wszystkie możliwe miejsca, gdzie pojawiały się u nas, nic! To może robótki?

W Jula kupiłam na wyprzedaży skrzynie (za dużo powiedziane, skrzyneczki raczej, 4 sztuki różnych rozmiarów) deski świerkowe, wygodnie łączone, tanizna, więc nie mam pretensji.
Na zielnik, lub na okrywę worków z pomidorami w sam raz. Trzeba to teraz zabezpieczyć. Kupiłam impregnaty w kolorach: naturalnym, szarym i czerwieni makowej. Czerwień zachwyciła mnie, chociaż nie jestem przekonana czy jest to dobry kolor na skrzynie. Zastanawiam się.

Buszuję też w piwnicy. Sporo tam nagromadziłam, pod hasłem: może się przydać. Podziwiam wszystkich, którzy potrafią utrzymać idealny porządek w przechowalniach. Czego ja nie znalazłam, a szukałam kiedyś!
Szelak, mikstion, lejki do wosku (z Ukrainy ściągane, rozpaczliwie szukane przez kilka lat z rzędu!), klucze, mozaiki zaczęte, druty, silikon do odlewów, gotowe elementy do odlania.

Co najpierw?

Makówki, właśnie Mira takie pokazała w relacji z ogrodowych wyjazdów.
Zrobiłam formy z plasteliny. Mam też kupioną glinę, ale co to za glina?
Ciągnie się za palcami jak nie wyrobione ciasto. Nie bardzo wierzę, że zamysł doprowadzę do końca, może jednak tak?

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:56, 27 sty 2017

Do góry
Na słonecznik złoty, wielki
Przyfrunęły dwa wróbelki
Wyskubały ziarnka wszystkie
I wytarły dziobki listkiem
Słoneczniku, miły panie
Dziękujemy za śniadanie.
Jesteś hojny jak król z bajki
W blasku złotej swej korony,
Tylko szkoda, że ziarenek
Nie masz także z drugiej strony.
H Behlerowa

Mysle, ze jeszcze wszystkich nie wyskubaly, musze jutro tam zagladnac

Dzs widzialam, ze iryski juz kielki wytawily
W cieniu - zacieniona 17:09, 27 sty 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ależ piękna zima na zacienionej! Skimia cudna, a Rh ma bardzo dużo pąków! Dosłownie na każdym pędzie! Gratulacje!

Czy już jesteś przygotowana do wysiewów?
Haniu...miło Cię widzieć.W tym roku znacznie uszczuplę wysiewy...Zacieniona nie jest z gumy...

W cieniu - zacieniona 17:03, 27 sty 2017

Do góry
W cieniu - zacieniona 17:02, 27 sty 2017

Do góry
Różanecznik Baden Baden.
Anna i Ogród 16:54, 27 sty 2017

Do góry
Kupiłam tą książkę. Teraz siedzę i studiuję ją

Ogródek Iwony II 16:40, 27 sty 2017
Do góry
Milka napisał(a)
ciut mniejsze
odp na pw

U Irenki dobra ziemia ..urodzajna ...na mojej glinie te trawy rosna wolno ...bardzo wolno nawet ...ale dokupiłam z przekory kolejne i jeszcze dokupie ...bo zauwazyłam ze jak maja wiecej wilgoci to sie lepiej sprawuja
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 16:32, 27 sty 2017

Do góry
Dziękuję , ja mam raczej tak jak w Twoim podpisie, ale czasem mnie lenistwo zwyczajne lub zniechęcenie dopada.

Drugie z dzisiejszej sesji:
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:32, 27 sty 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Powiem Ci, że ten miesiąc intensywnej zimy w zupełności mi wystarczy ... też zaczynam już tęsknić za wiosną!!! Do takich widoków))))))

Jejku... jakie cudne w duchu sobie powtarzam... oby do wiosny... oby do wiosny
W cieniu - zacieniona 16:32, 27 sty 2017

Do góry
Ukorzeniona latem sadzonka skimmii...
Księżycowy... 16:31, 27 sty 2017

Do góry
Wkleję zdjęcia Danusi z wątku Spotkanie u Szmitów...

Klon strzępiastokory - Acer griseum

W cieniu - zacieniona 16:30, 27 sty 2017

Do góry
Widok z okna.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:27, 27 sty 2017
Do góry
bóle kolana to chyba zmora naszych czasów

kiedys obowiązkowo w zestawie wyjazdowym na narty miałam taka maść
http://iapteka.pl/product-pol-1308-Ortholan-zel-do-masazu-50ml.html

dość skuteczna na bóle....ale od kilku lat regularnie pijam zielone koktajle na bazie szpinaku i jazrmużu ....lub soki głownie szpinak+marchew ...działaja cuda ...bóle ustępują. polecam

dodatkowo nalezy wyrobic sobie nawyk ...i rozciagać miesnie uda ...proste cwiczenie wykonywane codziennie regularnie daje bardzo dobre rezultaty

dodatkowa dla zaawansowanych taki filmik ...polecam jednak posłuchać co ten człowiek mowi ...bo ćwiczeń takich to ja nie robię...choć myślę nad zakupem takiego wałka.
https://www.youtube.com/watch?v=exPmL4UOMz4&t=147s

Księżycowy... 16:24, 27 sty 2017

Do góry

Coś mi się zdaje, że drzewo A. zostało wybrane. EM widząc moje planowanie, chodzi po domu i ciągle gada, że jego marzeniem jest klon strzępiastokory. Obejrzałam kilka zdjęć (widziałam je też w formie wielopniowej), poczytałam i myślę, że już wiem jaki prezent zrobię mojemu kochanemu Mężusiowi na urodziny we wrześniu. Tylko cicho sza...
Niech tylko wyrobi się z pracą z tym kawałkiem ziemi, będę musiała tego koniecznie dopilnować. No a teraz będę musiała się z nim trochę podroczyć i wymyślać inne gatunki.
Ktoś ma u siebie tego klona?
Ogródek Iwony II 16:12, 27 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zacznę od tych, co przetrwały u mnie zimę:
Trzcinnik 'Karl Foerster'
szybko startuje, nie kaprysi, w tym roku zaatakowały go mszyce, co mnie zdziwiło, ale oprysk zahamował chęć opanowania go przez te małe zołzy:

Iwonko czy on u Ciebie też w lipcu wygląda jakby zbliżała się jesień (u mnie pióropusze w kolorze słomy wyglądają jak suche)?
Pogubiłam się po drodze... 16:06, 27 sty 2017

Do góry
mimo śniegu i mrozu ciepłe zdjęcia na weekend zostawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies