Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

11:51, 23 lut 2017
Ruszyło coś z wiosenką w ogrodzie?
Tutaj jest pełno ranników,chyba troszkę wykopię i zaopiekuję się nimi u siebie
MirellaB 13:39, 23 lut 2017

Ewa pierwszą stipę jaką miałam to z Twoich nasion W tym roku nie wysiewam, a na rabacie widziałam jedną siewkę

Gosia ostatnie 3 dni nie wychodziłam do ogrodu, więc nie wiem co nowego. Deszcz padał solidnie, śniegu brak, na rabatach już bez lodu, więc za chwilę coś wiosennego ruszy

Hania moja stipa też na dole zielona. Póki co nadal związana w snopki ładnie wygląda, ale muszę rozwiązać w miejscu gdzie ma być połączona z tulipanami, żeby się odkształciła
Czytałam, żeby za wcześnie jej nie ścinać, bo przymrozek tej, która przetrwała może bardzo zaszkodzić i w konsekwencji padnie. Zresztą i tak najpierw muszę odpalić nowy odkurzacz i wysprzątać na rabatach

Alicja u mnie dzisiaj bez deszczu i ani śladu śniegu

Terenia mam taką kwiaciarnię gdzie mają "perełki" Czekam na rozkwit takich kolejnych pięciu

Gosia miał być żółty, ale jest delikatny ecri / kremowy. To odmiana City of Harlem

Angelika piękny

Ania ranniki bardzo mi się podobają. Poznałam je w zeszłym roku, piękny żółty kolor ich mnie zauroczył Koniecznie się nimi zaopiekuj

MirellaB 13:52, 23 lut 2017

Karolka domyśliłam się, że chodzi o falował Czekam na rozkwit kolejnych pięciu kremowych hiacyntów, a błękitne szafirki właśnie zaczynają zakwitać Tym razem dziwne te hiacynty tzn. mają bardzo długie liście.
Na stokrotki też czekam już bym chciała w donicach wiosenne kompozycje ułożyć. W tym roku postanowiłam, że nie będę kupowała stokrotek marniutkich z L czy C tylko kupię z kwiaciarni duże, dorodne kwiatki

Karolka dla Ciebie przegląd moich stokrotek z ubiegłego sezonu

Kupione w L

Dla porównania większe z kwiaciarni
Mixtoorka 14:16, 23 lut 2017

Piękne one takie! Ehh jeszcze trochę zimna i marzec zleci i w kwietniu liczę na ciepło. Ja stokrotki w zeszłym roku przywiozłam z Jucci. I bratki, które pachniały pomarańczowe ale tak mocno pachniały. Mamie dawałam wąchać w doniczce
Dominika11 14:31, 23 lut 2017

co byś nie mówiła, że nie pamietam o tobie - zagladam, ale brak czasu mi na wzystko, a jak na chwile siądę do kompa to brak weny na pisanie
MirellaB 14:54, 23 lut 2017

Karolka właśnie pomarańczowe, albo wiśniowo-brązowe bratki bym chciała do donic w tym roku - stawiam na inność Oj tak zapach bratków bardzo lubię, zresztą z dzieciństwa to były moje ulubione kwiatki na działce

Domi fajnie, że jednak pamiętasz Tak myślałam, że musisz być bardzo zajęta skoro tak mało zaglądasz - rozumię
AngelikaX 14:55, 23 lut 2017

Piękne stokrotki Jeszcze troszkę i się pojawią w kwiaciarniach
Dominika11 18:28, 23 lut 2017

Mam nadzieję, że to już nie długo i się trochę z tym wszystkim ogarnę
18:51, 23 lut 2017
Mirelko ja jeszcze nie dawno myślałam,że to ..chwasty Szok A to najwcześniejsze zwiastuny wiosny...no jak ja mogłam tak myśleć...
18:52, 23 lut 2017
edit: Dubelek to w takim razie pozdrawiam
pisałam o rannikach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies