Zgadza się, ale ognisko chciałabym raczej trochę dalej od żywopłotu, żeby jeszcze między placykiem a żywopłotem zmieścić byliny i drzewka, najchętniej wielopniowe sidośliwy.
A przed domem już nie poszerzę rabaty grabowo-cisowej, nie ma miejsca niestety. Cisem chcę wydzielić front od reszty ogrodu (te fioletowe kropeczki).
Chociaż... może by nie zamykać do końca... tylko do zielonej kreski, jak narysowałaś?
Wzdłuż szczałek są ciągi komunikacyjne, przez taras muszę mieć dojście do wydeptanych już ścieżek. Kreska tuż przy domu - tam będzie chodnik. Rabata z klonem ma być docelowo do samego chodnika przy domu. W ten sposób chcę wydzielić przedogródek jako odrębną, zamkniętą przestrzeń - ścianą będzie żywopłot z cisa, który posadzę za klonem. W przedogródku będą rabaty cieniste.
Kiedyś myślałam o takim układzie rabat wokół tarasu, ale nawyk podążania już udeptanymi ścieżkami ciężko nam zmienić.
Nowa kładka fajnie wygląda jak jest taka pobielona, szkoda, że już nie jest. Starszy synuś do porównania wielkości kamieni( 184 cm wzrostu)
fajne są i myślę, że świetnie się w lasek wpiszą jak mchem porosną
potrzebuję więcej!!!
Oczko było skute lodem, ale teraz już bajorko