Ja dzisiaj jak pogoda pozwoli chcę umyć wszystkie okna
Chcę wygonić zimę z domu, potrzebuję świeżego powietrza
Lubię takie szydełkowe cacka, pokażesz jak zawiesisz?
Mnie też czeka sprzątanie bylinowych pozostałości i ogólne czyszczenie rabat. Pewno i plewienie się znajdzie
Ja nic nie kopczykowałam, wszystko na żywioł
Dziewczyny, jak jeszcze za oknem mróz hula, trzeba czymś dusze radować.
Jeden lubi w piecu palić, inny w karty grać, a ja rymować.
I chociaż to rymy nie kunsztowne zbyt, to umilają nasz tutaj byt!
Dobrej nocki!
W naszym kompostowniku nigdy nie pachniało niczym, nie mam obaw bo on będzie przesunięty tylko o metr
Na tym zdjęciu wycięłam go z miejsca w którym stoi i przestawiłam w miejsce gdzie będzie stał
Brzozy zrzucajace swoja skóre. Na sniegu widac rosne slady ptactwa, szczegolnie przychodza sie odzywiac bazanty do ptasiej stolowki.
U mnie juz trzecia zmiana wisiorow ze sloniny.
Zrobic zdjecie to graniczy z cudem, sikory meskie to nie celebryci ktorzy ustawiaja sie do pozowania. Trzeba troche posiedziec w krzaka z telefonem jak paparazi aby ptaka uwiecznic na fotce.
To zdjecie moze tego nie uwidacznia ale to sosna czarna bardzo duza.
A cała przygoda zaczęła się od siania trawy, sadzenia szmaragdów 15-20 centymetrowych , trzech rabatek bylinowych w plastikach i tej palisady koło ogniska
ten widok to trzecia zima, w pierwszą wkopywaliśmy te bale i byłam szczęśliwa....wymagania i apetyt rosną w miarę jedzenia
Sezon świąteczny u mnie zamknięty. Rozebrałam choinkę, pochowałam ozdoby. Najwyższy czas na tulipany i hiacynty
Niestety trochę martwię się o róże w tym roku. Nie były okrywane, bo przecież przez ostatnie lata takich mrozów nie było.
Może jednak zakwitną jak w 2015..
Dziś po pracy weszłam do mieszkania…a tu mój nosek poczuł śliczny zapach!
Wiosna przyszła – myślę sobie. Rozglądam się i widzę, że to moja wiosna w doniczce tak pachnie. Cudnie pachnie…w całym mieszkaniu hiacyntowy zapach. Wczoraj wieczorem jeszcze zielone pąki były a dzisiaj…
Oooo, przykro. Też zdarzyło mi się kilka kilka razy i wiem, jakie to denerwujące. Szałwia do róż to zawsze dobry wybór. Bardzo ją lubię i sadzę, gdzie tylko się da Nie tylko z różami
Polecam ładnie kwitnie. Nie kwitnie cały czas, ale powtarza kwitnienie całkiem ładnie i właściwie do jesieni rozwija kwiaty.
Zdjęcia w września. Kwiatów mniej, ale dużo pąków, których nie widać na zdjęciach.