Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anbu 11:22, 03 mar 2017

Dziewczyny ale ja będę pryskać RT wg zaleceń i rad Mazana. Tylko Wiąza promanalem i czymś tam jeszcze, bo był chory

Aniu ja jeszcze nie pryskałam, na razie sprzątam, tnę, wycinam, zamiatam i skaczę po drabinach
Liczę, że może w przyszłym tygodniu zacznę opryski
Dziś zaraz pędzę ciachać choiny i cisy - troszkę tego ciachania ma na szczęście bardzo to lubię
Weekend zapowiadają ciepły więc mam zamiar spędzić dzień w ogródku i na maksa go wykorzystać

Obcinacie już swoje miskanty? Moje są młode, mam je od zeszłego lata i nie wiem czy już je ciachnąć :/
natka098 11:26, 03 mar 2017

To już u Was jest 5-6 stopni? To ja sobie jeszcze poczekam z opryskami bo u mnie maks 2 stopnie. Ale OW już można działać? Bo juz pierwszy oprysk zrobilam w cieply dzien.
anbu 11:29, 03 mar 2017

Natko u nas to powyżej 10 już jest. Ale w przyszłym tygodniu ma być ochłodzenie
No, w marcu jak w garncu
AniMa 11:51, 03 mar 2017

U nas z rana 4-6, po południu 8-10...
Dobrze, że przypomniałaś o cięciu choinek - serby muszę wyrównać
natka098 11:51, 03 mar 2017

Nie dopisalam ze w nocy. Bo w dzień to i u mnie ponad 10 nawet jednego fnia 15bylo.
alis 13:18, 03 mar 2017

anbu napisał(a)
Dziewczyny a

Obcinacie już swoje miskanty? Moje są młode, mam je od zeszłego lata i nie wiem czy już je ciachnąć :/

Anulka, o to samo pytałam w wątku Mirelki ,,Ogród Mirelli" na str 1388, bo jakoś mnie zaniepokoiło, że wszyscy coś robią w ogrodzie a ja ciągle nic.
Przeczytaj co mi odpowiedziano Nie spiesz się
Rosa 13:42, 03 mar 2017

anbu napisał(a)

ciecie tylko porzadkowe czyli wysoko i to co polamane. Za wczesnie jeszcze na ciecie wlasciwe.
anbu 13:44, 03 mar 2017

Dzięki Ali, dzięki Ewa w takim razie nawet ich nie tykam
Mira104 15:57, 03 mar 2017

Ania ja patrzyłam na prognozę długoterminowa i tak od 3 - 8 temp 9,13,15,8 C
od 7 marca już chłodniej, a w nocy przymrozki, od 10 - 17 marca opady deszczu i deszczu ze śniegiem. Nie wiem, czy w przyszłym tygodniu trafisz z temp. powyżej 12 C
Ja moje miskanty przycięłam, bo mi śmieciły, w poniedziałek nałożę na nie doniczki, żeby nie zmarzły.
anbu 18:23, 03 mar 2017

Mira ja nie wierzę w prognozy długoterminowe Wiarygodne prognozy to takie na 3-4 dni a potem to wróżenie z fusów

Ja będę pryskać RT tak jak pisałam a promanalem tylko Wiąza gdy pąki zaczną pękać, potem mospilanem i czymś tam jeszcze. Na moją logikę nie zaczną pękać gdy będzie zimno, ale ja się nie znam
Amanogawy też w okresie białego pąka miedzianem najpierw.

Wszystko inne RT.

Po drugie zawsze trzeba mieć plan B gdy nie da się zrealizować planu A Specjalnie się nie spinam, wrzucam na luz i dobrze mi z tymi moimi aktualnymi pracami ogrodowymi Będzie dobrze

O doniczkach na miskanty nie wiedziałam, że tak można

Byłam dziś w ogrodniczym i kupiłam se wiadra na gnojówkę i patyki do hortek. Szalonego ogrodnika nawet takie zakupasy cieszą hi hi

Zaczęłam też dziś ciachać choiny, gałązka po gałązce - jest zabawa, powiem Wam