Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 11:06, 21 paź 2016

Do góry

Tu ma być ogród :) 11:04, 21 paź 2016

Do góry
to przy okazji kilka deszczowych fotek z wrzosowiska

Tu ma być ogród :) 11:02, 21 paź 2016

Do góry
ostatnio u Ani był temat zasłaniania klapy od szamba, też musze pomyśleć o czymś co przesłoni wieko BOŚ i studnie chłonną.

Tu ma być ogród :) 10:53, 21 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

u mnie cały dzień pada równo ... podobno w niedzielę ma być słonecznie

Oby, bo wczoraj po południu na drodze, 150 m od mojego domu taka była sytuacja, straż musiała wypompować wodę, żebyśmy mogli dziś się z domów wydostać

Ogródek Iwony II 10:46, 21 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, to zrozumiałe, że teraz więcej spraw związanych jest z waszym wspólnym życiem. Ja przez weekendy też staram się nie odpalać laptopa, jest tyle innych ważnych spraw

Co do zakupów, muszą być już bardzo przemyślane. Nie chcę nasadzić byle czego tylko dlatego, że mi się podoba. Rabaty raczej obsadzone i teraz mogę na spokojnie myśleć o ewentualnych podmianach.
To jakby kolejny etap ogrodniczkowania. Już nie mam parcia na zakładanie rabat, strachu, czy dam radę, czy będzie wszystko spójne, czy będzie pięknie ...
Teraz już mogę powoli...
Opowiadałam ci o czytaniu forum po nocach, pod kołdrą, by Zbyszek mógł spać ...
Zapisałam masę inspiracji na Pinteresie ...
Pokochałam wiele ogrodów, których cząstkę zaprosiłabym do siebie ...
Ale nie mam już miejsca.
Za to poznałam wiele roślin, kompozycji, wymagań glebowych i nasłonecznienia dla danych grup nasadzeń, ...

A dziś uświadomiłam sobie, ile zmian nastąpiło w tym roku na moich rabatach ... Tylko obejrzałam fotki z kwietnia i maja, bo chciałam sprawdzić kolory na rabatach, kiedy co kwitnie, by odpowiednio nasadzić tulipany ...

Teraz będę mogła odpocząć

Trawniki mnie w przyszłym roku zawołają

Gdy się Ciebie Iwonko czyta, świat wydaje się człowiekowi taki jakiś bardziej łagodny i dobry. Tak ciepło piszesz o swoim mężu, że aż Ci zazdroszczę miłości i do niego i do ogrodu (o którym też piszesz z miłością).

Iwk4 napisał(a)

A co do zmian ... wiem, że będą... już dziś się zastanawiałąm, po co coś tam zrobiłam, że mogłam inaczej, chyba nie będę zaglądać do niektórych ogrodów
Do Ren i Lindsay - to już sobie embargo założę
Ale jakby ktoś chciał złapać doła:

u Ren
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=1351#post_0
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=1347#post_3
U Edytki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1242#post_7
U Madżenki chociaż porad się naczytam ...

Iwonko, ale Ty wcale nie masz powodów do wpadania w doły jakieś (no chyba, że w dołki pod cebulowe), bo u Ren, u Edytki jest bardzo ladnie, uporządkowanie, ale to Twoja rabatka dla mnie jest ładniejsza a co więcej, też rokuje na więcej i na jeszcze ładniej.
Mam na myśli tę:

Przeczytałam, że fachowcy od dachu się nie pojawili. Po prostu masakra co się dzieje, U mnie nie było przez miesiąc komu przyjechać i podwiesić okap. Umawialam się z "fachowcami" po czym nastawał termin i nie pojawiali się. Mało tego, nawet nie zadawali sobie trudu, by odwołać terminu choćby smsem ani też nie odbierali telefonów. W końcu jakiś pan z łapanki internetowej podjął się tematu i jakimś cudem moje cudo wisi nad płytą indukcyjną. Boję się pomyśleć, co będzie, gdy przyjdzie pora na remonty i prace konserwacyjne koło domu
Pszczelarnia 10:46, 21 paź 2016

Do góry
Nasiona gotowe do łuskania:

I piwonie posadzone (zwracam uwagę przy tych zdjęciach na szerokie kadry), nie wiem na jak długo posadzone, bo eM. chce wyciąć czereśnię. W plecach powinny mieć jeszcze r. rugosę 'Kórnik' ale również nie wiem, jak szeroko ona rośnie i czy daje odrosty korzeniowe? Czy ktoś wie, bo ja nic nic wiem.

Ogród Mirelli 10:28, 21 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zostają rośliny z niebieskim znaczkiem, do wysadzenia rośliny z czerwonym znaczkiem.

Zostają:
cyprys
tuja
aurea nana szt.2
rododendrony szt.2

Do wysadzenia:
wszystkie jałowce
trzmielina
kosodrzewiny
rojniki

a myśmy już tego kiedyś tzn w tamtym roku nie planowały?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:12, 21 paź 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A proszę w tym momencie w takim kolorku

Przepiękny i jak rośnie

Jesień cudownie sie zapowiada...kiedy ja tą bacówkę zobaczę..pozdrowienia dla Ciebie i pracusia eMusia
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:03, 21 paź 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
i
Na koniec oczywiście mój prywatny inspektor nadzoru musiał sprawdzić wszystko (patrz foto 4)

Podoba mi się bardzo, nadzorca też szczęśliwy i zadowolony
Ogród Mirelli 09:59, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
A może coś w ten sposób wymyślić?

cześć ale mnie nie było a tu planowanie fajnie kombinujesz. popieram Iwonę w kwestii zmiany nawierzchni przy rodkach, Bogdzia zawsze zwraca uwage na to aby nic na korzeniach rodkow nie leżało.
widzę że ciągnie Cie do symetrii, mnie też choć wiem że jest passe ale inaczej nie potrafię ;p
jak nie chcesz dokupowac trzeciej Aurea nana to może tak lekko z tyłu dac szpaler 3 hortek a przed nimi pomiedzy te 2 Aurea?

Aniu rh mają cieniutko kamyczek. Wiem, że Bogdzia radzi inaczej. Jeden rh długo ratowany i tak padł, więc posadziłam nowego - co będzie to będzie. Już się specjalnie nimi nie przejmuję. Są posadzone w dobrej ziemi - niech sobie radzą.

Tak jak piszesz właśnie chcę posadzić tzn. lekko z tyłu szpalerek 3 hortek, a po bokach trochę z przodu dwie aurea nana.
Najważniejsze, ze jest plan co posadzić
Metamorfozy ogrodowe 09:46, 21 paź 2016

Do góry
Przed

I po

Metamorfozy ogrodowe 09:44, 21 paź 2016

Do góry
Przed

I po

Metamorfozy ogrodowe 09:43, 21 paź 2016

Do góry
Przed

I po

Metamorfozy ogrodowe 09:42, 21 paź 2016

Do góry
Przed

I po

Z Pszenicznej ... 09:40, 21 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ten deszcz jest koszmarny, wszystko już umęczone tą wilgocią.
Wstawiam kilka zdjęć kolorów u mnie

Agatko,
widzę u ciebie Picte, ja swoje posadziłam w doniczce bez dna i jedna nawet się pilnuje, ale druga jakoś znalazła skubana sposób i wylazła dalej, i teraz nie wiem czy ja całkiem przesadzić czy w ogóle wyciepać? Jak ona u ciebie się zachowuje?

Chyba, ze to nie to co myślę
Z Pszenicznej ... 09:07, 21 paź 2016

Do góry
Melduję posadzenie malin

i mam jeszcze kwitnąca ostróżkę

Z Pszenicznej ... 09:06, 21 paź 2016

Do góry
mały zakątek trawiasty

Z Pszenicznej ... 09:05, 21 paź 2016

Do góry

rdest już leży od tego deszczu

a kłosowiec jeszcze daje radę, przesadziłam jedną kępkę w inne miejsce

Z Pszenicznej ... 09:03, 21 paź 2016

Do góry
Ten deszcz jest koszmarny, wszystko już umęczone tą wilgocią.
Wstawiam kilka zdjęć kolorów u mnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies