Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 17:47, 19 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)

Obys miała racje ale zapowiedzi nie sa dobre.

Bożenko ja wierze....i mam nadzieję..
polinka 22:40, 19 kwi 2017

Małgosiu, czytałam, że też okrywasz w ogrodzie? U nas wczoraj zapowaidali zero a było -2 ciut mi kilka roślin podmroziło i dzisiaj już biegałam z wiaderkami po ogrodach biedne te nasze roślinki.
ren133 22:51, 19 kwi 2017

Malgosiu
Co okrywasz w ogrodzie?
Bo ja niczego nie zabezpieczyłam zgapiłam się ...
Margarete 15:20, 20 kwi 2017

polinka napisał(a)
Małgosiu, czytałam, że też okrywasz w ogrodzie? U nas wczoraj zapowaidali zero a było -2 ciut mi kilka roślin podmroziło i dzisiaj już biegałam z wiaderkami po ogrodach biedne te nasze roślinki.

Wiaderka widziałam u ciebie i skomentowałam, ja dla odmiany rano i wieczorem latam z agrowłókniną i sznurkiem...
Wczoraj zagapiłam sie najpierw na TV a potem zajęłam czytaniem, byłam juz w łózku jak sobie przypomniałam o mojej magnolii Susan i co...na piżamę kurtka,szalik, buty i po północy zawijałam w agro moją Susan...

Margarete 15:25, 20 kwi 2017

ren133 napisał(a)
Malgosiu
Co okrywasz w ogrodzie?
Bo ja niczego nie zabezpieczyłam zgapiłam się ...

Okryłam ponownie agro + gałeziami mojego powojnika Rubensa, bo bardzo ładnie juz wystartował, miał nowe listki i...żal by mi go było gdybym nie miała kwiatów a on czuły na zimno jest...podobno..nie wiem ale tak piszą tu na forum
Ponadto codziennie zawiajmi i rano odwijam 2 peonie drzewiaste - moje cudne "gwiazdy" którymi się tu na forum wszyscy zachwycaja gdy kwitną, obie maja już wielgasne pąki i taki mróz mógłby im zaszkodzić.
Do tego opatulam w agro moje 2 magnolie : Susan pod domem i Piruette pod lasem, obie sa niewysokie to daje radę, ale co będzie jak wyrosną mocniej w gorę...za kilka lat...wtedy już nie mam szans na okrywanie, a tak póki daje rade to to robię...
ren133 15:49, 20 kwi 2017

Dzisiaj jeszcze zapowiadają przymrozki to może rzucę agro na klona palmowego bo takie ładne listki już pokazuje
AnnaCh 20:27, 20 kwi 2017

Ja nic nie okrywam, co ma być, to będzie
GorAna 20:35, 20 kwi 2017

Margarete napisał(a)

Wiaderka widziałam u ciebie i skomentowałam, ja dla odmiany rano i wieczorem latam z agrowłókniną i sznurkiem...
Wczoraj zagapiłam sie najpierw na TV a potem zajęłam czytaniem, byłam juz w łózku jak sobie przypomniałam o mojej magnolii Susan i co...na piżamę kurtka,szalik, buty i po północy zawijałam w agro moją Susan...

Małgosiu, czytam i myśle sobie, że do kompletu przydałaby Ci się taka latarka czołówka, jak u górnika....nasi sąsiedzi to zapewne maja z nas polewkę

Ja nie okrywam nic....niech się dzieje wola nieba...
Pozdrawiam
Margarete 21:45, 20 kwi 2017

ren133 napisał(a)
Dzisiaj jeszcze zapowiadają przymrozki to może rzucę agro na klona palmowego bo takie ładne listki już pokazuje

Przed chwilą w łódzkich wiadomościach podawali ostrzeżenie że mróz w łódzkiem dziś do minus 7 ma być.....To może warto okryć co się da.
Kasya 21:47, 20 kwi 2017

mozliwe bo chmur nie ma