Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

m_gocha 23:27, 04 sty 2017

Miro! Nadrabiam Twój wątek i ogromnie się cieszę, że mogłam dać się porwać w wędrówkę po cudnych ogrodach. Przez chwilę zapomniałam, że za oknem śnieg i mróz... Robisz piękne zdjęcia i świetnie opowiadasz

Ogród Vivy znam z Ogrodowiska i jest dla mnie ogrodem ideałem. Spacerując często wirtualnie po tym ogrodzie z jednej strony jestem pełna zachwytów i onieśmielenia a z drugiej czuję się w nim niesamowicie dobrze, tak jakbym świetnie znała, bo to ogród z moich marzeń....

Ogrodu Doroty nie znam, ale już widzę, że to moje klimaty. Dla mnie jest piękny... Czy ten ogród jest na Ogrodowisku? Można prosić o jakieś namiary?

A przy okazji chciałam Ci złożyć życzenia, aby ten rok był dla Ciebie i Twoich najbliższych dobrym rokiem
m_gocha 23:37, 04 sty 2017

I jeszcze jedno. Kiedyś u siebie na wątku pokazywałam swoje (dwie ) róże. Jedna to owszem Star Profusion (póki co jestem z niej średnio zadowolona - ale chyba ma za mało słońca) a druga, która kwitła w tym roku jak zwariowana i którą częściej pokazywałam (a Ty pytałaś właśnie o nią) to róża TOMMELISE 'Kortenay'(z pol. Calineczka). Późną jesienią odnalazłam etykietę przy tej róży. U mnie wygląda dokładnie tak jak ta u Doroty .
Godna polecenia Przepraszam Cię za pomyłkę
kasiek 12:18, 06 sty 2017

Ale się rozmarzyłam u Ciebie... a jeszcze na nartach nie byłam
Gabriela 18:10, 06 sty 2017

Przepiękny jest ogród Doroty, taki bujny, kwiecisty, to lubię. Warzywnik imponujący, no w ogóle wszystko jak z wystawy, dopracowane szczegóły, róże dorodne, Lykkefund jak drzewo.
Zobaczyłam też matecznik fuksji i już wiem, skąd pochodzi.
Doroto, gratuluję takiego ogrodu i podziwiam.

Ogród Vivy dla mnie żadną niespodzianką nie jest, ale Twoje zdjęcia Mira wspaniałe, nie dziwię się że latałaś z tym aparatem, bo ja robiłam dokładne to samo.

Wiedeński koncert to na pewno było super przeżycie, ale fajnie że Wam się udało zdobyć bilety. Takie wydarzenia człowiek ma w pamięci do końca życia.
18:14, 06 sty 2017
mira napisał(a)
róża lykefund

róża Tomelise

musze zapisać na liste obowiazkowych zakupów w tym roku ...widziałam ja juz u Agani i Alinki z klasztoru ...jest niesamowita
Jana 18:16, 06 sty 2017

też się zachwycam tą różą, piękna Miro wszystkiego dobrego w Nowym Roku, spełnienia ogrodowych i nie tylko marzeń spóźniona jestem z życzeniami ale co tam
Katkak 18:36, 06 sty 2017

Miruś, ale cudne muzyczne przeżycie . Ja ostatni raz byłam w filharmonii 3 lata temu, jeszcze z Igą w ciąży. Ta Tomelise jest obłędna, widziałam ją u Agani. Gdybym miała na nią miejsce to już bym sadziła .
Tamaryszek 23:03, 08 sty 2017

Witaj Miro! Bardzo ciekawe ogrody pokazałaś, i Vivy i Doroty, piękne. Zazdroszczę koncertu w Wiedniu. Mnie też się nie udało wylosować biletów, 2 razy próbowałam.
Ciekawa jestem Twoich wrażeń z lektury nowych książek. Ja nie znam "Ogrodu kwiatowego", napisz, czy wart lektury.
Serdeczne życzenia pomyślności w Nowym Roku! Ciekawych podróży, kwitnącego ogrodu i radości na co dzień.
Gruszka_na_w... 16:46, 09 sty 2017

Ty i Twoje szpilki i filharmonia wiedeńska w tle. Piękny opis. Śliczne zdjęcia.
Jaką powierzchnię ma ogród Doroty?
Bardzo podoba mi się jej ogród.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Milka 16:35, 10 sty 2017

Masa wspaniałych zdjęć, aż wiosny trudniej doczekać.
Te juki w masie bardzo mnie zachwyciły.
Pozdrawiam noworocznie