Ależ nam sie rozwinęła dyskusja na temat ID
No cóż powiem tak ... dzięki ostrzeżeniu Any będę bacznie się przyglądać moim carexom i spróbuję zrobić ograniczniki z blachy ... a jak to nie zda egzaminu ... to wtedy pomyślę na co je wymienić ... na razie daję im szansę ... tym bardziej, że dostałam je z dobrego serca
Dzięki, kciuki się przydadzą bo na pewno doszły jeszcze do kompletu krzewuszki
Dopóki u mnie nie podrosną rośliny "ramowe" przy takich atrakcjach wiosennych zawsze będę miala klopoty
No popatrz, rzeczywiście niedaleko a różnica ogromna. Muszę brać poprawkę na prognozy pogodowe - zawsze jest co najmniej 1 stopień mniej.
Iwonka, rosliny na pewno nie pomarzły do końca, będą tylko cały sezon nadrabiać zaleglości
Muszę w takim razie pamiętać aby sadzić obok nich coś zasłaniającego
No właśnie, zastanawiałam się nawet jak u Ciebie? Widocznie byłaś grzeczna ostatnio
Okryłam ponownie agro + gałeziami mojego powojnika Rubensa, bo bardzo ładnie juz wystartował, miał nowe listki i...żal by mi go było gdybym nie miała kwiatów a on czuły na zimno jest...podobno..nie wiem ale tak piszą tu na forum
Ponadto codziennie zawiajmi i rano odwijam 2 peonie drzewiaste - moje cudne "gwiazdy" którymi się tu na forum wszyscy zachwycaja gdy kwitną, obie maja już wielgasne pąki i taki mróz mógłby im zaszkodzić.
Do tego opatulam w agro moje 2 magnolie : Susan pod domem i Piruette pod lasem, obie sa niewysokie to daje radę, ale co będzie jak wyrosną mocniej w gorę...za kilka lat...wtedy już nie mam szans na okrywanie, a tak póki daje rade to to robię...
5,6 godzin tylko? A ja cały czas myślałam, że to co najmniej jeden dzień musi być bez deszczu ... Polałam już previcurem gorzej wyglądające buksy ... teraz czekam na odpowiednią pogodę żeby zrobić oprysk topsinem
ja mam, uwielbiam je.
Nie wiedzialam, ze już je masz, coś musialam ominąć.
Pewnie, że nie wymieniaj, najwyżej kiedyś...bo one ladne.
Ja wlaśnie nie rozumiem też tego systemu korzeniowego Id.
Ja 2 tyg temu je dzielilam i przenosilam w inne miejsce, bo denerwowalo mnie , że one w tym miejscu się zbyt panoszą, ale u Ciebie jak będą w bandzie , moze nie będzie Cie to denerwować, zostaw i przetestuj