Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:54, 15 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Irena - alez u ciebie wszystko rosnie, te kępiska...nie kępy.....traw i cudne marcinki, hebe i wszystko jest takie dorodne . A zakątek niebieski uroczy w jesiennej szacie, do tego rosliny jednoroczne w donicach masz jak w pełni lata
Buziaki !

Sama się Małgoś dziwię, że tak bujnęło, rok temu a teraz,kolosalna różnica.
Dzięki i pozdrawiam

ładna jesień, jak na razie

siewki carex Bronzita w donicy, nawet urosły

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 11:54, 15 paź 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Haniu chora dziś już prawie w pełni życia,dziekuję
dziś wolne bo świeto Edukacji Narodowej i pasowanie Naty a potem chwila do ogrodu ,a wieczorem mus przeprosić patelnie i naleśnikowo !!! hi hi
Uroczyście oświadczam że mam juz oficjanie 1-szo klasistkę !!!

wesoła naleśnikarnia

o Was moi Mili też nie zapomniałam,nie zdążyłam sfocić na talerzu bo widać gdzie wylądował to dla WAS

cudna 1-klasitka i te naleśniki odlot Violu
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:51, 15 paź 2016

Do góry
Anda napisał(a)
To są moje nowe cisy

Wg mnie są ładne, ale to moje pierwsze, więc się nie znam.

Zastanawiam się co im posadzić w nogach. Czy jeśli im dosadzę kocimiętkę to nie stracą igieł tam na dole?

Piękne okazy ja bym jeszcze z przodu ciut więcej darni zerwała i dałabym tam hakonki i pomiędzy tę twoją kocimietkę
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:49, 15 paź 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Siedzę na wątku cisowym i czytam, ale jeszcze jakoś nikt tam cisa w ten sposób nie podsadzał. Moje rosną to góry, więc na boki nie muszę nic przycinać albo tylko kosmetycznie. Jeszcze się dokształcam
Moja kocimiętka nie jest wysoka, o taka

Ta jest śliczna, moja wylega i mnie drażni, w większości wywaliłam. Dostałam od Łukasza chyba taką, więc za rok się przekonam i wtedy będę rozmnażać
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:43, 15 paź 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Ale pieknie! Trawy i kocanka rewelacja
Takie zdjecia zachecaja do pracy we wlasnym ogrodzie
...hipcie -->

Niby tak, ale nie mam czasu ostatnio i może dziś ciut, bo jutro urodziny córci świętujemy

młode rozplenice i kwitną, róża na 2m bujnęła i kwitnie
I na nowo mam pąki na różowych anabelkach i zaczynają kwitnąć

perukowiec, co na pniu chcę wyprowadzić, powoli idzie
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:35, 15 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Nie jestem na bieżąco ale wpadłam z rewizytą bo skomentowałaś nasze plany wojazowania po ogrodach w przyszłym roku...miłe że mnie odwiedziłaś
ale chciałam zapytac o twoje plany ? ty juz tak dawno zapowiadałas że wpadniesz na troche do Łodzi i okolic i nic z tego...nie wpadasz. Proszę zaplanuj na najbliższy sezon wypad do nas , to blisko, tylko 2i pół godziny i droga dobra S8, wiem bo często pokonuej tę trasę ...
Zaproszenie aktualne nadal !

Teraz moge spokojnie cofnąc sie i poczytać co u ciebie nowego
widziałas u mnie fotę moich wnusiów w ogrodzie - pierwszy raz sie nimi tak oficjalnie pochwaliłam
Buziam i wracam do odrabiania zaległości u ciebie

Zaglądałam do ciebie, wiedziałam że masz przerwę, ale też wiedziałam, że wrócisz, tylko mus poczekać
Wiem, że droga super, będę w 2017 na bank, trzeba jakiś termin wybrać tylko, aby wam pasowało...jakoś ten rok rozlazł mi się między palcami,
widziałam, wnusie masz cudne i do tego parka, słodziakibuziaki

październikowy ogród, po deszczach w końcu słońce i cieplej

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:20, 15 paź 2016

Do góry

A na dobry początek wstawiam takie moje ukochane dwa "kwiatki" które w sierpniu zakwitły w moim ogrodzie

Najpiękniejsze kwiatki Małgoś
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:20, 15 paź 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
No tak, przeciez mialam kupic tylko pare rzeczy, i juz na pewno nie kolejne rosliny...
Ale w ZC promocja -35%, wiec nie moglam sie powstrzymac...

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:20, 15 paź 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Irciuuuuuuuu, teraz wpadłam w kompleksy. Na rabatach czyściutko, aż miło patrzeć Ja już zdjęć nie robię, bo wstyd cokolwiek pokazywać mój ogród daaaawno mnie nie widział...

Asia, wcale nie czyściutko, praktycznie od 2 miesięcy nic nie robię, jakieś drobiazgi, zachwaszczone, igliwia pełno, kantów brak, liści pełno, bukszpany nie docięte itd. ale to nie powinno nas tak martwić, kiedys się zrobi. Teraz te cebulowe trzeba jakoś posadzić, to chyba priorytet.

zobacz ile tu tylko liści
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:20, 15 paź 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
No tak, przeciez mialam kupic tylko pare rzeczy, i juz na pewno nie kolejne rosliny...

Mój mały ogródeczek :) 11:10, 15 paź 2016

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Dziś rano mrozik pokazał szronik -2

Wczoraj też miałam przymrozek ze szronem, ale dzięki temu w dzień było słonecznie. Dziś, jak sobie zaplanowałam, sadzenie tulipanów, słońca brak i wieje strasznie. Nie mogę się zdecydować, by wyjść na dwór i cały czas wymyślam jakieś dodatkowe małe robótki
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:50, 15 paź 2016

Do góry

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:46, 15 paź 2016

Do góry
Może i ładniej, ale też zimno i wieje. Zostaję w domu z wnuczkiem na posterunku. Gotujemy obiad, bo rodziciele mu wrocą około 18-tej.

Pies wyspacerowany, można odpoczywać. Czasami sytuacja zmusza do pozostania w domu, choć chciałoby się wyrwać. I dobrze, bo inaczej zatracić się można w robocie o własnym zdrowiu nie myśląc. Mam nadzieję na jeszcze w miarę ciepłe dni. POwoli kończę najpilniejsze prace w ogrodzie.

Ogród w remoncie 10:40, 15 paź 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ponieważ na moim planie nie ma wszystkiego co zdjęcia pokazują dodam prowizorycznie te elementy których nie ma
To zdjęcia rabaty zaznaczonej na planie kolorem niebieskim

Tak sobie patrzę i mam pomysł, by zmodyfikować tą rabatę po lewej stronie ławeczki, kiedy na niej siedzisz. Zamiast płotu posadzić żywopłot z kolumnowego cisa okalając delikatnym dużym łukiem jabłonkę , nie ciągnąć go aż do tarasu jak narysowałaś, Dopiero potem na jego tle zrobić rabatę.

Otworzy to Ci widok na oczko wodne i skarpę, a przy ławeczce będziesz miała więcej przestrzeni.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:37, 15 paź 2016

Do góry
Typografia ogrodu 10:34, 15 paź 2016

Do góry
Połowa kraweznikow przyjechała wczoraj reszta dziś.
Typografia ogrodu 10:32, 15 paź 2016

Do góry
Sesleria sadleriane przycieta 11 wrzesnia

Dziś już ładnie odrasta
Ogród w remoncie 10:31, 15 paź 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Piję poranną kawkę i wpadam do Cię
Asiu mi ta rabata bardzo sie podoba, dlaczego, bo nie ma na niej kamieni
Pogrupuj kamienie w kompozycje, albo pozostaw je na rabacie przy oczku wodnym.
Dlaczego tak sie wymądrzam?....bo sama tak miałam. Teraz zostawiłam kilka kompozycji na niektórych rabatach i nie przeszkadzają mi kamienie podczas plewienia między roślinami.
Kulą w płot 10:09, 15 paź 2016

Do góry
alis napisał(a)
Śliczne jesienne foteczki Aga

A dziękuję Alicjo

Wiecie, że ja co jakiś czas zakochuję w jakimś drzewie. Jak je zdobywam to nachodzi mnie chcica na inne. Tak było z ambrowcem i grujecznikiem. Dobrze, że tak mam tylko z drzewami... Teraz zakochałam się w mało ogrodowiskowym osobniku bo iglak. Świerk biały pendula (picea glauca pendula). Widziałabym go przy moim ganku na tej nieudanej części rabaty. Tam wszystko prawie chcę zmienić.

Tak np. zamiast hortki?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:01, 15 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Dla Irenki
dzis dojrzalam na skalniczaku ale tylko jeden, choc kilka dni temu nie bylo nic wiec moze niedlugo pokaza sie kolejne

Ale super!
Dobrze wróży, może kolejne wyjdą, a jak nie to za rok będzie mnóstwo chyba przez suszę tak później, a teraz polało i ruszyło. U nas wczoraj słońce, dziś też fajnie, ciepło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies