Witam.Pilnie proszę o pomoc przy wyborze krzewów na rabate polcienistą przed domem, widoczną z drogi. Kombinuje już długo ale to jest koszmar. Kupowałam rosliny które mi się podobaby,a to błąd. Myślę że nie mogę posadzić szmaragdów bo kompletnie nic z tego nie będzie. Dlatego, że rabata ma 2m szerokości.Dlatego też myślę o tujach na pniu w ilości 3szt. Nie wiem co posadzić pod nimi.Dlatego proszę o pomoc wierząc,że mi pomożecie. [img size=640x
Mam jeżówkę pełną kremową, caaaały rządek, po przesadzeniu jeszcze zdążyła zakwitnąć, kilka dni temu wyglądała tak :
A oprócz dwóch małych psotników mamy jeszcze nastoletnią pannę, złości się, gdy jej robimy zdjęcia więc zazwyczaj jej nie ma w kadrach, albo to ona pstryka Pozdrawiam
Bingo.. piękny kolor mam inspirację
O dobrej zmianie, nic.. bo nie wiem gdzie są teraz Ci co głosowali patrząc tylko na moje i ja.. cóż.
Piwonie wypas! nie do wiary, i ta niespodzianka. Oby tak zostało w przyszłości
Ania ściskam mocno, u mnie też ledwo ledwo, ale jak mawia Moja kole zanka 'trzeba pchać do przodu' Ucz się ang!
Aga, ależ piękne kolory. Jak ja zazdroszczę takich przestrzeni, choć nie powinnam
Teraz zobaczyłam, że mam podobne zestawienie Miskanta z hortensją i mój w tym roku jest ogromny. Też mnie przerażenie bierze gdy pomyślę o dzieleniu.
Brakowało mi 20 exoticow i wreszcie mam.
Gdyby ktoś się zastanawiał to sklep z metki który się tu reklamował na górze na prawdę istnieje taki magazyn cebul miec...ech dostalam nawet gratis.co prawda różowy ale milo
Też mi się najbardziej podobają te burgundowe, myślałam, żeby kupić odmianę George, a mam już KH i Harmony, planowałam je posadzić na rabacie z kłosownicą i jarzmiankami, obsypanej korą, to może będą widoczne.
Krokusów sporo posadziłam jesienią 2014, już w zeszłym roku było ich sporo więcej, zobaczymy jak będzie tej wiosny.
Szkoda tylko, że wtedy kupiłam mieszankę, teraz wiem, że uwagi warte są tylko te wielkokwiatowe i najlepiej ograniczyć się do kilku odmian w tych samych kolorach.
nie ma! ...zwłaszcza jak takie listy sie pojawiaja ...moja paczuszka czeka na poczcie ...zaraz lece odebrac ...sadzenie w sobote .....i chyba jeszcze domówie ...miotam sie z myslami