Elisko, nie chciałabyś mnie zaadoptować? Szkałybyśmy razem skarbów na plaży, w ogródku bym pomogła . Ja tak kocham nasze morze . Mój syn za żadne skarby świata nie wejdzie do morza jak meduzę wypatrzy. A ja jako dzieciak byłam taka wredna, że jak mama się opalała, to rzucałam Jej meduzę na brzuch . Bała się ich i brzydziła okropnie, taka niedobra byłam . Dobrze, że mój syn nie ma takich głupich pomysłów .
Na pewno Hanusia pięknie było nastrojowo wybielone i powietrze jakie zdrowe a teraz ciapowato znów i smarkato ech...
ja też uwielbiam kolędy i dzieciaczki pięknie śpiewają nie wiem czy uda się nagrać bo będę stała z nimi i się tremowała hii mam nadzieję że fotki porobią rodzice sie tak starają je poubierać pięknie a to Lenci śnieżynka na głowę...
Ptaszki mają nieposkromiony apetyt, muszę im nowe papu zrobić .
hortkom ogrodowym dałam w nóżki igliwie z sosny, bo w jakimś programie mówili, że fajnie zakwaszają ziemię i polecali takie ściółkowanie.
teraz w przedogródku mam taki pieniek. Wsypałam do środka ziemię i powsadzałam siewki orlików
grzybki od Katki
to niebieskie co wystaje z szałasu to worek z liśćmi, które się kompostują na leśne rabaty z paprociami. Wysypane będą koło tych kamieni w trawie.
dzisiaj tylko takie kamyki
otoczaki poszły do strumienia ale nie fociłam bo jest ich już tyle, że i tak nie zorientujecie się które są nowe
natomiast te żółte i czerwone są na górze w lasku( który urośnie)
W tym roku w mojej gminie odbylo sie spotkanie kobiet,ktore maja jakies pasje i
prezentacja prac. Bylo mnostwo przepieknych rzeczy, niestety mam malo zdjec. Ja zanioslam swoje wianki.
Prace innych.
Tu ozdoby wykonane metodą quillingową. Sa to miniaturowe roleczki z papieru, które po sklejeniu tworzą te przepiękne rzeczy
Decupage
Moje wianki i inne dekoracje
Najbardziej jednak zachwyciły mnie obrazy ręcznie haftowane a w szczególności ten:
Były jeszcze obrazy, szkice, ozdoby świąteczne,szkło malowane, biżuteria, przepiękne kostiumy teatralne. Niespodzianką były ozdoby, ubrania, rzeczy użytkowe zdobione w stylu indiańskim i wyszywane koralikami, które robił mężczyzna. Na koniec wiersze i wspólne śpiewanie