Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:43, 14 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak dla odmiany pozachwycam się czymś w moim ogrodzie. Po ósmej wracając z nieprzyjemnych prac ogrodowych w drugim ogrodzie tak zapatrzyłem się na rabatę, że musiałem skoczyć po aparat bo tak świetnie wyglądała.
Jak już będę zanudzać tą rabatą to proszę mnie kopnąć

Róże opanowane przez szałwie, nie spodziewałem się takich olbrzymów z siewek

O matulu ale cudne połączenie szałwi i róż - jak to różyczka jest? ma cudny kolor... A jakie szałwisko wielkie... i jaki kolor - Łukasz ukłony... słów mi brakło
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 14 cze 2016

Do góry
Na koniec takie zdjęcie
Gdyby ktoś nie zauważył to wlazłem za gigantyczną kępę pysznogłówki oj kiepski ten mój fotograf, ale dogadać się nie dało Tak dla zobrazowania wielkości roślin.

Jeszcze takie strzały na jaśminowca przy domu, pachnie w dzień obłędnie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:21, 14 cze 2016

Do góry
Okropny gąszcz się zrobił, a Kindzia w zeszłym roku mi powiedziała co mam takie luzy między różami a ja nic nie dosadziłem bo siewki to miały samowolkę

Czochy Globmaster dają kolor kolejny tydzień, ale powoli zbliża się ich koniec, ale kolorystycznie zaczyna je zastępować przetacznikowiec wirginijski. Bardzo polubiłem tą bylinę...

... bardzo delikatny, ale masywny gabarytowo akcent na rabacie. Piękna ciemna zieleń liści, rusza już wczesną wiosną i tworzy gęste kępy bardzo oryginalnych liści i w zeszłym roku nawet nie brzydł przekwitając bo po ścięciu samych kwiatostanów zakwita ponownie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:14, 14 cze 2016

Do góry
Kocimięteka... a wiosną wydawało mi się, że słabo rusza, oj ja głupiutki.

Szwedka również zaatakowana przez szałwie, chciałbym widzieć to połączenie razem, ale róże słabo współpracują

Szekspir po deszczu walnął pokłon ku ziemi, ale kwiat i tak bardzo nisko to ledwo widoczny. Najwyższe pędy wyglądają obiecująco
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:13, 14 cze 2016

Do góry
Te iglaste wyglądają raczej jakby usychały. Niektóre gałązki mają słomkowy kolor. A rosły już trzeci rok i nagle padają. Załamka. Niedawno serby wymieniłam na aureospicata a teraz wygląda na to, że będę zapełniać nowe luki w żywopłocie. Tylko brakuje mi pomysłu czym, skoro kolejne gatunki nie chcą współpracować.

Wodę lejemy raczej pod kwiaty, byliny, róże. Wszystko kosztowało tyle pracy, teraz szkoda by było to zmarnować. Ale dziś pięknie padało, długo, spokojny deszcz, pewnie porządnie podlało.

Ostatnio cierpliwość to moje drugie imię
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:12, 14 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak dla odmiany pozachwycam się czymś w moim ogrodzie. Po ósmej wracając z nieprzyjemnych prac ogrodowych w drugim ogrodzie tak zapatrzyłem się na rabatę, że musiałem skoczyć po aparat bo tak świetnie wyglądała.

Łukaszu, bosko, i jak tu zasnąć teraz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:10, 14 cze 2016

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:50, 14 cze 2016

Do góry
Kasiu po ulewie też kwaitu nie zwiesza, a kwiaty nawet się trzymają i nie namakają specjalnie. Ja jako laik różany polecam chociaż jeszcze nie wiadomo jak z zdrowotnością, ale u mnie już drugi raz szykuje się mokra i parna pogoda, więc zapewne róże zaczną łapać plamki
Ogród wśród pól i wiatrów 21:05, 14 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jolu jesteś w pełni usprawiedliwiona bo pojechałaś za celem ogrodniczym czyli nawozem. Ponad programowe rośliny są w pełni dozwolone gorzej jak ktoś po bułki się wybiera a wraca z kwiatkami Czekam na zdjęcia.

No i proszę bardzo! Mężczyzna od razu ma zdrowy punkt widzenia!
Wiadomo .. cel ogrodniczy.. zakupy ogrodnicze ... wszystko się zgadza Łukasz jesteś super!!

A oto portrety dzisiejszych moich gwiazd LOVE it.. różowa podbiła moje serce

No i niebieskości
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:43, 14 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zostawiam Wam zapowiedź różanego szaleństwa w moim skromnym wydaniu bo powoli zaczynają, na weekend powinno już być obficie

Nowość tego roczna: Shone Maid
Jestem zachwycony bo krzaczek z jesieni, sztywne pędy, duże przepięknie pachnące kwiaty skierowane do góry, utrzymują się do 4-5 dni. Dla mnie to był dobry wybór

Tutaj chyba najwierniej udało mi się oddać kolor

Aż sobie ją wygooglałam, bo faktycznie piękna. Ostatnio mam uraz na zwieszające się kwiaty, wiesz Austiny mi się kłaniają Ciekawe jaka duża u Ciebie urośnie, piszą, że do metra...u mnie by miała minimum 1,2 m...nadała by się...tylko gdzie??????
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:20, 14 cze 2016

Do góry
Zostawiam Wam zapowiedź różanego szaleństwa w moim skromnym wydaniu bo powoli zaczynają, na weekend powinno już być obficie

Nowość tego roczna: Shone Maid
Jestem zachwycony bo krzaczek z jesieni, sztywne pędy, duże przepięknie pachnące kwiaty skierowane do góry, utrzymują się do 4-5 dni. Dla mnie to był dobry wybór

Tutaj chyba najwierniej udało mi się oddać kolor

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:15, 14 cze 2016

Do góry
Bożenko i Kasiu tak sobie narzekam na miejsca w ogrodzie, ale nie ma tak źle, że nie potrafię z nimi żyć powoli będę rewolucjonizował do takiego momentu aż będę w pełni zadowolony, mam już takie 4 miejsca w ogrodzie i nie mam zamiaru ich zmieniać, wiadomo zawsze coś się dosadzi, wysadzi, ale bez większych i grubszych rewolucji bo przecież nowe zachcianki musimy gdzieś upychać.
Chce mieć więcej drzew to będę miał, ale powoli. Wejście na działke jest nędzne, ale powoli dąże do tego by było ładnie i tak po kolei może w ciągu najbliższych 2 lat osiągne zamierzony efekt. Już nie mam takiego parcia na zmiany i ciągłe przesadzanie jak na początku pobytu na ogrodowisku. Tak jak Motylek niedawno napisał, to chyba dojrzałość ogrodowa
Ogród wśród pól i wiatrów 11:08, 14 cze 2016

Do góry
Jolu jesteś w pełni usprawiedliwiona bo pojechałaś za celem ogrodniczym czyli nawozem. Ponad programowe rośliny są w pełni dozwolone gorzej jak ktoś po bułki się wybiera a wraca z kwiatkami Czekam na zdjęcia.
Ogród Cioci cz. 3 11:05, 14 cze 2016

Do góry
Gosiu ja już się przyzwyczaiłem do długiego czasu oczekiwania na domowe wyposażenie, ale lepiej poczekać i mieć to co się podoba niż kupować na już, żeby było No chyba, że wpadnie coś lepszego dostępnego od zaraz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 13 cze 2016

Do góry
Kasik to nie jest tak, że mi się ogród nie podoba, po prostu chcę aby każdy jego zakątek podobał mi się np tak jak bylinowa czy wejściowa rabata, a wiem że jest to do zrobienia i potrzeba na to czasu. Jednak teraz podchodzę już do wszystkiego na spokojnie by nie robić wszystkiego na już na teraz bo nie ma sensu i tak bieżących spraw w ogrodzie jest wystarczająco.
Oczywiście się nie gniewam, ja tam lubię jak ktoś pisze szczerze

Gosiu ogród marzeń cały czas taki sam tylko ewoluuje o różne elementy, które sobie przed snem czasem wymyślam, przykładu żadnego nie pokażę bo nie widziałem jeszcze takiego ogrodu
Jedna poprawka, ja idealny nie jestem

Kasiek na główkowałaś się za co bardzo dziękuję, ale na każdą rabatę już jakiś plan jest mniejszy lub większy, a na dwie bardzo sprecyzowany z gotową listą roślin, ale to się będzie odwlekać w czasie bo zbyt dużo mam w ogrodzie przypadkowych roślin
Na ostatniej fotce trafiłaś bo będą tam azalie japońskie

Agnieszko króliczek czasem musi mocno zwolnić by dać chwilę oddechu

Małgosiu to grab pospolity i sam go tak wyprowadziłem ze zwykłych sadzonek ze szkółki leśnej

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:52, 13 cze 2016

Do góry
Ewo ważne, że mamy osoby, któe potrafią tutaj to zrozumieć bo w domach i po znajomych trudno tego szukać

Kasiu się rozumie kilka wezmę
Ogródek Iwony II 19:28, 13 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Przy takich gabarytach drzewa od razu jest efekt Tulipanowiec też mi się podoba

jazzy napisał(a)
No własnie! Tulipanowiec ma piękne listki!

Te listki nas urzekły
Ogródek Iwony II 15:54, 13 cze 2016

Do góry
Przy takich gabarytach drzewa od razu jest efekt Tulipanowiec też mi się podoba
Ogród z łezką II 11:34, 13 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pocieszę, że mnie czeka ok 50 kul i stożków, a do tego jeszcze 26mb żywopłocików, pomijam jeszcze inne rośliny wymagające cięcia.
No i już się tak nie stresuj pogodą, czy zdążysz ogarnąć itd. i tak na koniec stwierdzisz, że mogłaś zrobić jeszcze to czy tamto, a wszyscy i tak wyjdą z wielkim uśmiechem

Trochę pocieszyłeś Zostało jeszcze 12 kul i 30 metrów żywopłotu. Wczoraj sposobem niecnym zgwałciłam męża i pociął żywopłot na salonowej

Stresuję się...
Ogród z łezką II 11:31, 13 cze 2016

Do góry
Pocieszę, że mnie czeka ok 50 kul i stożków, a do tego jeszcze 26mb żywopłocików, pomijam jeszcze inne rośliny wymagające cięcia.
No i już się tak nie stresuj pogodą, czy zdążysz ogarnąć itd. i tak na koniec stwierdzisz, że mogłaś zrobić jeszcze to czy tamto, a wszyscy i tak wyjdą z wielkim uśmiechem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies