Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 16:44, 13 lut 2017

Weszłam dziś do ogrodu żeby skonfrontować plany z rzeczywistością bo tak dopiero jakoś mogę je sobie wyobrazić. Będzie fajnie. To co na papierze wel ekranie wydawało mi się wielkie w rzeczywistości jest ok.
Nie mogę już doczekać się realizacji
jolka 17:21, 13 lut 2017

Asia, widzę że u Ciebie plany idą pełną parą Wiem już że lubisz hortensje w dużej ilości. Powiem Ci tylko, że ja jak szadziłam szpaler (chyba ze 40 ich jest) kupowałam malutkie sadzonki po ok. 5-6 zł, nie pamiętam dokładnie. Były w każdym razie taniutkie, słabo rozrośnięte ale już porządnie ukorzenione. Na drugi rok po posadzeniu niczym nie ustępowały tym po 25 zł.

PS. "szklarenkę" już sobie obejrzałam, super wielka jest i fajna

Margerytka40 17:40, 13 lut 2017

Jola ,no to pocieszyłaś mnie z tymi hortkami ,a gdzie takie tanie kupowałaś? Ja mam ochotę zamówić na a.choć pojednym krzaczku z tych odmian,które mi się podobają i póżniej może udałoby mi się rozmnożyć z patyczków. W zeszłym roku ukorzeniałam tak limki. Wiosną okaże się co z tych sadzonek ale jestem dobrej myśli.
jolka 18:40, 13 lut 2017

Nie pamiętam już sprzedawcy ale też kupowałam na allegro. Nie chciało mi się bawić z ukorzenianiem, a tu miałam gotowe, ukorzenione - tylko do podkarmienia i odchowania
Rumianka 18:45, 13 lut 2017

Asiu, podziwiam Cię za taką energię, którą wkładasz w projekt "nowego" ogrodu...widać, że będzie się działo, jak tylko wiosna zawita...trzymam kciuki, wszystko się uda...i będzie jeszcze piękniej...
Margerytka40 19:05, 13 lut 2017

jolka napisał(a)
Nie pamiętam już sprzedawcy ale też kupowałam na allegro. Nie chciało mi się bawić z ukorzenianiem, a tu miałam gotowe, ukorzenione - tylko do podkarmienia i odchowania

Trochę się obawiam tego kupowania tam, bo mam różne doświadczenia szczególnie z odmianami. Nie zawsze pokrywają się z tym co zamawiam.
Margerytka40 19:10, 13 lut 2017

Rumianka napisał(a)
Asiu, podziwiam Cię za taką energię, którą wkładasz w projekt "nowego" ogrodu...widać, że będzie się działo, jak tylko wiosna zawita...trzymam kciuki, wszystko się uda...i będzie jeszcze piękniej...

Elisko moja energia może i spora nawet ale gdyby nie Asia-Makadamia to pewnie nic specjalnego by z tego nie wyszło. Będę ją chwalić po wszystkich odpustach.
Kawa 19:35, 13 lut 2017

Asia ma cham super plany podglądam po cichu
Margerytka40 19:49, 13 lut 2017

Kawa napisał(a)
Asia ma cham super plany podglądam po cichu

Kamilko,dziękuję w imieniu Asi-Makadamii,
Margerytka40 13:56, 14 lut 2017

Asiu-Makadamio
Muszę posypać głowę popiołem i przyznać się,najwyżej łeb mi urwiesz
Strzeliłam gdzieś byka w czasie pomiarów do planu i teraz dopiero to zauważyłam. Chodzi o tego nieszczęsnego derenia. Dziś sprawdzając jak się Twoje plany mają do realiów nie zgadzał mi się widok z okna z pokoju. Ja tego uderzenia praktycznie nie widzę. Wyszłam zmierzyć co i jak,trochę to trudne zadanie bo moje punkty odniesienia głęboko pod śniegiem,ale coś tam zmierzyłam. Naniosłam póki co na Twój plan. Nie wiem,czy to coś zmienia.
Asiu,tak sobie myślę,przyjmijmy że derenia tam nie ma. Właściwie nie jestem do niego jakoś bardzo przywiązana i co będzie to będzie..