Jakżeż mi Jacku przykro z tego powodu.
Na szczęście ja nic nikomu na forum nie muszę udowadniać, ani zabiegać o czyjekolwiek względy.
To ode mnie.
Dla Ciebie.
Na pamiątkę.
To prawda Rumianko
Niektóre rośliny już stoją w blokach startowych
Hortensja pnąca i irys Pumilo
Dzwonki Poszarskiego i jakieś cebulowe
Zaczęłam wiosenne porządki, bo przy nasadzeniach naturalistycznych sporo jest pracy, a sił niestety nie przybywa. Liliowce i irysy syberyjskie zaczęły wypuszczać nowe kiełki. Nadeszła pora, aby usunąć zeszłoroczne liście.
Podokienne lewa i prawa
to jest ziemia rodzima, dosłownie 10 metrów obok rośnie na takiej samej zboże. Ktoś powiedział, że jest to ziemia I klasy - nie wiem bo nie znam się na tym. Byłem obok w szkółce ogrodniczej i powiedzieli, że u mnie ziemia powinna być podobna co u nich czyli dobra np. pod krzewy. Teraz jak jest bardzo ciepło to jest sucha i twarda jak pieprz podczas próby przekowpywania kruszy się na twarde kawałki jak na zdjęciu, patrząc na nią nie wiem jak trawa się w niej zakorzeni.
Czy powinienem się martwić, że trawa na niej nie wyrośnie?
Może po przekopaniu, zroszeniu i ubiciu nabierze odpowiedniej formy pod wysiew?
fotka z dnia dzisiejszego:
Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy ryzykować i siać, pieniędzy też za bardzo nie mam aby zwozić nową ziemię...
Myślisz,że tego trawnika jeszcze za dużo? Dla mnie to te rabaty już są wielkie. Myślę jakby je podzielic,może ścieżkami np tak
Podobają mi się takie podziały i rabaty przy ścieżkach
Witaj w moich progach.
Tak lubię kamienie.I naprawdę w moim ogrodzie jest ich już duzo.
I to z rożnych stron Polski i nawet jakieś z Europy tez są
A funkie,,, to oja pierwsza miłość i nie zakończona.Bo ciągle jakaś jeszcze dokupię.
Chociaz już nie mam na nie miejsca.
A to jedna z ulubienic.
Róża Rosomane Janon
Następna część ogrodu to skarpa wokół domu , nie mam dobrych zdjęć ,ale jakiś pogląd wizualny jest: głównie są liliowce tworząc wstążkę wijąca się , irga ,kosodrzewiny, rododendrony, berberysy i iglaki,
agro musiała być ze względu na obsuwanie się ziemi
a u mnie grubo śniegu jak widać.I denerwujące, bo na chodnikach też, i ślisko.
Pod śniegiem poprzednie zlodowacenia i ciężko chodzi w takich warunkach , zwłaszcza rano do pracy trzeba szybko .
Ja lubię rożne kolory i w różyczkach tez.
ale jak róże lubisz to proszę
Dziękuje i też cieplutko pozdrawiam
Witajcie śliczne zwierzaczki wszyscy posiadacie pamiętacie na str 67 chwaliłam się naszymi pupilkami chciałabym pokazać znów co u nich słychać a więc urosły trochę czasu minęło i zaszły miany także i przykre nie ma z nami Pusia niestety odszedł postrzelony z wiatrówki przez hodowców gołębi ...cierpieliśmy bardzo zwłaszcza najmłodsza nasza pociecha trzeba było szybko działać i udało się nie był to malutki kotek bo miał parę miesięcy z licznego miotu i wiadomo ...ale to nic wzięliśmy sie za niego i spodobało mu się u nas ,patyczaki rozdaliśmy więc cieszą inne dzieci i jeżyk Fredek fukał pod wiatą zobaczymy czy wyjdzie wiosną na zwiady no i pewności nie ma że to na pewno Fredek ...
nasze pupilki pierwsza - Fionka obrońca rodziny i nadzorca Rancza Edy