Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowa szkarada Kasi 11:58, 21 sty 2014

Do góry
Puk.puk, wpadam a tu cisza Odezwij się Kasiu.
Pelargonie 11:56, 21 sty 2014

Do góry
Potwierdzam - nie ruszaj ich, nie przesadzaj, a najwyżej odwróć żeby się wyprostowały.
Tojeść rozesłana (Lysimachia nummularia) 11:50, 21 sty 2014

Do góry
Nie ma szans, tojeść rozesłana się nie pnie, nie ma łodyg zdrewniałych a delikatne.

Do tego celu idealna będzie trzmielina Fortunego w odmianach
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 11:47, 21 sty 2014

Do góry
A, to co innego
Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 11:13, 21 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie sadź różaneczników w trawniku na wysepkach, one lubią rosnąć w grupach, ale nie jako solitery w trawniku.

Nie sadź dużej ilości punkcików po całym ogrodzie. Uspokój te rabaty, linię poprowadź jakoś spójnie.

Nie syp białych kamyczków, one się nadają do akwarium nie do ogrodu, "biją po oczach" i wprowadzają moim zdaniem niewłaściwe emocje. Rosliny powinny być gwiazdami tutaj, nie kamyczki, zbyt duży kontrast jest

Różaneczniki poprzesadzam wiosną chciałabym jeszcze mieć azalie posadzę je pod thujami
A co do białych kamyczków... mój mąż sobie takie wymyślił ,aby współgrały z białą kostką w chodniku, jak ja mam mu to z głowy wybić! Może polecicie coś ,co równie fajnie będzie wyglądało i mojego męża przekonało -ale mi się rymło he..he..he..
Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 11:04, 21 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pierwsza rzecz - nie kupujemy w zimie bo one już mogą być przemarznięte, z jakiego rejonu Polski przyszły?
Druga rzecz w garażu i w doniczkach? 400 szt jak chcesz to pomieścić? W garażu będą rosły, bo będzie na plusie a listki będą bardzo jasne i delikatniutkie.

Znajdź zaciszne miejsce w ogrodzie, pokop rowy i zadołuj ziemią korzenie do wiosny, okryj dodatkowo stroiszem i zasypuj śniegiem jak popada.

Może nie będą przemarznięte , przyjdą dzisiaj z okolic Wrocławia z tego co wiem nie było tam jeszcze przymrozków tak jak i u nas ,jestem dobrej myśli...muszę być! Garaż mam Danusiu bardzo pojemny wszystkie thuje w tamtym roku też w nim czekały do wiosny Zrobię tak jak piszesz bardzo Ci dziękuje za radę ,może nie umarzną
Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 10:55, 21 sty 2014

Do góry
Nie sadź różaneczników w trawniku na wysepkach, one lubią rosnąć w grupach, ale nie jako solitery w trawniku.

Nie sadź dużej ilości punkcików po całym ogrodzie. Uspokój te rabaty, linię poprowadź jakoś spójnie.

Nie syp białych kamyczków, one się nadają do akwarium nie do ogrodu, "biją po oczach" i wprowadzają moim zdaniem niewłaściwe emocje. Rosliny powinny być gwiazdami tutaj, nie kamyczki, zbyt duży kontrast jest
Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 10:52, 21 sty 2014

Do góry
Pierwsza rzecz - nie kupujemy w zimie bo one już mogą być przemarznięte, z jakiego rejonu Polski przyszły?
Druga rzecz w garażu i w doniczkach? 400 szt jak chcesz to pomieścić? W garażu będą rosły, bo będzie na plusie a listki będą bardzo jasne i delikatniutkie.

Znajdź zaciszne miejsce w ogrodzie, pokop rowy i zadołuj ziemią korzenie do wiosny, okryj dodatkowo stroiszem i zasypuj śniegiem jak popada.
Ogródkowy chaos u monitki 10:47, 21 sty 2014

Do góry
Ja tak luźno rysowałam, nie zastanawiałam się nad gatunkami tylko nad kolorami.

2 Thuja Golden Tuffet
3. Miskant Variegatus
4. Carex Evergold
5. Tuja wschodnia Aurea Nana
6.Buk, ambrowiec - ok
7. Lawenda pod trzmielina.

przed lawendą można by było jeszcze coś niskiego dać. Jakąś żurawkę??
Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 10:39, 21 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bukszpan zadołować w ziemi, ale kto kupuje w zimie? Jak roślina ma się zakorzenić? Może to wszystko zmarznąć, choć nie musi
Za chwilę ściśnie mróz. Koniec wiosny widać

http://www.yr.no/sted/Polen/Lillepolen/Krak%C3%B3w/langtidsvarsel.html

Danusia ,a gdyby go do donniczek przełożyć i w piwnicy przechować do wiosny,będzie coś z tego? Nie chcę go wysadzać w tej chwili na dworze. Co sądzisz i jaka ziemia czy czymś podlewać specjalnym aby się przyjął?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:29, 21 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kwiatki z garażu poszły do kuchni (poustawiane na siłę, bo przecież miały być w donicach przed domem), szkoda by było nie patrzeć na nie, a w garażu nie mam potrzeby siedzieć

Piękne te hiacynty ,a zapach...boosski
Danusiu proszę zajrzyj do mnie potrzebuję Twojej rady odnośnie bukszpanów

Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 10:25, 21 sty 2014

Do góry
Obwódki wokół chodników? - za dużo obwódek, wystarczą jako brzeg rabat.
Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 10:22, 21 sty 2014

Do góry
Bukszpan zadołować w ziemi, ale kto kupuje w zimie? Jak roślina ma się zakorzenić? Może to wszystko zmarznąć, choć nie musi
Za chwilę ściśnie mróz. Koniec wiosny widać

http://www.yr.no/sted/Polen/Lillepolen/Krak%C3%B3w/langtidsvarsel.html
Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 10:21, 21 sty 2014

Do góry
ring napisał(a)

Wg mnie jest za kolorowo i za dużo tutaj się dzieje. Biały żwirek raczej nie polecam. Inne kamyki, szare, albo zwykłe okrągłe granitowe.

Masz taki zygzak po lewej. To trudne miejsce i chaos w nim jeszcze bardziej zwraca uwagę na tę cechę. Trzeba to wyłagodzić.

W tym przypadku lepiej zrobić plan w postaci rzutu z góry a nie zdjęcia

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:09, 21 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mroźnoooo, zimnoooo. brrr...

Ja jeszcze tej zimy śniegu u nas nie widziałam i wolałabym nie widzieć
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 10:08, 21 sty 2014

Do góry
Prostuję odnośnie siania szałwii, było u Bogdy

Selly napisał(a)

Danusia dziś pisała, że czas już na sianie szałwii błyszczącej, a że takową mam , więc dziś po południu będę siać

Może też już czas siania lobelii ?

Ja nie polecam siania tych roślin w domu. Napisałam niezupełnie tak, że należy już siać tylko tak:

Samodzielne wyprodukowanie rozsady w domu wymaga bardzo wczesnych wysiewów, nawet w styczniu, dlatego moim zdaniem najlepiej jest zakupić rozsadę na targu lub w sklepie.

Co zrobisz jak miejsca będzie za mało, albo oświetlenie za słabe? To roślina wymagająca dobrego światła. Wstrzymaj się do marca.

Wysiewasz nasiona, wymagana temp. 16-22 st. wschodzą po około 3 tygodniach. Gdy mają 2 pary liści pikujesz. i uszczykujesz wierzchołek.

Tak będzie rozsądnie. W styczniu wysiewają producenci tej rośliny na handel. wtedy w kwietniu mają już kwitnące egzemplarze

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:56, 20 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnia fotka z garażu-przechowalni

Sliczności
Życie w wiejskim ogrodzie 19:32, 20 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj, bardzo lubimy takie historie, zwłaszcza jeśli będą zilustrowane pięknymi zdjęciami. Wtedy czytelników tego wątku nie zabraknie Czekam na zdjęcia

Witaj DANUSIU! Bardzo serdecznie dziękuję za powitanie i szapo ba za stworzenie tak fantastycznego portalu społecznościowego dla ludzi z pasją Mam nadzieje że nie zawiodę oczekiwań i liczę na współpracę Pozdrawiam!
Kondziowy Ogród :) 19:26, 20 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Doktor ma fajne kurki, tylko że w ogrodzie u mamy on je maa nie w swoim
hi hi hi no tak ale ma mały ogród mitami wsadzie nie będą przeszkadzać bedą za Turkami i za trasami tutaj jak widać na tej działce maja powstać bliźniaki

I za tymi trawami bedzie ten kurnik
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:25, 20 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Robię dobrą minę do złej gry, straszne zapowiedzi

A może i tym razem im się nie uda
...ja się tego właśnie trzymam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies