Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Urszulla 16:12, 13 lut 2017

Karmnik mi się podoba i widać że ptaszkom tez
Milka 13:16, 18 lut 2017

Kochani, pobudka, wiosna idzie
Kindzia 11:53, 21 lut 2017

Jestem już tutaj, czekam na Ciebie
Rosa 10:51, 22 lut 2017

Kasik napisał(a)
A po chwili - niedużej

czyściuchno, gładziuchno jak na stolnicy.

Ale Kasia jeszcze coś znalazła

Małgosia też nie próżnowała.

Witam
ta relacja i akcja wzruszyła mnie do łez. Są jeszcze cudowni ludzie. Tu ich zobaczyłam. Nie jestem w stanie nic więcej napisać
Radziu2013 10:53, 22 lut 2017

Jaka piękna ziemia, można patrzeć na nią godzinami
anka_ 23:01, 24 lut 2017

Kasiu zawitałam do twojego wątku w poszukiwaniu informacji o szkółce Przytok i.... wciągnął mnie twój ogród. A właściwie powinnam napisać Wasz. To wspaniałe, że dzielicie ta pasję z Grzesiem i dziećmi. Fajnie, że oni też udzielają się w wątku.
Piszesz, że jakieś" buczydło" jesteś. Ale powiem ci, że czytając twój wątek nie raz łzy w oczach się kręciły. Jesteście niesamowitymi ludźmi, z pasją, poczuciem humoru i ogromnym serduchem.

Grzesiu jesteś niesamowity- "oprócz typowych prac dla facetów "łopata, widły, taczka" dbamy o sad i warzywnik".. do tego pieczesz, gotujesz i książki piszesz.
Jestem pod mega wrażeniem.
Zapisałam sobie polecane brzoskwinie i nieznaną mi dotąd przyprawę (18 ziół Ojca Mateusza- nareszcie coś bez soli).

Ach... jeszcze Zara i Figo -cudaśki...mimo szkodzenia.. czasami...

Stworzyliście na glinie cudowny ogród, pełen wspaniałych roślin. Hortensje czy jeżówki, sad...altana, tarasik, ciurkadełko... poprostu bajka.

Kasiu wspomnieć należy też o znanych już na forum twoich zdolnościach artystycznych- bombki, wieńce ..... wspaniałe.

Cuuudny.

Kasik napisał(a)
Z kubkiem kawy, boso po nieskoszonej trawie...

Mam nadzieję, że kiedyś pochodzę tak po swoim ogrodzie....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
malgorzata_s... 10:08, 25 lut 2017

Ja też jestemNo i mam krokusy
Kasik 15:16, 26 lut 2017

Basilikum napisał(a)
kasiu ale smiechowaty ten grubodziub i nazwe ma tez fajna suer, ze Ci sie udalo nam tu uchwycic w ramki U mnie tylko sikorki rudziki i dzieciol urzeduja, czasami kos dolacza do spolki.

No i slonko mam jakos wiosennie zaczynam ie czuc, dzis zamiatam podworko, by wiosna sobie nozek nie pobrudzia

U mnie porządki są nierealne bo ziemia jest jak gąbka. To są uroki ziemi gliniastej. Długo trzeba czekać by cokolwiek porobić. Ptaszków coraz mniej. Przestajemy po woli je dokarmiać- niech szukają pożywienia same. Upasły by się na maksa w naszej stołówce.

Wiosna juz przychodzi. Głosy ptaków, wychodzące rośliny no i ten zapach wiatru Jeszcze odrobina i ruszymy w ogród.
Kasik 15:17, 26 lut 2017

hankaandrus_44 napisał(a)
Do zamiatania swojego ogródka, to jeszcze nawet się nie przymierzam. A będzie co zamiatać!
Tego wspólnego remika to Wam zazdroszczę! Miłego wieczoru!

Haniu- cały wieczór była karciany no i jeszcze trochę niedzieli Dzieciaki lubią jednak czas z rodzicami To cieszy. A my tez przypomnieliśmy sobie stare lata.
Kasik 15:57, 26 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ptaszki cudne Kasiu , ale mnie oczarował Wasz karmniczek jeszcze u nikogo takiego nie widziałam

Bo i nie zobaczysz. Mamy takich znajomych- On zajmował się kowalstwem artystycznym, a w ogóle to takie artystyczne dusze i zrobił nam jeden domek dla ptaszków i jeden karmnik.
Mi też się podoba, choć już widać , że nie nowy,