Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Basia - Mój Świat 22:32, 22 lis 2016

Do góry
basia3 napisał(a)
Barbara przy pracy

Witam Serdecznie . Nieźle praca wre w ogrodeczku
Super.
Pozdrawiam.
Tu narazie jest ściernisko... 22:31, 22 lis 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Zuchwalec skrada się do słoninki, ale jakoś nie wygląda na zabiedzonego...Pańcia dba o kocia, ale mimo to słoninkę podkrada...
Moja ostoja 22:25, 22 lis 2016

Do góry
We wszystkich wątkach ogrodowych mnóstwo zdjęć ze efektem mrozowym, a ja nie przedstawiłam jeszcze jesiennych barw.

To jeszcze koniec października br.

Lawendowy zawrót głowy 22:13, 22 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Iwka mam ciekawsze eM miał dzis dzien wolnego i wertykulacje robił hahaha

No i proszę - zalecenia przekute w czyn Jutro ja swojego namówię, nich chociaż na kawałku spróbuje. Pozdrawiam
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:11, 22 lis 2016

Do góry
Makao - myślę, że najważniejsze jest to, by tworzenie dekoracji sprawiało nam przyjemność. Ja bardzo lubię taką dłubaninę.

Magda70 - chyba sama siebie najlepiej zdiagnozowałaś... Znasz przyczynę i czujesz skutek... Współczuję, bo borykam się z tym samym. Niestety w prawym łokciu - a jestem praworęczna...

jolanko
- dlaczego twierdzisz, że nie wychodzi? Jestem przekonana, że Ci, którzy oglądają Twoje dzieła mają inne zdanie

TeresoK
- nie wiesz? Ale ja wiem! Wzruszyłaś się, bo... jesteś wrażliwym Człowiekiem Lubię wrażliwców. Zresztą... sama zasilam ich szeregi

Iwono - odpowiedziałam u Ciebie, ale napiszę i tu, że ostatnią zimę moje róże przetrwały bez żadnych kopczyków. W tym roku też ich nie robiłam. Nie polecam jednak brania przykładu z mojego lekkomyślnego postępowania

Polinko - rzeczywiście w powietrzu czuć raczej wiosnę niż zimę. I niech to trwa! Wciąż mam wiele do zrobienia w ogrodzie.

iwk4 MonikA -białe dynie są piękne.
Iwonko, może to pomoże Ci podjąć decyzję o tym, jakie dynie posiać:

Madzen - wiem, że stare meble i takie klimaty to nie Twoja bajka, ale z drugiej strony - byłoby nudno, gdyby wszyscy pokazywali to samo Nie jestem z frakcji nowoczesnych, ale klasyka też potrafi się obronić
PS Blokada sterydowa naprawdę pomogła? Czy to był jakiś inny zastrzyk?

AniMa - cztery takie krzesła stoją przy moim kuchennym stole. Piąte, pomalowane na biało, zdobi pokój Córki. Szóste zostało schowane do szopki i stało tam przez niemal sześć lat. Jesienne porządki sprawiły, że ostatecznie ozdobiło ganek Komplet tych krzeseł, kupiony za grosze na allegro, miał posłużyć tylko "chwilę"... Na razie nie zapowiada się, że szybko zostanie wymieniony na planowane tapicerowane (choć też klasyczne) krzesła.

Pszczółko - masz rację. Baza to... baza. Bez niej ani rusz. W moim przypadku od wielu lat ta sama. Lubię i nie zmieniam.

abiko - moi też się pewnie dziwią, ale... nie bardzo się tym przejmuję

Doroto123 - masz rację... Moja Mama też zawsze ubolewa, że nie może podobnie udekorować swojego wejścia. Mimo tego - liście ambrowca zapakowała i wianek już wisi na Jej drzwiach.

Danuś - DZIĘKUJĘ!!! Zwłaszcza, że to u Ciebie wymiękają absolutnie wszyscy
Lawendowy zawrót głowy 22:10, 22 lis 2016

Do góry
Adwentowy

Moje początki- i brak doświadczenia :) 22:10, 22 lis 2016

Do góry
Marta napisał(a)
ML szybko nabiorą masy. Gdzie planujesz The Fairy?

W tym roku zrobiłam rabatę z Chopinami, rozplenicami, berberysami i lawendą. I tam bym chciała dosadzić jeszcze The Fairy. Za bardzo nie ma co pokazać bo jeszcze wszytko małe, mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie już ładniej. To zrobię wtedy zdjęcie, bo teraz mam ale same urywki tego miejsca, nie widać całości.

Edit: Jednak znalazłam zdjęcie tej rabaty ale z daleka, jest zaznaczona strzałką, ta bliżej domu, na drugim planie:

Tu narazie jest ściernisko... 22:06, 22 lis 2016

Do góry
Żeby nie było tak zupełnie nic do oglądania to wklejam fotki sikorek przylatujących do słoninek i moich kotów, polujących i na sikorki i na słoninki. W obu przypadkach koty poniosły klęskę bo słoninki celowo są wieszane za daleko i na miękkich gałązkach, na których kotom trudno się utrzymać bo są za ciężkie
Lawendowy zawrót głowy 22:01, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, pokaż jakieś fotki. Np. donice.
Buziaki zostawiam

Iwka mam ciekawsze eM miał dzis dzien wolnego i wertykulacje robił hahaha

Ogród Loczka 22:00, 22 lis 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Kurde, czy to na tym drzewie były te kokosy?

czy może na tym...?
Podwórkowa rehabilitacja 21:55, 22 lis 2016

Do góry
Przeglądając Twoją wizytówkę natrafiłam na to zdjęcie, nadaję mu tytuł "Piękna i Bestia"
Ogród z łezką II 21:49, 22 lis 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wieczorem je ścięłam, następnego dnia oberwaliśmy im liście
Mieliśmy też miłą, wieczorną wizytę Figo tylko z daleka obwąchiwał

Super gościa miałaś w ogrodzie, a mech w kosteczce cudny Czekam żeby mi tak chodnik zarósł
Ogród Loczka 21:45, 22 lis 2016

Do góry
Dzisiejszy wschód słońca
Anna i Ogród 21:40, 22 lis 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja dziś posadziłam ostatnie 30 tulipanów (nie pamiętam jakiego koloru chyba fioletowe ), wsadziłam do gruntu hortki ogrodowe, które rosły w donicach na froncie i kopczykowałam róże. Ścięłam w końcu lawendy. Jutro ma być jeszcze ładniej niż dziś więc chyba skoszę trawę.

Aaa i zrobiłam stroik na stół bożonarodzeniowy

przód

tył

Witam ładny stroik mam podobne naczynie tylko czarne .Pozdrawiam
Basia - Mój Świat 21:38, 22 lis 2016

Do góry
Z cyklu wpuście nas, będziemy grzeczni.

Basia - Mój Świat 21:37, 22 lis 2016

Do góry
Barbara przy pracy

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:09, 22 lis 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Ach, gdyby to był boczniak!
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:59, 22 lis 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Izeczko! Ja nie tyle zmęczona, co wybita z koleiny! Zachwiana kolejność działań, i już coś się w organizmie buntuje. Ale na to jest tylko jedno usprawiedliwienie: SKS

Bogusiu,
dziękuję za miłe słowa, ale to lata praktyki. Jakby ciebie zapytać o techniczne sprawy też byś był encyklopedia!

Zbyszku,
jakoś mi dziś do wierszy nie skoro,
pogoda zepsuła mi ten ostatek wigoru,
huśtawka na wskaźniku, raz w górę, raz w dół,
zrobiłam się dziś jak przysłowiowy muł!

Wróciły wspomnienia sprzed ponad półwieku
wybiły mnie z transu, nostalgię zasiały?
Lotne były myśli, i czyny, i plany!
Fajnie było wtedy, gdy człowiek był mały!

sks przyjdzie kiedy sił zabraknie ,
a narazie dbaj o roślinki ładnie
szalej kochana szalej i pisz nam wierszyki dalej

czas ucieka ,życie się toczy
trzeba z przyjemności czerpać jak najwięcej mocy
wiec rób to co lubisz, silnik napędzaj
a my razem z Tobą będziemy się wkręcać

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:50, 22 lis 2016

Do góry
Bogdziu, fajnie , ze zajrzałaś.

Gosiek, słońce podrasowało kolory. W cieniu trudno zrobić zdjęcia. Za główną plamę barwną robi teraz modrzew w odmianie Kórnik i cyprysik Filifera Aurea. Ładnie świecą w słońcu. Hortensja dębolistna też jeszcze trzyma liście. Oby przezimowała. Sadziłam ją całkiem wbrew swoim poglądom na dobór roślin w ogrodzie.

Rysko, do zbilansowania potrzebuję jeszcze jednego kwartału. Wklejając zdjęcie smagliczki myślałam o Tobie.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:49, 22 lis 2016

Do góry
adkawi napisał(a)
Witam, nie mogę się napatrzeć na Twoje kolorowe rabatki.Widać ze serducho masz do kwiatów.

Adko, witam i zapraszam częściej. Teraz będą tylko powtórki z wiosny i lata, bo ogródek mam zamknięty i nie zaglądam do niego przez 4 miesiące. No zostało już tylko 3, bo listopad mamy już prawie na finiszu.

Kolejny sezon zaczynam 1 marca z realnymi wizytami w ogrodzie. Ale ogrodnik przecież nie próżnuje. Zawsze ma coś do roboty, okołoogrodowego: segregacja nasion, przygotowania ziemi do wysiewu, nabycie nawozów, i mase innych rzeczy. O domowych kwiatkach nawet nie wspominam, bo prawie ich nie mam.

Dla Ciebie jedna z moich tegorocznych dalii

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies